Kristina Pettersson Post.

Vasakronan lanserar Open Spot för butiker

Vasakronan lanserar konceptet Open Spot, färdiginredda pop up-lokaler för butiker. Den första satsningen håller på att växa fram vid Stureplan, i en 55 kvm stor lokal, där skyltarna precis satts upp.

Sedan tidigare har Vasakronan konceptet Smart & klart, som avser helt färdiginredda kontorslokaler som både kan tillträdas och lämnas med kort varsel. Nu väljer bolaget att bredda sin produktpalett även inom butik genom en konceptualisering av vissa lokaler. För en fast kostnad erbjuds marknaden en flexibel och modernt inredd lokal i handplockade lägen fullt utrustad med digitala skärmar, display med mera.

– Det här är en pilot som vi med tiden kommer att utvärdera men vår bedömning är att det helt klart finns en efterfrågan på riktigt bra och färdigutrustade lokaler från aktörer som till exempel vill lansera en ny produkt, testa en ny marknad eller möta en ny kundgrupp, säger Kristina Post Pettersson vid Vasakronan till Fastighetsvärlden.

Bolaget ser även hållbarhetsvinster med satsningen. Tidigare har tillfälliga lokaler färdigställts för att under en period användas som pop-up för att därefter byggas om igen när en permanent hyresgäst tecknat hyreskontrakt.

– Open Spot ska naturligtvis bidra till att levandegöra ett stråk men det handlar också om att inte behöva anpassa en lokal alltför ofta. Varje lokalanpassning kostar så klart pengar men de kräver även en hel del material och transporter. Med Open Spot kan vi förhoppningsvis bidra till att minska miljöbelastningen, säger Kristina Post Pettersson.

Fastighetsvärlden kan berätta att Vasakronan har valt ut sex butikslokaler i bra lägen för sitt pilotprojekt, tre i centrala Stockholm och en i vardera Göteborg, Malmö och Uppsala. Om satsningen slår väl ut kommer konceptet att expandera.

I alla Open Spot finns ett flexibelt väggsystem med ett grid som kan anpassas efter olika behov. I konceptet finns även podier, sittgrupp, en scen och en stor skärm. Hyrestiden kan variera från några veckor upp till tre månader.

Vasakronans första Open Spot-enhet öppnas alltså på Stureplan 19 (55kvm). De övriga två i Stockholm ska öppna i Skrapan (20 kvm) och på Sveavägen 4/Sergels torg (117 kvm). I Göteborg öppnar man i Nordstan (63 kvm), I Malmö vid Södertull/Beyond Us (från 10 kvm) och i Uppsala på Kungsängsgatan 5 (72 kvm).

Fler Nyheter från förstasidan

"Jag har höga tankar om bolagets kapacitet"

Sagax vd om planerna för sektorkollegan.

Vinner prestigeprojekt – med 100 meters skorsten

26.000 ska bli 100.000 kvm. Mitt i stan. En av Sveriges mest spännande städer fortsätter att ta djärva grepp.

Porträtt

Fångar idén i flykten

Otålig. Varför vänta till i morgon, låt oss göra det i dag. Med den devisen fortsätter Johan Ericsson att vara med och bygga fastighetsbolag.

Amasten tar in 666 mkr i nyemission

Teckningskursen drygt tio procent under den senaste veckans rekordnivå.

Säljer två tomträtter i Kista för 800 miljoner

”Marknadsläget är gynnsamt.” Hög vakansgrad och endast 20.000 kr/kvm.

Internationell jätte köper för halv miljard i Göteborg

Bolagets första förvärv i Norden.

Bakslag för Oljefonden – läs om svenska klenoderna

Fastighetsvärlden har granskat den norska jättens innehav i Sverige. Liksom den ekonomiska utvecklingen för fastigheterna.

Utvecklaren växer i rekordtakt – tar in 10 till

Bolaget har hittills i år rekryterat 20 nya medarbetare.

Säljer bostadsprojekt i Sollentuna för 431 miljoner

”Stort intresse”

Öppnar stort i Gallerian

Gör om i attraktiva hörnet Hamngatan och Regeringsgatan.

Fabege hyr ut 2.300 kvm

Glädjen i fokus. Tecknat hyresavtal på Kungsholmen.

Kungsleden hyr ut 2.600 kvm

Tecknar kontrakt i ett av sina centrala kluster i Stockholm.

Bildextra: NCC galopperar i mål med nummer två

Läs vem som har säljuppdraget. Bolaget nu redo för tredje projektet. Se även historiska bilder.

Första stängning av stor fond – med mål om 5 miljarder

Redo förvärva bostäder, kontor, logistik och detaljhandel i Norden.

Tillbaka till förstasidan