Tom Wadegård. Bild: Fastighetsvärlden.

Wadegård om drömjobbet: ”Gick inte säga nej”

Wework nära teckna nya hyreskontrakt i Stockholm. I slutet av januari kunde Fastighetsvärlden avslöja att den internationella coworkingjätten Wework rekryterat Tom Wadegård från Cushman & Wakefield för sin svenska satsning. Nu berättar Wadegård själv om det nya jobbet där han blir affärsutvecklare på nordisk nivå.

– Det känns jättespännande. Wework har en fantastisk resa framför sig. Jag har trivts väldigt bra på Cushman & Wakefield, men det gick inte att säga nej till Wework.

Wework kommer att öppna sin första svenska enhet i Urban Escape i centrala Stockholm i juni. Förhyrningen hos AMF Fastigheter är på 13.500 kvm, vilket är en stor förhyrning på ett och samma ställe även för jätten Wework. Wadegård kommer att arbeta med att attrahera medlemmar och där målgruppen initialt är stora nordiska bolag.

– Wework har en stark konkurrensfördel genom att bolagets erbjudande hinns i så många länder och i så många lägen, säger Wadegård som officiellt får titeln Enterprise Business Development Director.

Wybo Wijnbergen, ansvarig för Wework i norra Europa är stolt över sin svenska rekrytering:

– Vi är väldigt glada över att välkomna Tom, som en expert på den svenska marknaden, till vårt team. Hans kunskaper om den lokala kulturen, om företagen och nätverken är viktiga för oss inför vår öppning och för den framtida expansionen.

Fastighetsvärlden har tidigare berättat att Wework nu letar efter ytterligare ungefär lika stor yta lokaler i Stockholm som man redan tecknat, men fördelat på olika adresser. CBD eller innerstadslägen finns i fokus, kanske med en liten glidning söderut. Enligt uppgift till Fastighetsvärlden är Wework nära att teckna ytterligare hyreskontrakt.

– Jag kan inte kommentera det. Men jag känner till att det inkommit väldigt många förslag på lokaler från fastighetsägare och utvecklare, säger Tom Wadegård.

Utöver Stockholm kan även Göteborg och Malmö vara aktuella för Wework, enligt vad Fastighetsvärlden berättat tidigare. I övriga Norden är det främst huvudstäderna som är aktuella. Lokaljakten leds av två personer i Oslo.

Utöver Wadegård finns det ytterligare två personer på plats i Stockholm, dels Jens Ingelstedt, som värvats från Convendum, och Amir Pas som tidigare jobbat vid Wework i Amsterdam.

Fler ska rekryteras.

– Wework håller på att nyanställa, säger Wadegård och konstaterar att det kommer att vara ett stort inslag från hospitalitysektorn bland de nyanställda.

Wework har över 400 enheter att erbjuda till de 400.000 medlemmarna. Coworkinglokalerna finns i drygt 100 städer fördelade över 27 länder.

Fler Nyheter från förstasidan

Förvärvar med potential på Ekerö

Söker ytterligare nya affärsmöjligheter.

Granitors multikvarter i Malmö fylls och växer

Ny målgrupp för andra etappen. Se flera bilder.

Logistea förvärvar för 340 miljoner i Kalmar

Nybyggd logistikfastighet byter ägare.

Topplista

50 Mäktigaste 2023

För 18:e året har Fastighetsvärlden låtit fastighets- och byggbranschen rösta fram vem som anses Mäktigast. Nya placeringar publiceras dagligen klockan 11.11!

Savills IM säljer logistikportfölj

En total uthyrningsbar area om 93.000 kvm. FV berättar om fastigheterna som ingår – bland annat en av Sveriges största.

Förvärvar tre från SBB

FV listar avyttringarna som summerar till 1,3 miljarder kronor.

Internationell matjätte öppnar i Mall of Scandinavia

Har ytterligare sju restauranger i Sverige på gång under 2023 och 2024.

Cibus rekryterar vd

Nya vd:n har bakgrund hos Vasakronan, Ica Fastigheter och Catella. Berättar för FV om nya jobbet.

Sex gör upp om Mäktigast 2023

Två tidigare toppnamn är borta.

Så blir storförsäljningen

FV berättar om processen.De mest kända fastigheterna Ytan Kommunerna Hela fastighetslistan Buddatumet.

Nybyggd kontorsfastighet byter ägare för 420 miljoner

Fastighet i hett utvecklingsområde. Priset är 56.500 kr/kvm och direktavkastningen bedöms till 5,6 procent.

Namnbytet: Ledningen för nya 42-miljardersbolaget

Läs vad bolaget innehåller, om strategin och ledningsgruppen.

Ingår avtal om högt kontorshus på halvö

46.000 kvm kontor planeras av Alecta och Elof Hansson.

Tillbaka till förstasidan