Alexander Liljenberg, Niclas Bagler, Erik Selin och Jacob Karlsson.

Två ”lågprisbolag” i affär med 260 bostäder

K-Fastigheter köper byggrätter för 260 nya hyresrätter från BoKlok, vilka ska bebyggas gemensamt för K-Fastigheters långsiktiga förvaltning.

Avtalet är ett steg i det pågående samarbetet mellan K-Fastigheter och BoKlok och innebär att bolagen kommer att bygga nya lägenheter i Vänersborg, Uppsala och Eskilstuna.

K-Fastigheter och BoKlok har ett sedan tidigare etablerat samarbete med målet att bygga 1.000 nya lägenheter för att fler människor ska kunna skapa sina hem till en rimlig kostnad. Som ett steg i detta samarbete köper K-Fastigheter byggrätter för ca 260 hyresrätter, varav ca 120 i kvarteret Kohagen i Vänersborg, ca 40 i kvarteret Jupiter i Uppsala och ca 100 i stadsdelen Flacksta i Eskilstuna. Med dessa transaktioner når bolagen hälften av målet, att ha byggt 1 000 nya lägenheter i början av 2023.

– Vi vill etablera oss i bra tillväxtlägen och med denna affär etablerar vi K-Fastigheter i nya orter. BoKlok kommer att bygga totalt 100 lägenheter på totalentreprenad i Vänersborg samt i Uppsala åt oss. Vi bygger resterande 160 lägenheter i våra egna koncepthus och kommer att äga och förvalta samtliga lägenheter efter färdigställandet”, säger Jacob Karlsson, vd för K-Fastigheter.

– Vårt goda samarbete med K-Fastigheter fortsätter och framöver kommer Vänersborg, Uppsala och Eskilstuna att få ett tillskott på hållbara bostäder med rimlig boendekostnad för de många människorna, säger Niclas Bagler, chef för BoKlok Sverige.

Förvärvet sker genom tre separata fastighetsaffärer och K-Fastigheter tecknar samtidigt två totalentreprenadavtal med BoKlok om totalt omfattar 100 lägenheter. Total investering inkluderat K-Fastigheters interna entreprenad om 160 lägenheter uppgår till 510 mkr, med ett förväntat framtida marknadsvärde om 630 mkr.

Fler Nyheter från förstasidan

50 Mäktigaste 2021
50 Mäktigaste

50 Mäktigaste 2021

För 16:e året har fastighets- och byggbranschen röstat fram vem som anses Mäktigast. Nya namn publiceras via nedräkning, varje vardag, klockan 11.11.

Lista: 25 nya butiker till Westfield MoS under pandemin

Omsättning av butiker har ökat. Läs om vilka varumärken som tillkommit.

Han drar till fjällen

Efter mer än 25 år med bolagsbyggen inom finans och fastighet och 15 år efter starten av det framgångsrika fastighetsbolaget har han nu funnit en ny, friare utmaning.

Bostadsaffär om 300 miljoner i Kalmar

”Hoppas på fler liknande förvärv”.

Porträtt

Caroline Arehults akademiska utmaning

För knappt två år sedan kom kallduschen, budet som innebar att hennes jobb försvann. Nu har Caroline Arehult funnit en ny utmaning som Akademiska Hus nya vd.

Bostadsbolag bäst i CFI:s kontorstävling

Läs topplistorna och även Ivo Stopners kommentar. När det gäller köpcentrum petas den eviga ettan ner från tronen.

AL går vidare i heta området

10.000 kvm mitt i nya stadsdelen.

SBB säljer 36 fastigheter till nykomling

Avyttrar för 10 procent över anskaffningskostnad.

Börskandidat köper i syd för halv miljard

31.000 kvm ingår.

Oscar köper åter landmärke – och säljer vidare

Miljardaffär inom tullarna i Stockholm.

Slår till och förvärvar 26.000 kvm bostäder i Göteborg

383 hyreslägenheter ingår.

Smällen: H&M lämnar stor flaggskeppsbutik

Andra stora hyresgästen som lämnar fastigheten under 2021. Läs om Vasakronans plan för fastigheten.

Dan Törnsten utses till ny vd i Mofast

Finansmannen Christer Gardell är tredje största ägare i bolaget.

Internationell jätte letar affärer i Sverige

”Vill använda kapital i stor skala”.

Tillbaka till förstasidan