Stora ”Kinesiska muren” i Malmö har fått en ny ägare.

Vagner säljer ”Kinesiska muren” till SHALL

Linden Lovén Helgesson Invest redo köpa för 1 miljard. SHALL Fastigheter förvärvar de stora bostadsfastigheterna Taxeringsintendenten 3 och 4 i Malmö med totalt 667 studentlägenheter. Fastigheterna, som i folkmun kallas Kinesiska muren, innehåller dessutom 1.600 kvm butikslokaler samt byggrätter för ytterligare omkring 340 lägenheter. Den totala uthyrningsbara arean är idag nära 19.000 kvm. Fastigheten ligger i Rosengård.

Det är Ole Vagner som säljer fastigheterna via Investor Partner AB och Vagner Sweden Holding AB. Enligt vad Fastighetsvärlden erfar ligger priset för fastigheterna på 290 miljoner kronor. Swedbank finansierar förvärvet.

Vagner tog över fastigheterna från Centerplans konkursbo vid årsskiftet 2009/2010. Därefter har han slutfört den ombyggnad till studentbostäder som hade påbörjats av Centerplan.

– Det har blivit eftertraktade lägenheter, det är kö till dem, och verksamheten sköts väldigt bra genom de heltidsanställda som finns på plats och som vi även tar över i samband med köpet säger SHALL Fastigheters VD Christophe Lovén till Fastighetsvärlden.

Förutom byggrätten för 340 lägenheter på en tomt intill bostadshuset så finns det även en viss påbyggnadsmöjlighet, cirka 1.500 kvm ovanpå den befintliga byggnaden. Där finns även en garagebyggnad med 300 platser, den står dock igenbommad för närvarande.

Köparen, SHALL Fastigheter, ägs av Linden Lovén Helgesson Invest AB tillsammans pensions- och försäkringskapital. Styrelseordförande i bolaget är John Helgesson (tidigare VD vid Stena Fastigheter). Deras affärsidé är att förvärva bostadsfastigheter byggda under 60- och 70-talen, i tillväxtregioner.

Bolaget har en total förvärvskapacitet på omkring en miljard och har tidigare ett bestånd i Bergsjön, Göteborg, för omkring 130 miljoner kronor.

Fastighetsvärlden Idag    2014-09-15

Den uthyrningsbara arean är cirka 19.000 kvm. Ovan till vänster syns områdets nya polisstation och överst i vänstra hörnet syns Rosengårds Centrum.
Den uthyrningsbara arean är cirka 19.000 kvm. Ovan till vänster syns områdets nya polisstation och överst i vänstra hörnet syns Rosengårds Centrum.

Fler Nyheter från förstasidan

Fastighetsägarna till de blödande tech-bolagen

FV listar de fastighetsbolag som är värd för de omskrivna bolagen.

Ministern om mötet med de tre fastighetstopparna

Träffat Selin, Arnhult och Batljan. Räntor Viktiga hyresavier 90-talskraschen Det egna bolånet.

Långläsning från FV

FV dokument om 24 sidor – 30 år sedan Kraschen

Det råder oro på marknaden. Effekterna har både likheter och olikheter med den stora Kraschen för 30 år sedan. Vi återpublicerar här en uppmärksammad artikelserie!

Köper nytt för 63.000 kr/kvm i Vallentuna

Fortfarande en stark bostadsmarknad. Ser möjligheten för högre hyror efter den nya överenskommelsen.

Topplista

Lista: Största uthyrningarna av kontor 2022

Fastighetsvärlden listar här de största uthyrningarna av kontorslokaler i Sverige som rapporterats under 2022, inklusive rådgivare till partnerna.

Hon tar över efter Urban Edenström

Urban Edenström blir arbetande styrelseordförande.

Hyr ut 5.500 kvm till CGI

Tecknar kontrakt på två platser i Stockholmsområdet. Läs om bolagen som tappar hyresgästen.

Hyr ut 3.300 kvm till F-kassan

”Norra Sveriges mest flödesrika knutpunkt ”.

Bildextra: Så blev 11.000 kvm – i trä

Träd planterades när Sveriges största kontor i sitt slag invigdes.

Expanderar i Hagastaden genom köp för 2,3 miljarder

Industricentralen har nu klart med köpare för sin 21.000 kvm stora kontorspjäs i Hagastaden. Köparen finns sedan tidigare väl representerad i området.

Vann kamp om ny tingsrätt

Nästan 7.000 kvm lokaler. Läs även vem som tappar en stor hyresgäst – igen.

Blixtaffär: Nytt HK säljs för 2,4 mdr – oväntad köpare

Var tänkt för att bli byggbolagets nya huvudkontor. Utvecklingen i omvärlden påverkat. Fastigheten ligger vid tullgränsen i Stockholm.

Plan för ny centralstation presenterad

Stor stationsbyggnad med kontor ingår i planen.

Nytt avtal med mediajätten – hela 16.000 kvm

FV avslöjar. Signerat ett nytt och stort hyresavtal.

Tillbaka till förstasidan