Stora ”Kinesiska muren” i Malmö har fått en ny ägare.

Vagner säljer ”Kinesiska muren” till SHALL

Annons

Linden Lovén Helgesson Invest redo köpa för 1 miljard. SHALL Fastigheter förvärvar de stora bostadsfastigheterna Taxeringsintendenten 3 och 4 i Malmö med totalt 667 studentlägenheter. Fastigheterna, som i folkmun kallas Kinesiska muren, innehåller dessutom 1.600 kvm butikslokaler samt byggrätter för ytterligare omkring 340 lägenheter. Den totala uthyrningsbara arean är idag nära 19.000 kvm. Fastigheten ligger i Rosengård.

Det är Ole Vagner som säljer fastigheterna via Investor Partner AB och Vagner Sweden Holding AB. Enligt vad Fastighetsvärlden erfar ligger priset för fastigheterna på 290 miljoner kronor. Swedbank finansierar förvärvet.

Vagner tog över fastigheterna från Centerplans konkursbo vid årsskiftet 2009/2010. Därefter har han slutfört den ombyggnad till studentbostäder som hade påbörjats av Centerplan.

– Det har blivit eftertraktade lägenheter, det är kö till dem, och verksamheten sköts väldigt bra genom de heltidsanställda som finns på plats och som vi även tar över i samband med köpet säger SHALL Fastigheters VD Christophe Lovén till Fastighetsvärlden.

Förutom byggrätten för 340 lägenheter på en tomt intill bostadshuset så finns det även en viss påbyggnadsmöjlighet, cirka 1.500 kvm ovanpå den befintliga byggnaden. Där finns även en garagebyggnad med 300 platser, den står dock igenbommad för närvarande.

Köparen, SHALL Fastigheter, ägs av Linden Lovén Helgesson Invest AB tillsammans pensions- och försäkringskapital. Styrelseordförande i bolaget är John Helgesson (tidigare VD vid Stena Fastigheter). Deras affärsidé är att förvärva bostadsfastigheter byggda under 60- och 70-talen, i tillväxtregioner.

Bolaget har en total förvärvskapacitet på omkring en miljard och har tidigare ett bestånd i Bergsjön, Göteborg, för omkring 130 miljoner kronor.

Fastighetsvärlden Idag    2014-09-15

Den uthyrningsbara arean är cirka 19.000 kvm. Ovan till vänster syns områdets nya polisstation och överst i vänstra hörnet syns Rosengårds Centrum.
Den uthyrningsbara arean är cirka 19.000 kvm. Ovan till vänster syns områdets nya polisstation och överst i vänstra hörnet syns Rosengårds Centrum.

Fler Nyheter från förstasidan

FV-kartlägger: Stockholms nya spöklika område

Kista är välkänt för alla tomma kontorslokaler. Men det finns ett mer centralt område som har omfattande vakanser.

Ny vd för Poseidon

Bolaget äger totalt cirka 28.500 lägenheter

Företagsparken säljer till Cibus

Fredrixon: ”Vi är återigen aktiva på förvärvssidan”.

Hit ska JM flytta sitt HK

Efter den lyckade miljardförsäljningen. Nu ska JM utveckla en ny kontorsfastighet om hela 30.000 kvm. FV berättar om köpeskillingen.

Politiker ger grönt ljus för ombyggt NK-hus

”Man är väldigt trötta på den här DDR-inspirerade bunkern som står där idag”.

Stressat Skellefteå köper från pressat SBB

”Vi försöker hela tiden hitta vägar att öka bostadsproduktionen”.

Corem tecknar tre på Manhattan – når 60%

Arnhult: ”Detta segment specifikt står för majoriteten av all nyuthyrning i New York”.

Central kyrkospira tas ner

Rost och gifter föranleder restaurering för 100 mkr på Riddarholmen – SFV passar på när bidragen höjs.

DLA Piper flyttar in i Stockholms nya lyxvåningar

Lämnar därmed Vasakronans lokaler vid Sergels torg.

Wihlborgs köper vid Hyllie station

Priset 180,5 miljoner motsvarar 46.000 kr/kvm.

Topplista

Största uthyrningarna av kontor 2024

Fastighetsvärlden listar här de största uthyrningarna av kontorslokaler i Sverige som rapporterats under 2024, inklusive rådgivare till partnerna.

Podcasten Fastighet & Finans kommenterar nyhetsflödet

Hör det senaste om K2A, Emilshus och Nyfosa med flera. Plus något kanske oväntat om Taylor Swift.

SBB säljer fastigheter för 9,5 miljarder till nytt JV-bolag

Nya delägda bolaget skapar likviditet för SBB

Tillbaka till förstasidan