Värderingsdata rekryterar Johan Hill som ny vd

Värderingsdata fortsätter sin offensiva tillväxtsatsning genom att rekrytera Johan Hill som ny vd. Han kommer närmast från MSCI och Datscha.

Johan Hill har de senast sju åren varit ansvarig för Datschas sälj- och affärsutveckling och suttit i Datschas ledningsgrupp.

Därmed gör Värderingsdata ytterligare en rekrytering från konkurrenten MCSI/Datscha. Nyligen värvades Kristina Andersson till bolagets VD Pro-team.

Rekryteringen av Johan Hill görs för att ytterligare sätta fokus på tillväxt inom Värderingsdatas erbjudande för webbaserad analys och information av Sveriges samtliga 3,3 miljoner fastigheter.

Mathias Olofsson som varit vd för Värderingsdata de senaste sju åren tar över ansvaret för att utveckla Värderingsdatas största affärsområde AVM – Automatiserade Värderingsmodeller.

Johan Hill kommer att fokusera på att fortsätta den expansionen och att skapa förutsättningar för att öka tillväxttakten och investeringarna i existerande och nya erbjudanden samt att ta hand om kundernas starka efterfrågan på Värderingsdatas tjänster.

– Jag är mycket glad och stolt att Johan Hill valt att ansluta till vårt duktiga team på Värderingsdata. Han kommer, med sin bakgrund inom sälj och fastighetsinformation och starka ledarerfarenhet, att vara ett mycket bra tillskott till organisationen. Jag är övertygad om att Johan kommer att lyfta Värderingsdata till ännu högre höjder. Jag vill samtidigt tacka Mathias Olofsson för ett mycket gediget jobb och att han nu tar ansvar för Värderingsdatas största affärsområde är viktigt och det känns väldigt bra, säger Mikael Lundström, styrelseordförande Värderingsdata.

Johan Hill kommenterar:

– Det ska bli väldigt roligt och spännande att axla rollen som vd för Värderingsdata. Det är en organisation som kännetecknas av extremt hög kompetens, kvalitet och kundfokus. Jag ser fram emot att vara med och bidra till deras fortsatta framgångsresa. Värderingsdata har en otroligt spännande position med stor potential på den svenska marknaden säger Johan Hill.

Johan Hill har över 15 års erfarenhet av att skapa och utveckla team. Han har djup kunskap från försäljning av Software-as-Service lösningar från bland annat företag som MSCI, Datscha och Netsurvey. Han kommer närmast från en tjänst som Executive Director, Client Coverage Nordic på MSCI.

Johan Hill tillträder sin tjänst som verkställande direktör den 1 maj 2023.

Fler Nyheter från förstasidan

Lars Göran Bäckvall avliden

Medgrundaren till NP3 och tillika styrelseledamoten i bolaget och i Emilshus har avlidit.

Stor jätte ännu osåld

Försäljningsplan gick inte i mål. 57.000 kvm omtyckt handel – men med minst ett stort frågetecken.

Lämnar Rikshem – blir vd för stor allmännytta

Äger cirka 10.000 bostäder.

Skiftar Selin-bolag som motpart i affär om 440 mkr

”Vi är mycket glada över att ha förvärvat denna fastighet”.

Bolagen som höjer hyrorna mest 2023

Snittet för hyreshöjningarna landar på 4,12 procent.

”Ingen ljusning i sikte under resten av 2020-talet”

Ny marknadsrapport för bostadsmarknaden.

Cibus nyemission växte

Ökades på med 130 mkr under torsdagskvällen – med rabatt om 10 procent mot börskursen. Ska lösa obligationslån.

Snabb affär nära Östermalmstorg

Från start till full betalning tog processen endast 15 dagar.

Vill sälja klassisk arena

FV berättar om fastighetsägandet runt om i landet.

Miljardaffär med köpcentrum

Två välkända handelsanläggningar byter ägare.

Köparens 7:e och 8:e köpcentrum

Proppen ur. FV summerar att 16 välkända anläggningar bytt ägare sedan 2020.

Realplay

En säsong med återbruk – och obligationer

Det senaste året har Realplay producerat ett 30-tal program, några av dem väckte extra intresse och FV listar här dessa godbitar.

JM säljer för 676 miljoner

Plötsligt en stor bostadsaffär. FV berättar om köparen.

Bostäder i clinch med stigande räntor

De ”säkra” intäkterna räcker inte för att försvara aktiekurserna.

Tillbaka till förstasidan