Vasakronan flyttar sitt HK till Klara Zenit

Moderna flyttar in vid Norrtull och hyr även i Västra Hamnen. I slutet av 2012 flyttar Vasakronan sitt huvudkontor till Klara Zenit på Mäster Samuelsgatan 56 (vid korsningen med Drottninggatan). Det nuvarande kontoret på Sveavägen 167 vid Norrtull har redan hyrts ut till Moderna Försäkringar.

Så snart Vasakronan flyttat ut från sina nuvarande lokaler på Sveavägen flyttar Moderna Försäkringar in på 3.700 kvm. Parallellt med uthyrningen i Stockholm har Vasakronan också hyrt ut drygt 1.300 kvm kontor till Moderna Försäkringar i Västra Hamnen i Malmö.

Vasakronan har under de senaste åren gått från 700 till knappt 350 medarbetare. Arbetssätten har förändrats och lokalbehovet blivit något helt annat än det var för drygt tre år sedan när två bolag skulle bli ett. Klara Zenit köptes av Vasakronan för ett år sedan och nu blir en lämplig lokal ledig.

När Sveriges största fastighetsbolag ska se över sin egen kontorslösning blir det förstås inget vanligt kontor. Britt Lindqvist är utvecklingschef på Vasakronan och projektledare för flytten:

– Vi har verkligen jobbat igenom ramverket för hur vårt nya kontor ska se ut för att på bästa sätt stödja vårt arbetssätt och vårt uppdrag. Engagemanget från kollegorna är jättestort och vi har alla förutsättningar att göra något som kan inspirera andra, både när det gäller sättet vi jobbat fram kontorslösningen på, men förstås också genom slutresultatet.

Lokalerna i Klara Zenit blir vakanta till sommaren och några månader senare går Vasakronans egen flytt, så tidplanen är snäv i alla led.

– Eftersom vi är både kund och leverantör på samma gång ser vi det här som ett perfekt tillfälle att dels utveckla vår försäljningsprocess och dels skapa ett kontor i framkant. Vi gör precis på samma sätt som vi gör när vi hjälper våra kunder och den här gången har vi en riktigt utmanande kund, säger Fredrik Wirdenius, VD på Vasakronan.

Att valet föll på Klara Zenit har flera orsaker. Det goda kommunikationsläget är ett viktigt skäl eftersom det möter Vasakronans höga ambitioner inom hållbarhetsområdet.

– På Vasakronan har vi minskat våra koldioxidutsläpp med 96 procent sedan 2007. De kvarvarande fyra procentenheterna består till stor del av transporter och resor. Med flytten beräknas andelen biltransporter minska väsentligt och inom en nära framtid kommer även alla våra servicebilar att vara elbilar, avslutar Fredrik Wirdenius.

Fastighetsvärlden Idag 2012-01-13

Missa inte! Bostadsdagen Öresund: Ny vår för bostäder

Torsdag den 4 juni, Malmö Börshus, Malmö.
Klicka här för mer info!

Missa inte! Uppsalamarknaden 2020 – årets stora mötesplats om marknad, investeringsläge och stadsutveckling i Uppsala med omnejd

25 september 2020, Uppsala.
Klicka här för mer info!

Fler Nyheter från förstasidan

Oscar ändrar datum – igen

Oscar Properties årsredovisning senareläggs ytterligare en gång.

Bruzelius lämnar Rikshem – klar för stort konsultbolag

Efter åtta år på Rikshem går Jacob Bruzelius vidare.

Klövern satsar på nytt kongress- och kulturhus

Frågan om den aktuella satsningen har varit aktuell under många år. 25.000 kvm lokaler utreds.

Fabege flyttar sitt HK

Ger även utrymme för bolagets WAW-koncept.

Storaffär i heta staden

”Redan nu har vi planer för cirka 10.000 bostäder”.

Nu inleds tävlingen för Gasklockan

Hoppas på ett nytt landmärke.

Halverade plötsligt värdet

Nu är hela finansieringen för bolaget åter i gungning.

Björn Borg i pressat läge

Tufft läge efter kraftiga hyresuppgångar.

Top of the market – för 150 miljoner

Fastighet i Lärkstan bjuds ut till försäljning.

Exklusiv intervju: ”Jag har alltid vetat att jag är oskyldig”

Fastighetsvärlden publicerar första intervjun med Ilija Batljan. Tron på rättsstaten. ”Funnits underton till kampanj”. Hyllar kollegorna och familjen.

Utredningen mot Ilija Batljan läggs ner

Läs om åklagarens beslut kring SBB:s vd.

”Alla segment kommer att påverkas av pandemin”

Svefa ger ut specialrapport, tror på påtaglig differentiering.

6.000 handelsföretag kan slås ut innan stödet når fram

Oro för att hjälpen inte når fram i tid.

Han blir ny vd vid Akelius

Redan klart med Pål Ahlséns efterträdare. Fick frågan via Facetime – var över på åtta minuter.

Tillbaka till förstasidan