Så här kan Lidingö centrum se ut framöver.

Två nya restauranger till Lidingö Centrum

Grosvenor Europe stärker restaurangutbudet i Lidingö Centrum. Två nya aktörer etablerar sig där stadsbiblioteket tidigare låg. I den större lokalen ska en av Urban Delis grundare öppna sin nya satsning Bibliothék och i den mindre lokalen tar den snabbväxande gourmethamburgerkedjan Brödernas plats.

Grosvenor Europe, som äger och utvecklar Lidingö Centrum, har som vision att stärka Lidingö Centrums roll som ökärna och därmed Lidingöbornas naturliga mötesplats. Etableringen av de nya restaurangerna är en del av ombyggnationen av det före detta biblioteket med restauranger på det plan som vätter mot terassen och kontor på de övriga två planen.

– Satsningen på att stärka restaurangutbudet är en väldigt viktig del av utvecklingsarbetet av centrum och för vår ambition att göra terassen till en levande plats. När vi adderar två nya högkvalitativa restauranger till utbudet kommer vi att få ett än mer levande centrum under stora delar av dygnet, säger Carl Strufve, Director Nordics på Grosvenor Europe.

Bibliothéks lokal i gamla bibliotekshuset är på 407 kvadratmeter plus en uteservering på 180 kvadratmeter med entrén ut mot stadshusparken. Den co-workinglokal som också öppnar i bibliotekshuset får direkt access till den nya restaurangen.

– Grundidén bakom Bibliothék är att skapa Lidingös nya möteplats som ska ha öppet från tidig morgon till sen kväll där det går att äta frukost, lunch, middag eller bara ta en kaffe eller en öl. På Bibliothék ska du kunna hänga med vänner, ha möten eller ta med barnen som vi också ska ha aktiviteter för, säger initiativtagaren Jesper Konstantinov.

Bakom Bibliothék finns initiativtagaren Jesper Konstantinov, som är en av grundarna till Urban Deli, samt medgrundarna Anna Ungh, Fredrik Ander och Fredrik Vogel. Anna Ungh som var ansvarig för Urban Delis alla restauranger och Fredrik Ander, tidigare kökschef på Proviant och medlem i Bocuse d’Or Team Sweden, ansvarar för mat- och dryckesutbudet. Fedrik Vogel, med bakgrund på Nya Carnegie­bryggeriet, är VD.

Bredvid Bibliothék öppnar gourmethamburgerkedjan Brödernas sin 46e restaurang. Lokalen är på 299 kvadratmeter med en uteservering på 234 kvadratemter och med entrén ut mot parkeringen.

– Lidingö Centrum är en perfekt etablering för oss och i synnerhet bredvid en sådan intressant satsning som Bibliothék och med en co-workinglokal i samma hus. Brödernas expanderar i en rasande takt och vår ambition är att associeras med riktigt goda hamburgare, säger Jonas Wiklander, en av grundarbröderna.

Bibliothék planerar att slå upp portarna i januari och Brödernas räknar med att kunna öppna under hösten i år.

Fler Nyheter från förstasidan

Krog med takservering till stora kontorssatsningen

En lokal återstår att hyra ut.

Lyfter storhotell med ny skybar och stor restaurang

Hotell med 323 rum i Stockholm. Avtal om 24 år när segdraget område ska få fart.

Satsar en miljard i Solna – utökar inför nya hot

44 procent uthyrt i fastigheten. Börsbolag avyttrar.

Pressat SBB gör upp med Kåpan – frigör kapital

Ska även sälja sin 50% stora andel i Svenska Myndighetsbyggnader, med fastigheter för 12 miljarder, under hösten.

Affär mellan Point och Diös kraschar

Avbryter affären med hänvisning till förändrade finansiella villkor.

Batljan: ”Vi är självkritiska”

SBB:s vd i intervju om bolagets kommunikation, om kommande miljardförsäljingar och hur han och kollegorna mår.

Alla elva dömda har överklagat

FV berättar vad som hänt och vad som väntar framöver.

Hotell byter ägare – option om att köpa fastigheten

1800-talsbyggnad med sjöläge.

Tio kända krogar får indraget alkoholtillstånd

Hufvudstaden har nobbat ägarskiften. FV redogör för mejl mellan parterna.

K2A skjuter upp byggstarter

Varslar majoriteten av personalen i bolag. Flyttar fram mål.

Hyr ut 2.500 kvm i historisk miljö

JV tecknar avtal. Advokatfirma flyttar in.

Slakt: Flykt från fastigheter

33 bolag i lista. Nio hade vid klockan 11 backat med mer än 5 procent. Endast ett bolag ligger på plus för de senaste 12 månaderna.

SBB:s drag – säljer för 436 miljoner

26.000 kvm ingår i affären.

Klart: Comeback som vd – vill känna affärstempo

Berättar för FV om återkomsten.

Tillbaka till förstasidan