Ulf Nilsson och Jonas Bjuggren till Kungsledens styrelse

Kungsleden valberedning föreslår inför årsstämman 2018 att Ulf Nilsson och Jonas Bjuggren väljs till nya styrelseledamöter. Tre ledamöter har undanbett sig omval. Fastighetsvärlden kan konstatera att storägaren Gösta Welendson nu saknar representant i styrelsen.

Valberedningen föreslår därutöver omval av de nuvarande ledamöterna Charlotte Axelsson, Ingalill Berglund, Liselotte Hjorth och Charlotta Wikström. Vidare föreslås att Charlotte Axelsson väljs till styrelsens ordförande.

Ulf Nilsson är född 1958 och har över 30 års erfarenhet från fastighetsbranschen. Han är jurist och har tidigare varit partner på Ernst & Young AB och har arbetat i bl. a. Handelsbanken, ABB Financial Services och var VD för Savills Sweden AB och D. Carnegie & Co. Ulf nilksson är styrelseledamot i Amasten AB (publ) och ledamot i överstyrelsen för Stockholms Brandkontor.

Jonas Bjuggren är född 1974 och har över 15 års erfarenhet från fastighetsbranschen. Han är civilingenjör och har tidigare haft olika befattningar på Vasakronan, senast som regionchef, och har tidigare arbetat på AP Fastigheter, Skanska och Sweco. Jonas Bjuggren är idag förvaltningsdirektör på Akademiska Hus. Han har inga övriga styrelseuppdrag.

Göran Larsson, Kia Orback Pettersson och Joachim Gahm har undanbett sig omval.

Fastighetsvärlden kan konstatera att storägaren Gösta Welendson (14,7 procent av kapitalet) nu saknar representant i styrelsen eftersom Göran Larsson lämnar. Larsson har suttit i styrelsen sedan 2013 och väljer nu vid 74 års ålder, och med den stora omgörningen av bolaget klar, att låta yngre krafter ta över. Larsson har inte haft någon direkt anknytning till Welandsons bolag men har genom åren varit rådgivare till honom i olika affärssammanhang.
Näst största ägare i Kungsleden är Länsförsäkringar Fonder (4,2%) följt av BNP Paribas Investment Partners (3,3%). På fjärde plats återfinns Olle Florén (3,0).

Den nu 81-årige Welandson har tidigare, enligt FV:s källor, protesterat mot att Kungsleden hade sitt kontor i Stockholms city, för många anställda och även mot att bolaget är för fokuserat på klustertänkandet.
I samband med bolagets nyemission i början av 2017 uttalade han sig dock positivt om det förändringsarbete företaget genomfört, tecknade sin andel av emissionen samt garanterade den.

Kungsledens valberedning har bestått av samma personer som föregående år. Göran Larsson (nominerad av Gösta Welandson med bolag tillika styrelseordförande), Eva Gottfridsdotter-Nilsson (nominerad av Länsförsäkringar Fondförvaltning, tillika valberedningens ordförande), Krister Hjelmstedt (nominerad av Olle Florén med bolag) samt Martin Jonasson (nominerad av Andra AP-fonden).

Fler Nyheter från förstasidan

Dubblar sitt skånska bostadsbestånd

Förvärvar fem bostadsfastigheter i Landskrona från lokal investerare.

Nyfosa i affär för 2,1 miljarder

Förbereder försäljning av logistik till internationella aktörer.

Redaktionens 10 heta tips för sommarläsning

Omskakande nyheter, rejäla fiaskon och underbara lösningar. FV:s redaktion lyfter här fram 10 läsvärda artiklar från första halvåret.

SBB utvecklar nytt polishus i Örnsköldsvik

Har sedan tidigare myndigheten som hyresgäst i annan fastighet i staden.

Miljardaffär framflyttad

Affären kommunicerades före årsskiftet men tillträdet i april blev inte av.

Lidl lämnar Fastpartner – klart med ny hyresgäst

En annan aktör med norrortsfokus ser möjligheter i förortscentrumet.

Corem utökar i Jönköping

Förvärvar två moderna lager- och logistikanläggningar för 140 mkr.

NP3 i affärer för 203 miljoner

Fortsätter att utsöka sitt bestånd i Karlstad.

Internationell aktör redo sälja enda innehavet i Sverige

Gruppen är stor internationellt inom bland annat studentbostäder.

Spännande nyrekryteringar hos Alecta

Nya chefer för att fortsätta bygga på det svenska beståndet.

Tar matglad era slut med pandemin?

”Kan alla vinna på mat? Det är lite svårt”.

EQT siktar på ännu mer logistikfastigheter

Gjorde en rivstart förra sommaren och har fortsatt öka snabbt på utvalda orter

Magnolia säljer Borlängeprojekt till SBB

Långa hyresavtal tecknade för projektet som ska står klart 2022.

Brottsmisstänkt lämnar Balder direkt

Framhåller flera anledningar. Har kommit överens med Erik Selin.

Tillbaka till förstasidan