Vasakronan hyrt ut 6.000 kvm i Frösunda

Vasakronan har hyrt ut 3.200 kvm till Huawei i projektfastigheten i Frösunda. Bolaget har även förlängt hyresavtal om nästan 20.000 kvm i grannfastigheterna.

Det har varit rejält tyst kring Vasakronans kontorsprojekt i Frösunda i Solna. Men Fastighetsvärlden kan berätta att 62 procent av projektet är uthyrt, även om uthyrningsarbetet gått trögare än bolaget tänkt.

– Så är det. Men nu ligger vi i långt gångna förhandlingar med ytterligare några aktörer så jag är övertygad om att det kommer att vara fullt uthyrt inom kort, säger Ronald Bäckrud, regionchef vid Vasakronan i Stockholm.

Kinesiska Huawei har tecknat hyresavtal om 3.200 kvm och lämnar därmed Genestas fastighet i Kista. Dessutom hyr databolaget IT Total 1.600 kvm och konsultbolaget Svekon cirka 1000 kvm. Det finns även kontrakt för en restaurang.

Fastigheten Hilton 7, som ligger längs E4:an, innehåller totalt 9.400 kvm kontorslokaler och 270 kvm butikslokaler. Adressen är Gustav III:s Boulevard 48–52. Varje våningsplan innehåller 1.600 kvm lokaler förutom de två översta som innehåller 800 kvm vardera.

– De översta två våningsplanen är indragna och byggda i trä. Det blir väldigt bra, med terrasser och utsikt över Brunnsviken. För oss är det dessutom ett test att bygga i trä som vi senare ska göra i vårt stora projekt i Uppsala, Magasin X.

Vasakronan äger sedan tidigare tre förvaltningsfastigheter (fyra byggnader) i norra delen av Frösunda (ingringat i gult). Projektfastigheten Hilton är inringat i rött, men ännu obebyggd på flygbilden. På bilden även Ronald Bäckrud, regionchef vid Vasakronan.

Det är Vasakronans fjärde fastighet i Frösunda. Hilton 7 innebär även att stråket av kontorshus där nu är färdigbyggt och att ”bullerplanket”, från E4:an, mot bostadsområdet är klart.

De tidigare tre fastigheterna (Rosenborg 1–3) som Vasakronan äger i Frösunda ligger norr om Hilton 7, i riktning mot Järva/The Winery, och summerar cirka 38.000 kvm lokaler.

Rosenborg 1 är idag nästan fullt uthyrt men där uppstår en vakans när läkemedelsbolaget Bayer flyttar ut (till Akademiska Hus fastighet på Karolinska Institutet-området). I övrigt finns en handfull mindre hyresgäster i fastigheten.

JM hyr hela fastigheten Rosenborg 2 (läs mer om framtiden här) för sitt huvudkontor.

Bostadsutvecklaren är även hyresgäst i Rosenborg 3 liksom Cramo (2.300 kvm) plus några andra kunder. Fastigheten Rosenborg 3 består av två byggnader och i den längst norrut har Bisnode under en längre tid hyrt hela.

När det gäller JM har Vasakronan förlängt hyreskontraktet med tre år från årsskiftet, så nu gäller det till och med 2021. Totalt hyr JM 13.700 kvm av Vasakronan.

Även Bisnode har förlängt sitt hyresavtal, men kommer från årsskiftet 2020/21 att minska sina ytor till 5.600 kvm. Därmed tomställs då de båda översta.

De båda översta våningarna på Hilton 7 är byggda i trä.
I bakgrundens syns Brunnsviken och även E4:an.

Fler Nyheter från förstasidan

Serneke förhandlar om stor försäljning

För exklusiva förhandlingar avseende Karltornet med internationella aktör.

Svarta månader för byggare

Handlar ofta om försyndelser som gjorts för flera år sedan.

McDonalds stängt hela 15 centrala restauranger

Lämnar ytterligare ett läge som länge ansetts som ett av de bästa.

Topplista

Topplista: 23 kommunerna som ökat mest

I den här listan vidgar vi vyerna och redovisar de kommuner vars befolkning vuxit snabbast de senaste 50 åren.

NP3:s nya drag: Vill köpa i Västerås, Örebro och Karlstad

Andreas Nelvig resonerar kring nya orter söderut, men det kan redan ha blivit för dyrt.

Skanska fyller upp chefspost efter tappet till konkurrenten NCC

Efterträder kollega som värvats till konkurrenten NCC.

Gamla Arkitekturskolan såld

Akademiska Hus har funnit köpare åt det som ibland har kallats ”Stockholms fulaste hus”, och säljer även annan fastighet till samma köpare.

AL säljer ”dolda” bostäder för över miljarden

Avyttrar bestånd med 417 hyreslägenheter i Stockholm. Gör en riktigt bra affär, men har kvar ”problemfastighet” i närområdet.

Skoglund ser tydlig förbättring för JM i Stockholm

Ökad försäljning under andra kvartalet. Vd:n blickar in i framtiden på marknaden som fått rejält med stryk under två år.

Mest lästa första halvåret – har du koll på vad som hänt?

Fortsatt superstark utveckling för sajten. Se vilka nyheter som lästes allra mest under första halvåret.

Humana säljer 37 fastigheter

Stor affär med samhällsfastigheter. Affär för nästan en halv miljard kronor.

Jätten nu nära 150 miljarder – ökar nyuthyrning med 76%

Avgående vd Fredrik Wirdenius berättar om hur Vasakronan mår och lägger extra krut på uthyrningsläget.

Vasakronan hyr ut till KPMG

Fyller upp nytt landmärke om totalt 60.000 kvm lokaler.

Omförhandlade hyror upp 32%

Vd Anneli Jansson summerar halvåret och blickar framår.

Tillbaka till förstasidan