Så här kan Lidingö centrum se ut framöver.

Två nya restauranger till Lidingö Centrum

Grosvenor Europe stärker restaurangutbudet i Lidingö Centrum. Två nya aktörer etablerar sig där stadsbiblioteket tidigare låg. I den större lokalen ska en av Urban Delis grundare öppna sin nya satsning Bibliothék och i den mindre lokalen tar den snabbväxande gourmethamburgerkedjan Brödernas plats.

Grosvenor Europe, som äger och utvecklar Lidingö Centrum, har som vision att stärka Lidingö Centrums roll som ökärna och därmed Lidingöbornas naturliga mötesplats. Etableringen av de nya restaurangerna är en del av ombyggnationen av det före detta biblioteket med restauranger på det plan som vätter mot terassen och kontor på de övriga två planen.

– Satsningen på att stärka restaurangutbudet är en väldigt viktig del av utvecklingsarbetet av centrum och för vår ambition att göra terassen till en levande plats. När vi adderar två nya högkvalitativa restauranger till utbudet kommer vi att få ett än mer levande centrum under stora delar av dygnet, säger Carl Strufve, Director Nordics på Grosvenor Europe.

Bibliothéks lokal i gamla bibliotekshuset är på 407 kvadratmeter plus en uteservering på 180 kvadratmeter med entrén ut mot stadshusparken. Den co-workinglokal som också öppnar i bibliotekshuset får direkt access till den nya restaurangen.

– Grundidén bakom Bibliothék är att skapa Lidingös nya möteplats som ska ha öppet från tidig morgon till sen kväll där det går att äta frukost, lunch, middag eller bara ta en kaffe eller en öl. På Bibliothék ska du kunna hänga med vänner, ha möten eller ta med barnen som vi också ska ha aktiviteter för, säger initiativtagaren Jesper Konstantinov.

Bakom Bibliothék finns initiativtagaren Jesper Konstantinov, som är en av grundarna till Urban Deli, samt medgrundarna Anna Ungh, Fredrik Ander och Fredrik Vogel. Anna Ungh som var ansvarig för Urban Delis alla restauranger och Fredrik Ander, tidigare kökschef på Proviant och medlem i Bocuse d’Or Team Sweden, ansvarar för mat- och dryckesutbudet. Fedrik Vogel, med bakgrund på Nya Carnegie­bryggeriet, är VD.

Bredvid Bibliothék öppnar gourmethamburgerkedjan Brödernas sin 46e restaurang. Lokalen är på 299 kvadratmeter med en uteservering på 234 kvadratemter och med entrén ut mot parkeringen.

– Lidingö Centrum är en perfekt etablering för oss och i synnerhet bredvid en sådan intressant satsning som Bibliothék och med en co-workinglokal i samma hus. Brödernas expanderar i en rasande takt och vår ambition är att associeras med riktigt goda hamburgare, säger Jonas Wiklander, en av grundarbröderna.

Bibliothék planerar att slå upp portarna i januari och Brödernas räknar med att kunna öppna under hösten i år.

Fler Nyheter från förstasidan

Dyster profetia från Sven-Olof Johansson

Förvånad över att krisen inte har varit mer uppenbar tidigare.

Hemsö hyr ut 2.000 kvm

Fyller upp nyinköpt fastighet.

Hovrätten och de tidigare Baldertopparna

FV berättar vad som händer efter de smått chockerande domarna i tingsrätten.

Regeringen föreslår lättnader för studentbostäder

Ministern: ”Vill göra det enklare och billigare att bygga”.

Regeringen stoppar Operaplaner

Den tidigare planen på 7 miljarder kronor och expansion mot Kungsträdgården stoppas när regeringen ger nytt uppdrag till Statens fastighetsverk.

Corem säljer två 08-fastigheter för en halv miljard

Fortsätter att avyttra, enligt plan.

AL blir hälftenägare i coworkingbolag

Förvärvar bolag som varit lönsamt sedan dag ett. Planerar för expansion.

Anitra Steen avgår från Akademiska Hus

Lämnar fastighetsjätten efter sju år.

Krasch för Castellums satsning på 10 miljarder

Bakslag när planerad storsatsning läggs ner. Ser fortfarande positivt på området.

Bilder: Så kan nya Läkarhuset bli – hög träbyggnad

En av bolagets profilfastigheter i Stockholms innerstad kan göras om helt.

Kontrakt om 6.800 kvm på Söder

Läs om hyresavtalen som tecknats.

Restauranger öppnar under Guldbron

Alessandro Catenacci: ”Ett kanonläge”.

Miljardaffär med kontor i Stockholm

Har uppgraderat kontorslokalerna men fortfarande betydande vakanser. FV berättar om pris och köpare.

Tillbaka till förstasidan