Victoria’s Secret öppnar butik i Täby Centrum

Öppnar i slutet av september – Mittemot Apple Store. Fastighetsvärlden kan berätta att den amerikanska underklädeskedjan Victoria’s Secret har tecknat kontrakt med Unibail-Rodamco för en butik i Täby Centrum.

Det blir kedjans andra butik i Stockholmsområdet efter den på Hamngatan som öppnade för snart ett år sedan, 29 september 2014. Enligt uppgifter till Fastighetsvärlden kommer butiken i Täby att vara något mindre än den i city. Ytan uppges vara 122 kvadratmeter.

Victoria’s Secret har tecknat kontrakt för ett riktigt bra läge i Täby Centrum. Butiken kommer att ligga mitt emot Apple Store (den första i Sverige) och ha Hollister och G-Star Raw som närmaste grannar. Victoria’s Secret tar över en lokal där det tidigare såldes skor (Vans).

Även i Täby handlar det om en butik enligt konceptet ”Beauty & Accessories Store”. Där säljs underkläder, skönhetsprodukter och accessoarer, men till exempel inte hela klädutbudet. Det är Agora Trading som har rättigheter för Victoria’s Secret i Norden och det är Agora som har tecknat hyreskontraktet i Täby Centrum.

Fört för Victoria’s Secret blir det den femte butiken i Sverige efter att de båda flygplatsbutikerna på Arlanda och Landvetter öppnade först (våren respektive sommaren 2013, båda finns efter säkerhetskontrollen och kräver alltså en flygbiljett för tillträde). Fastigheten på Hamngatan där Victoria’s Secret öppnade sin första ”citybutik” i Sverige (läs mer här) ägs av Vasakronan och den butiken är på 149 kvadratmeter, vilket är cirka 50 procent större än flygplatsbutikerna. I mitten av mars öppnade kedjan sin första butik i Malmö efter att Agora tecknat kontrakt med Steen & Ström om en butikslokal om 161 kvm precis innanför Bärnstensentrén i köpcentrumet Emporia (läs mer här).

Öppningen av butiken i Täby centrum uppgavs först ske i slutet av augusti. Men enligt uppdaterade uppgifter till Fastighetsvärlden så planerar butiken istället att slå upp dörrarna i samband med lönehelgen i september, men även det är preliminärt.

När Mall of Scandinavia i Arenastaden i Solna slår upp portarna den 12 november så kommer det att finnas en Victoria’s Secret även där (läs mer här). Den butiken kommer sannolikt att bli den sjätte i Sverige.

Företrädare får Agora berättade i en intervju med Fastighetsvärlden under hösten 2015 att man planerar för 10-15 Victoria’s Secret-butiker i Norden. Läs intervjun här.

Det är väldigt ovanligt i Europa att den amerikanska kedjan har butiker i stadskärnor eller i köpcentrum. Hittills finns nästan alla enheter på flygplatser utanför ett flertal storstäder. De stora europeiska flaggskeppsbutikerna, som säljer hela utbudet, finns i London.

Fastighetsvärlden har frågat såväl Agora som Unibail-Rodamco om öppningsdatumet för butiken i Täby. Vi inväntar svar – troligen handlar det om öppning i mitten eller slutet av månaden. Den aktuella butikslokalen är klädd i Victoria’s Secrets marknadsföringsmaterial (se bilder nedan) – precis som butiken på Hamngatan var inför öppningen.

Unibail-Rodamco har under de senaste månaderna öppnat ett flertal butiker i nyligen utbyggda Täby centrum. I dagsläget finns här cirka 260 butiker. På Täby centrums hemsida listar Unibail-Rodamco att följande nyöppningar har ägt rum hittills 2015: Apotek Hjärtat, Bose, Dudalina, Efva Attling, Espresso House, Fitnessbutiken, Gerry Weber, Granit, Grizzly Zoo, Houdini, Intersport, Kusmi Tea, Lagerhaus, Le Creuset, Le Croissant, Leila´s General Store, Mango, Molo, Mobildoktorn, Name it, Nitrolabs, The North Face, Ohlssons Tyger, Picard, Rapide, South East, Vero Moda, Vila och Wilma Winter.

Fastighetsvärlden Idag 2015-07-28

Bild från Täby Centrum i slutet av juli. Foto: Fastighetsvärlden.
Bild från Täby Centrum i slutet av juli. Butiken ska öppna runt lönehelgen i september. Foto: Fastighetsvärlden.
Inomhustoret i Täby Centrum. Butiken med Victoria's Secret öppnar på andra våningsplanet – mittemot Apple Store.
Inomhustorget i Täby Centrum. Butiken med Victoria’s Secret öppnar på andra våningsplanet – mittemot Apple Store.
Täby centrum har expanderat kraftigt de senaste åren och även genomgått en stor ombyggnation.
Täby centrum har expanderat kraftigt de senaste åren och även genomgått en stor ombyggnation.

 

Fler Nyheter från förstasidan

Bra drag i gröna distriktet

Många aktörer ger insikter om olika perspektiv på hållbarhet.

Köper i skuggan av jätte

Betalar 300 miljoner för nyutvecklad gränshandel.

Villkoren för Titania klara

Inför teckningsperioden har man nu satt teckningskursen. Totalt tar bolaget in högst 430 miljoner före emissionsomkostnader.

Misslyckande blir stor markanvisning

Ska bygga i södra Stockholm. 160 bostäder ingår.

Förvärvar i Florida

Svenskt bolag köper kontorsfastighet norr om Miami.

Projekt

”Extra allt” ska ge en ny dimension till kontoren

Är kombinationen kontor och hotell i samma byggnad en framgångsfaktor i framtiden? Det hoppas Platzer som tillsammans med NCC drar i gång slutspurten för höga Kineum i Göteborg.

Wallenstam 08-säljer till SBB för över miljarden

Överraskande försäljning. Fastigheter i Gröndal och Sundbyberg.

Bildextra: JM bygger spektakulärt

26 våningar högt. Totalt 157 bostäder. Priset högst upp: Över 15 miljoner kronor.

SBB får sin första markanvisning i Stockholm

Ser stora utvecklingsmöjligheter intill sitt bestånd i huvudstaden.

Han pekas ut som ny bostadsminister

Flera personer med insyn i både socialdemokraterna och bostadsmarknaden uttalar sig för Fastighetsvärlden.

Klart: Domen mot näringslivstopparna

Det blir påföljden för Nilsson och Olofsson.

FV-film: Mäktiga satsningen Space

Nytt innehåll mitt i Stockholm. Se Fastighetsvärldens producerade film från Space. 

Bilder: Så är nya Space

FV har besökt de häftiga lokalerna om 7.500 kvm inför öppning. Följ med in!

”Ursprungliga målet uppnås på riktigt nu”

Avgående vd:n Mats Hederos om storsatsningen.

Tillbaka till förstasidan