Ulf Nilsson och Jonas Bjuggren till Kungsledens styrelse

Kungsleden valberedning föreslår inför årsstämman 2018 att Ulf Nilsson och Jonas Bjuggren väljs till nya styrelseledamöter. Tre ledamöter har undanbett sig omval. Fastighetsvärlden kan konstatera att storägaren Gösta Welendson nu saknar representant i styrelsen.

Valberedningen föreslår därutöver omval av de nuvarande ledamöterna Charlotte Axelsson, Ingalill Berglund, Liselotte Hjorth och Charlotta Wikström. Vidare föreslås att Charlotte Axelsson väljs till styrelsens ordförande.

Ulf Nilsson är född 1958 och har över 30 års erfarenhet från fastighetsbranschen. Han är jurist och har tidigare varit partner på Ernst & Young AB och har arbetat i bl. a. Handelsbanken, ABB Financial Services och var VD för Savills Sweden AB och D. Carnegie & Co. Ulf nilksson är styrelseledamot i Amasten AB (publ) och ledamot i överstyrelsen för Stockholms Brandkontor.

Jonas Bjuggren är född 1974 och har över 15 års erfarenhet från fastighetsbranschen. Han är civilingenjör och har tidigare haft olika befattningar på Vasakronan, senast som regionchef, och har tidigare arbetat på AP Fastigheter, Skanska och Sweco. Jonas Bjuggren är idag förvaltningsdirektör på Akademiska Hus. Han har inga övriga styrelseuppdrag.

Göran Larsson, Kia Orback Pettersson och Joachim Gahm har undanbett sig omval.

Fastighetsvärlden kan konstatera att storägaren Gösta Welendson (14,7 procent av kapitalet) nu saknar representant i styrelsen eftersom Göran Larsson lämnar. Larsson har suttit i styrelsen sedan 2013 och väljer nu vid 74 års ålder, och med den stora omgörningen av bolaget klar, att låta yngre krafter ta över. Larsson har inte haft någon direkt anknytning till Welandsons bolag men har genom åren varit rådgivare till honom i olika affärssammanhang.
Näst största ägare i Kungsleden är Länsförsäkringar Fonder (4,2%) följt av BNP Paribas Investment Partners (3,3%). På fjärde plats återfinns Olle Florén (3,0).

Den nu 81-årige Welandson har tidigare, enligt FV:s källor, protesterat mot att Kungsleden hade sitt kontor i Stockholms city, för många anställda och även mot att bolaget är för fokuserat på klustertänkandet.
I samband med bolagets nyemission i början av 2017 uttalade han sig dock positivt om det förändringsarbete företaget genomfört, tecknade sin andel av emissionen samt garanterade den.

Kungsledens valberedning har bestått av samma personer som föregående år. Göran Larsson (nominerad av Gösta Welandson med bolag tillika styrelseordförande), Eva Gottfridsdotter-Nilsson (nominerad av Länsförsäkringar Fondförvaltning, tillika valberedningens ordförande), Krister Hjelmstedt (nominerad av Olle Florén med bolag) samt Martin Jonasson (nominerad av Andra AP-fonden).

Fler Nyheter från förstasidan

Stordalen förlorar en årsvinst – varje månad

”Det är en helt, helt förfärlig situation”, säger hotellkungen

”Det är hemskt – allt rasar”

Makalöst olycklig tajming efter drömkontraktet.

”Värsta tappen i mannaminne – nu mellan 80–95%”

Undertecknarna representerar 280 butiker.

Fastighetsprofil åtalas för misshandel

”Vet du vem jag är?” Misstänkt för att ha utdelat hot och slag under kundbesök.

Ny rådgivare dubbelvärvar

Duons nya bolag växer direkt.

Kartläggning: Se ny topplista med snabbväxarna

Stor och unik sammanställning över landets 100 största fastighetsbolag.

Bildextra: Så blir det nya hotellet i Kungens kurva

FV berättar om ett nytt hotell i södra Stockholm. Se flera bilder.

Serneke varslar 100 personer

”Kräver skärpa och handlingskraft i anpassningen.”

Hyresgästföreningen: ”Riskerar masshemlöshet”

Går ut med brev med stark vädjan till fastighetsägarna.

Gallup: Slår hårt mot kontor – och lång återhämtning

En färsk undersökning från Propstreet visar vad investerarna tror om hyresutvecklingen, yielden och vakanser. Många tror även att återhämtningen dröjer länge.

Bekräftar: Han köpte högst upp för 66 miljoner

Läs om den stora lägenheten – och köparens kommentar. Bygget har dock bromsats in.

Fastighetsägarna ger stödpaketet tummen upp

”Många detaljer behöver redas ut men som helhet är paketet ett bra stöd.”

Tvist: CA Fastigheter överklagar kommunens förslag

”Vi vill undvika framtida problem när vi ansöker o bygglov.”

Regeringen avsätter 5 miljarder för sänkta lokalhyror

UPPDATERAD: Per Bolund: ”Här förutsätter vi att hyresvärdarna är generösa.”

Tillbaka till förstasidan