Vasakronan hyrt ut 6.000 kvm i Frösunda

Vasakronan har hyrt ut 3.200 kvm till Huawei i projektfastigheten i Frösunda. Bolaget har även förlängt hyresavtal om nästan 20.000 kvm i grannfastigheterna.

Det har varit rejält tyst kring Vasakronans kontorsprojekt i Frösunda i Solna. Men Fastighetsvärlden kan berätta att 62 procent av projektet är uthyrt, även om uthyrningsarbetet gått trögare än bolaget tänkt.

– Så är det. Men nu ligger vi i långt gångna förhandlingar med ytterligare några aktörer så jag är övertygad om att det kommer att vara fullt uthyrt inom kort, säger Ronald Bäckrud, regionchef vid Vasakronan i Stockholm.

Kinesiska Huawei har tecknat hyresavtal om 3.200 kvm och lämnar därmed Genestas fastighet i Kista. Dessutom hyr databolaget IT Total 1.600 kvm och konsultbolaget Svekon cirka 1000 kvm. Det finns även kontrakt för en restaurang.

Fastigheten Hilton 7, som ligger längs E4:an, innehåller totalt 9.400 kvm kontorslokaler och 270 kvm butikslokaler. Adressen är Gustav III:s Boulevard 48–52. Varje våningsplan innehåller 1.600 kvm lokaler förutom de två översta som innehåller 800 kvm vardera.

– De översta två våningsplanen är indragna och byggda i trä. Det blir väldigt bra, med terrasser och utsikt över Brunnsviken. För oss är det dessutom ett test att bygga i trä som vi senare ska göra i vårt stora projekt i Uppsala, Magasin X.

Vasakronan äger sedan tidigare tre förvaltningsfastigheter (fyra byggnader) i norra delen av Frösunda (ingringat i gult). Projektfastigheten Hilton är inringat i rött, men ännu obebyggd på flygbilden. På bilden även Ronald Bäckrud, regionchef vid Vasakronan.

Det är Vasakronans fjärde fastighet i Frösunda. Hilton 7 innebär även att stråket av kontorshus där nu är färdigbyggt och att ”bullerplanket”, från E4:an, mot bostadsområdet är klart.

De tidigare tre fastigheterna (Rosenborg 1–3) som Vasakronan äger i Frösunda ligger norr om Hilton 7, i riktning mot Järva/The Winery, och summerar cirka 38.000 kvm lokaler.

Rosenborg 1 är idag nästan fullt uthyrt men där uppstår en vakans när läkemedelsbolaget Bayer flyttar ut (till Akademiska Hus fastighet på Karolinska Institutet-området). I övrigt finns en handfull mindre hyresgäster i fastigheten.

JM hyr hela fastigheten Rosenborg 2 (läs mer om framtiden här) för sitt huvudkontor.

Bostadsutvecklaren är även hyresgäst i Rosenborg 3 liksom Cramo (2.300 kvm) plus några andra kunder. Fastigheten Rosenborg 3 består av två byggnader och i den längst norrut har Bisnode under en längre tid hyrt hela.

När det gäller JM har Vasakronan förlängt hyreskontraktet med tre år från årsskiftet, så nu gäller det till och med 2021. Totalt hyr JM 13.700 kvm av Vasakronan.

Även Bisnode har förlängt sitt hyresavtal, men kommer från årsskiftet 2020/21 att minska sina ytor till 5.600 kvm. Därmed tomställs då de båda översta.

De båda översta våningarna på Hilton 7 är byggda i trä.
I bakgrundens syns Brunnsviken och även E4:an.

Missa inte! Uppsalamarknaden 2020 – årets stora mötesplats om marknad, investeringsläge och stadsutveckling i Uppsala med omnejd

25 september 2020, Uppsala.
Klicka här för mer info!

Fler Nyheter från förstasidan

SBB närmar sig 5 mdr i försäljningar – gör ny affär

Batljan: ”Hög efterfrågan på våra kassaflödesfastigheter”.

Här vill Stockholms stad överdäcka

Fyra platser pekas ut.

Utvecklar för 1,85 miljarder kronor i Danderyd

Förstärker Danderyds sjukhus med ny byggnad med helikopterplatta.

Kl 23.00: Oscar presenterar siffrorna för Q1

Läs om hur få bostäder som sålts och om hur kraftigt personalstyrkan bantats. OP berättar även att man snabbt vill sälja en fastighet.

Erik Selin: ”Oerhört förvånad”

Balders storägare och vd kommenterar misstankarna för Fastighetsvärlden.

Expert på EBM: "Många får guldfeber när det hettar till"

Expert på insiderbrott berättar för FV.

Skanska vill bygga 30.000 kvm centralt

Vill kopiera succén från centrala Malmö.

Niam slår till och köper nästan tusen bostäder

Säljaren minskar överraskande på beståndet.

Atrium Ljungberg köper klassiskt kontor i Sundbyberg

Omfattar drygt 8.000 kvadratmeter uthyrbar yta.

Så stor blir Oscars förlust – preliminära siffror

FV granskar den icke-formella årsredovisningen.

Så ser prislappen ut för Hagastadens nya landmärke

Cirkelformad prestigebyggnad om 24.000 kvm lokaler.

Oscar ändrar datum – igen

Oscar Properties årsredovisning senareläggs ytterligare en gång.

Bruzelius lämnar Rikshem – klar för stort konsultbolag

Efter åtta år på Rikshem går Jacob Bruzelius vidare.

Klövern satsar på nytt kongress- och kulturhus

Frågan om den aktuella satsningen har varit aktuell under många år. 25.000 kvm lokaler utreds.

Tillbaka till förstasidan