Martina Davidsson. Fotograf: Christer Järeslätt

Volito rekryterar från Skanska

Martina Davidsson har anställts som ny projektutvecklingschef vid Volito. Hon kommer närmast från Skanska.

– Det vilar ett stort ansvar på oss som fastighetsbolag att ha ett hållbart förhållningssätt till allt vi gör, säger Marie Persson, VD på Volito Fastigheter. Både drift och produktion av fastigheter utgör en stor post i vår gemensamma klimatpåverkan. Här har fastighetsägare och utvecklare stora möjligheter att göra skillnad, och det är viktigt att vi har rätt kompetens.

Martina Davidsson har gedigna kunskaper inom projektutveckling, med erfarenhet både som beställare och från entreprenadsidan. Martina kommer från en lång karriär på Skanska där hon de senaste åren arbetat med klimatneutralt byggande.

– Stadsutveckling handlar om att ta ansvar fullt ut, säger Martina Davidsson. Människor anförtror sin vardag åt oss och vi vill skapa hållbara miljöer där alla ska trivas och må bra. Vi vill vara en aktiv del i branschens långsiktiga utveckling, exempelvis genom klimatneutrala byggnader. I detta arbete är återbruk högt prioriterat, med tillvaratagande av de resurser vi redan har.

– Jag ser fram emot att få leda Volito Fastigheters satsningar på hållbar projektutveckling, säger Martina Davidsson. Företaget har en mångårig tradition av att agera långsiktigt, vilket är en stark utgångspunkt även för kommande satsningar. Nu ska vi fortsätta stärka företagets portfölj med moderna och hållbara bostäder och arbetsplatser. Bland annat har vi stora förväntningar på Nyhamnen där Volito Fastigheter har ett flertal spännande fastigheter med stor potential. Jag hoppas på nya kreativa samarbeten som kan leda till affärsmöjligheter för oss på Volito Fastigheter.

Volito Fastigheter äger och förvaltar kommersiella fastigheter och bostadsfastigheter i Malmöregionen. Beståndet omfattar 21 fastigheter, fördelade på kontor, handel och bostäder, med en sammanlagd yta på 92.000 kvadratmeter. Tillsammans med Peab Projektutveckling äger och förvaltar bolaget även The Point och Quality Hotel View i Hyllie.

Fler Nyheter från förstasidan

Almedalen

Höjdpunkter Almedalen 2022

FV listar ett 90-tal höjdpunkter för fastighets- och byggbranschen.

Lista: Så många från bolagen åker till Almedalsveckan

I många fall något färre deltagare. Ett stort bolag nobbar helt.

SBB rusade – steg med 18%

Uppåt på börsen under fredagen.

Randviken säljer för 490 mkr

23.000 kvm och hyresintäkter på 26,4 mkr/år.

SBB ökar säljtakten – avyttrar för hela 860 mkr

Avyttrar fyra fastigheter till två aktörer,

Hon blir ny vd för 67-miljarderbolag

Välkänd person blir vd för bolag med 28.000 bostäder.

Vill stoppa kriminella i fastighetsbanschen

Affärer ska kunna stoppas. Morgan Johansson: ”Den svenska fastighets­marknaden kan enkelt utnyttjas av den organiserade brottsligheten”.

Realplay

Online på väg att möta offline

Den vanliga butikshandeln upplever något av ett uppsving just nu. E-handeln kommer dock mer än dubblas fram till 2030 tror experter. Men ska det ske genom hemleveranser, ombud, boxar eller olika hybridformer?

Hoppar av skolköp från Sisab

”Försvårar för planeringen av finansieringen”.

Nye Åhlénsägaren: ”Dags att tänka över hyresnivåerna”

Åhléns nya storägare Ayad Al Saffar i FV-intervju om expansionsplaner, vägen till framgång, hyresnivåer och om sen på att äga fastigheter.

Wonna I de Jong förvärvar stort på Östermalm

Miljardaffär med stor fastighet.

Miljardköper igen efter nya hotläget – Balderbolag säljer

Har ägt sedan 2014. Fastighetsvärdet upp 167 procent på åtta år.

Klassiska Gondolen byter ägare

Renoveras och öppnar på nytt nästa år. Lallerstedt lämnar. Klart med ny aktör.

Beskedet: Grönan byggs ut

Ökar nöjesparkens yta med 20 procent.

Tillbaka till förstasidan