Victoria’s Secret öppnar butik i Täby Centrum

Annons

Öppnar i slutet av september – Mittemot Apple Store. Fastighetsvärlden kan berätta att den amerikanska underklädeskedjan Victoria’s Secret har tecknat kontrakt med Unibail-Rodamco för en butik i Täby Centrum.

Det blir kedjans andra butik i Stockholmsområdet efter den på Hamngatan som öppnade för snart ett år sedan, 29 september 2014. Enligt uppgifter till Fastighetsvärlden kommer butiken i Täby att vara något mindre än den i city. Ytan uppges vara 122 kvadratmeter.

Victoria’s Secret har tecknat kontrakt för ett riktigt bra läge i Täby Centrum. Butiken kommer att ligga mitt emot Apple Store (den första i Sverige) och ha Hollister och G-Star Raw som närmaste grannar. Victoria’s Secret tar över en lokal där det tidigare såldes skor (Vans).

Även i Täby handlar det om en butik enligt konceptet ”Beauty & Accessories Store”. Där säljs underkläder, skönhetsprodukter och accessoarer, men till exempel inte hela klädutbudet. Det är Agora Trading som har rättigheter för Victoria’s Secret i Norden och det är Agora som har tecknat hyreskontraktet i Täby Centrum.

Fört för Victoria’s Secret blir det den femte butiken i Sverige efter att de båda flygplatsbutikerna på Arlanda och Landvetter öppnade först (våren respektive sommaren 2013, båda finns efter säkerhetskontrollen och kräver alltså en flygbiljett för tillträde). Fastigheten på Hamngatan där Victoria’s Secret öppnade sin första ”citybutik” i Sverige (läs mer här) ägs av Vasakronan och den butiken är på 149 kvadratmeter, vilket är cirka 50 procent större än flygplatsbutikerna. I mitten av mars öppnade kedjan sin första butik i Malmö efter att Agora tecknat kontrakt med Steen & Ström om en butikslokal om 161 kvm precis innanför Bärnstensentrén i köpcentrumet Emporia (läs mer här).

Öppningen av butiken i Täby centrum uppgavs först ske i slutet av augusti. Men enligt uppdaterade uppgifter till Fastighetsvärlden så planerar butiken istället att slå upp dörrarna i samband med lönehelgen i september, men även det är preliminärt.

När Mall of Scandinavia i Arenastaden i Solna slår upp portarna den 12 november så kommer det att finnas en Victoria’s Secret även där (läs mer här). Den butiken kommer sannolikt att bli den sjätte i Sverige.

Företrädare får Agora berättade i en intervju med Fastighetsvärlden under hösten 2015 att man planerar för 10-15 Victoria’s Secret-butiker i Norden. Läs intervjun här.

Det är väldigt ovanligt i Europa att den amerikanska kedjan har butiker i stadskärnor eller i köpcentrum. Hittills finns nästan alla enheter på flygplatser utanför ett flertal storstäder. De stora europeiska flaggskeppsbutikerna, som säljer hela utbudet, finns i London.

Fastighetsvärlden har frågat såväl Agora som Unibail-Rodamco om öppningsdatumet för butiken i Täby. Vi inväntar svar – troligen handlar det om öppning i mitten eller slutet av månaden. Den aktuella butikslokalen är klädd i Victoria’s Secrets marknadsföringsmaterial (se bilder nedan) – precis som butiken på Hamngatan var inför öppningen.

Unibail-Rodamco har under de senaste månaderna öppnat ett flertal butiker i nyligen utbyggda Täby centrum. I dagsläget finns här cirka 260 butiker. På Täby centrums hemsida listar Unibail-Rodamco att följande nyöppningar har ägt rum hittills 2015: Apotek Hjärtat, Bose, Dudalina, Efva Attling, Espresso House, Fitnessbutiken, Gerry Weber, Granit, Grizzly Zoo, Houdini, Intersport, Kusmi Tea, Lagerhaus, Le Creuset, Le Croissant, Leila´s General Store, Mango, Molo, Mobildoktorn, Name it, Nitrolabs, The North Face, Ohlssons Tyger, Picard, Rapide, South East, Vero Moda, Vila och Wilma Winter.

Fastighetsvärlden Idag 2015-07-28

Bild från Täby Centrum i slutet av juli. Foto: Fastighetsvärlden.
Bild från Täby Centrum i slutet av juli. Butiken ska öppna runt lönehelgen i september. Foto: Fastighetsvärlden.
Inomhustoret i Täby Centrum. Butiken med Victoria's Secret öppnar på andra våningsplanet – mittemot Apple Store.
Inomhustorget i Täby Centrum. Butiken med Victoria’s Secret öppnar på andra våningsplanet – mittemot Apple Store.
Täby centrum har expanderat kraftigt de senaste åren och även genomgått en stor ombyggnation.
Täby centrum har expanderat kraftigt de senaste åren och även genomgått en stor ombyggnation.

 

Fler Nyheter från förstasidan

Fabege hyr ut 2.600 kvm i ”överraskningsköpet”

92 procent uthyrt i miljardförvärvet.

Skanska tecknar jätteavtal för ny stadsdel

Hyllar det attraktiva läget.

Titania kan jubla för 70.000 kvm – efter åtta års kamp

Einar Janson: ”Det känns nästan overkligt. Vi vill tacka alla som trott på att det är möjligt. Det kommer att bli en unik plats att bo på.”

SBB avtalar om delning av SBB Kåpan Bostad

Stort bestånd delas upp.

Castellum hyr ut 2.100 kvm för kirurgi

Tecknar kontrakt inom tullarna i Stockholm.

Köper nytt från K2A för 160 mkr

Säljaren planerar för fler transaktioner i närtid.

Lilleputt tappade 44 procent av värdet

Visat en uppseendeväckande negativ värdeutveckling på sitt bestånd.

Anmäls efter att fem dog i bygghissen i Sundbyberg

”Olyckan inte hade ägt rum om bolaget hade efterlevt de föreskrifter och bestämmelser som är angivna”.

Signalisten tar över helt centrum – Rikshem säljer

Transaktion när offensiv inleds. Vill skapa bättre livsvillkor.

Archus flyttar till Alecta

Flyttar några hundra meter inom city.

Prisma satsar på notering

Genomför även nyemission. Äger fastigheter för 6,4 miljarder.

Slår till och köper hela 85.000 kvm handel

Totalt sju välkända handelsfastigheter. Kapades mitt framför ögonen på Ingvar Kamprad. Flera varumärken starkare än snittet. FV bedömer direktavkastningen.

Tillbaka till förstasidan