Vectura hyr ut till Linxs i The Loop

Under våren 2025 flyttar Linxs in i Vecturas The Loop i Lund. Sedan tidigare är det klart att cirka 90 procent i den 10.500 kvm stora kontorsbyggnaden mitt i Science Village är uthyrd.

Annons

The Loop är en del av ett life science och innovation-kluster i Science Village och tillsammans med Forskaren i Stockholm och Upside Stories i Uppsala utgör The Loop en viktig del av Vecturas starka fastighetsportfölj inom life science och materialforskning.

The Loop väntas stå klar under 2024 och är en kontorsbyggnad med ytor om 10.500 kvm. Science Village Scandinavia hyr cirka 4.000 kvm i byggnaden liksom Camurus hyr 3.000 kvm. The Loop ligger intill ESS och Max IV.

– Vi välkomnar Linxs till plan 3 i The Loop där vi tillsammans skapat en fantastisk och kreativ hubb för att utforska nya idéer och forskningsfrågor. Med ytor för möten, workshops men också individuellt arbete, är jag övertygad om att Linxs kommer att trivas och utvecklas, säger Daniel Fex, affärsutvecklare på Vectura Fastigheter.

Nyligen blev det känt att Vectura har förvärvat ytterligare 50.000 kvm byggrätter i Lund, genom ett optionsavtal med Science Village Scandinavia. Vectura är etablerade i Science Village genom satsningen The Loop, som ankarbyggherre i det närliggande Brunnshög Works och genom Saab Kockums nya huvudkontor som just nu växer fram på platsen.

Detaljplanearbetet för de nya intilliggande byggrätterna kommer att inledas under 2024, och ambitionen är att skapa en mer sammanhängande stadsmiljö för alla aktörer och besökare i Science Village. Vecturas ambition är en blandning av kontor, labb och hotell, vilket ytterligare bidrar till Science Village som en dynamisk och inspirerande mötesplats

Linxs är en centrumbildning med målsättning att vara en viktig länk mellan å ena sidan ESS och MAX IV och å andra sidan forskare från övriga Sverige, från EU och från det internationella samfundet i stort. Linxs ska stärka neutron- och röntgenbaserad forskning och skapa forskningsnätverk och förutsättningar för forskare som i största möjligaste mån ska dra nytta av att vara verksamma i de stora forskningsanläggningarna ESS och Max IV.

The Loop främjar samarbeten och förstärker nationella och internationella nätverk inom olika akademiska discipliner. Här finns högklassiga kontors- och labbmiljöer, flexibla restaurang- och eventytor, och inte minst Science Village Hall, en stor arena för konserter, kulturevenemang eller större möten eller kongresser.

– Vårt mål är att stärka neutron- och röntgenbaserad forskning och utbildning genom att koppla samman forskare från hela världen med stora forskningsanläggningar såsom MAX IV och ESS samt andra liknande internationella infrastrukturer som Sverige använder. Miljön vi sitter i är avgörande för att vi ska lyckas. Jag är övertygad om att The Loop är rätt plats för oss, säger professor Trevor Forsyth, föreståndare på Linxs.

Fler Nyheter från förstasidan

Gladare tongångar inför årets Almedalen

FV har tagit pulsen på branschen inför årets Almedalsvecka. ”Almedalen är det viktigaste branscheventet vi har.”

Pausar försäljning av Stockholms största

”Buden har inte nått tillräckligt höga nivåer”. FV berättar om ägarens framtidsplaner.

”Står ganska långt ifrån varandra”

Region vill köpa tillbaka fastigheter från SBB.

Branschens nya mötesplats: Lindgården

Fastighets- och byggbranschens naturliga mötesplats under Almedalsveckan.

Slättö köper för 1,5 mdr

Två bostadsportföljer, om totalt 800 lägenheter, förvärvas.

Intervju med Leiv Synnes

Podcasten Fastighet & Finans gästas av SBB:s vd.

JM säljer för halv miljard

Säljer i utvecklingsområde i 08-regionen.

Capman köper projekt om 289 bostäder

Genomför stor forward funding-affär. Läs FV:s bedömning av priset.

Ansöker om konkurs för 27 enheter – över 100.000 kvm

Kraftig offensiv de senaste åren.

Slutspurt för finansieringen av Sveafastigheter

Förberedelser för att sälja eller notera.

Klart med hotell i Hagaparken

”Denna hotellanläggning har en enorm potential”.

Ikea öppnar i MoS

Hyr hela 2.500 kvm. FV berättar var den nya butiken hamnar.

Northvolt skrotar fabriksplanerna i Borlänge

Vill sälja marken om 900.000 kvm som köptes av Stora Enso 2022.

SLP köper för 204 mkr

Fastigheten har en total markyta om 72.000 kvm, varav 70 procent får bebyggas.

Tillbaka till förstasidan