Vasakronan hyrt ut 6.000 kvm i Frösunda

Vasakronan har hyrt ut 3.200 till Huawei i projektfastigheten i Frösunda. Bolaget har även förlängt hyresavtal om nästan 20.000 kvm i grannfastigheterna.

Det har varit rejält tyst kring Vasakronans kontorsprojekt i Frösunda i Solna. Men Fastighetsvärlden kan berätta att 62 procent av projektet är uthyrt, även om uthyrningsarbetet gått trögare än bolaget tänkt.

– Så är det. Men nu ligger vi i långt gångna förhandlingar med ytterligare några aktörer så jag är övertygad om att det kommer att vara fullt uthyrt inom kort, säger Ronald Bäckrud, regionchef vid Vasakronan i Stockholm.

Kinesiska Huawei har tecknat hyresavtal om 3.200 kvm och lämnar därmed Genestas fastighet i Kista. Dessutom hyr databolaget IT Total 1.600 kvm och konsultbolaget Svekon cirka 1000 kvm. Det finns även kontrakt för en restaurang.

Fastigheten Hilton 7, som ligger längs E4:an, innehåller totalt 9.400 kvm kontorslokaler och 270 kvm butikslokaler. Adressen är Gustav III:s Boulevard 48–52. Varje våningsplan innehåller 1.600 kvm lokaler förutom de två översta som innehåller 800 kvm vardera.

– De översta två våningsplanen är indragna och byggda i trä. Det blir väldigt bra, med terrasser och utsikt över Brunnsviken. För oss är det dessutom ett test att bygga i trä som vi senare ska göra i vårt stora projekt i Uppsala, Magasin X.

Vasakronan äger sedan tidigare tre förvaltningsfastigheter (fyra byggnader) i norra delen av Frösunda (ingringat i gult). Projektfastigheten Hilton är inringat i rött, men ännu obebyggd på flygbilden. På bilden även Ronald Bäckrud, regionchef vid Vasakronan.

Det är Vasakronans fjärde fastighet i Frösunda. Hilton 7 innebär även att stråket av kontorshus där nu är färdigbyggt och att ”bullerplanket”, från E4:an, mot bostadsområdet är klart.

De tidigare tre fastigheterna (Rosenborg 1–3) som Vasakronan äger i Frösunda ligger norr om Hilton 7, i riktning mot Järva/The Winery, och summerar cirka 38.000 kvm lokaler.

Rosenborg 1 är idag nästan fullt uthyrt men där uppstår en vakans när läkemedelsbolaget Bayer flyttar ut (till Akademiska Hus fastighet på Karolinska Institutet-området). I övrigt finns en handfull mindre hyresgäster i fastigheten.

JM hyr hela fastigheten Rosenborg 2 (läs mer om framtiden här) för sitt huvudkontor.

Bostadsutvecklaren är även hyresgäst i Rosenborg 3 liksom Cramo (2.300 kvm) plus några andra kunder. Fastigheten Rosenborg 3 består av två byggnader och i den längst norrut har Bisnode under en längre tid hyrt hela.

När det gäller JM har Vasakronan förlängt hyreskontraktet med tre år från årsskiftet, så nu gäller det till och med 2021. Totalt hyr JM 13.700 kvm av Vasakronan.

Även Bisnode har förlängt sitt hyresavtal, men kommer från årsskiftet 2020/21 att minska sina ytor till 5.600 kvm. Därmed tomställs då de båda översta.

De båda översta våningarna på Hilton 7 är byggda i trä.
I bakgrundens syns Brunnsviken och även E4:an.

Fler Nyheter från förstasidan

Andersson in i Nyfosas styrelse – och ordföranden slutar

Det stuvas om i styrelsen för det offensiva bolaget.

Högt tryck på kvinnlig investerarklubb

Medlemsantalet har exploderat.

Fortsatt förtroende för Nuder i Hemsö

”Har gjort en värdefull insats på ett förtroendefullt sätt.”

Nils Pers lämnar Stena

Två trotjänare lämnar bolaget som satsar allt hårdare på projekt.

Köper för halv miljard inom tullarna

K-märkt fastighet får ny ägare efter 13 år.

Spotifys oväntade drag

Behåller hela ytan trots nya lokalerna i Urban Escape.

Lista: Årets fulaste nybyggen

Se fyra olika listor.

Pär Nuder lämnar Fabege

Den tidigare finansministern lämnar flera styrelser.

Helldén bjuder in investerarna

Trafikborgarråd vill skapa bättre miljöer i city.

Tvärnitat bostadsbyggande hotar inte utbyggd tunnelbana

Stor del av finansieringen är kopplad till löften om nya bostäder.

NREP gör offensiv i nytt segment

Bolaget har lagt en offensiv expansionsstrategi.

Hyr 4.000 kvm i Slakthuset

Fryslager byggdes om till kontor.

Känd trio till Hemfosa

Fyller upp i styrelsen efter Jens Engwall och Ulrika Valassi.

Rekordstor transaktion väntas inom tullarna

FV avslöjar att en av de största styckeaffärerna i Stockholms innerstad på flera år är under uppsegling.

Tillbaka till förstasidan