Tre meriterade konsultbolag går ihop

Restate blir det nya namnet. Restate är ett nytt namn på konsultmarknaden och resultatet av en sammanslagning av bolagen Bjurfors & Thörner, Isaksson & Partners och Brolin Ombildning & Förvaltning. Bolaget startar sin verksamhet den 14 januari 2012 och får 28 anställda efter att tre nya ansluter vid årsskiftet (en senior medarbetare och två juniora). Vem som blir VD är inte klart, men troligen Petter Brolin.

– Idén till sammanslagningen föddes för ett halvår sedan. Vår målsättning är att bli en de större aktörerna och då avser vi transaktioner som helhet, inte bara ombildningar, säger Björn Isaksson till Fastighetsvärlden och det är han som tog initiativet till det nya bolaget.

– Ett av skälen till samgåendet är att vi vill ha flera ben att stå på. Ombildningarna kommer att gå trögt under början 2012, det har vi förstått från bankerna.

Restates kontor hamnar på Kungsgatan 26 i centrala Stockholm, i en fastighet som ägs av Olov Lindgren och där Restate hyr 577 kvadratmeter. Där kan bolaget växa till 35–40 anställda.

De tre bolagens sammanlagda resultat för 2010 var 20 miljoner kronor före dispositioner och skatt. Bolaget förmedlade under fjolåret fastigheter med 9.000 lägenheter för 9,5 miljarder kronor till bostadsrättsföreningar. Det motsvarar, enligt ett pressmeddelande från det nya bolaget, 35 procent av ombildningarna i Sverige.

Restate ABs främsta verksamhetsområde kommer att vara ombildning till bostadsrätt, facility management för bostadsrättsföreningar, förmedling av hyresfastigheter och bostadsrätter samt rådgivning vid nyproduktion av bostadsrätter.

Fastighetsvärlden Idag 2011-12-08

 


Fler Nyheter från förstasidan

Affärsanalys

Rekordnivå för äldreboende

Eric Håkansson vid Savills har satt analyspennan i en affär med en samhällsfastighet.

De köper mer i centralt läge

”Vi känner stor lycka av att vi funnit fyra så välbelägna hus”.

Hyressmäll för enfastighetsbolag

Stor klädkedja klarar inte att betala hyran.

Klart: Köper Postens HK

Affären klar. Läs mer om köparen.

Topplista

Största affärerna 2020

FV har här sammanställt de hittills största fastighetstransaktionerna under 2020. Vi berättar även vilka rådgivare som varit inblandade.

Stordalen: ”Inget jäkla virus ska knäcka oss”

Kommer att tacka nej till flera erbjudanden framöver.

FV dokument om 24 sidor – 30 år sedan Kraschen

Delar av fastighetssverige har tvärnitat. Coronakrisens effekter på marknaden har både likheter och olikheter med den stora Kraschen för 30 år sedan. Vi återpublicerar här en uppmärksammad artikelserie i tre delar ur magasinet som nu finns att ladda ner som pdf.

”Tusentals handlare kan tvingas stänga igen”

”Substantiella hyreslättnader är en förutsättning för att många handelsföretag ska överleva krisen.”

Brutala investeringen får en ny vinge

870 kvadratmeter lokaler. Se bilder.

Säljer för 1,7 miljarder

Selin-ägda bolaget är köpare. Det här ingår i storaffären.

Areim erbjuder fri hyra

Agerar för drabbade hyresgäster under coronakrisen.

Nya Tango växer med två

Senior analyst och grafisk designer rekryteras när rådgivarna växer.

Affär om 105.000 kvm pausas

”Den klokaste vägen framåt för oss är att pausa affären”.

Porträtt

Allt från flyg till badhus

Det ryms allt från badhus till flygplan inom Tagehus investeringar. Men det är fastigheterna som är i fokus när Johan Ljungberg styr tredje generationens företagsbygge in i framtiden.

Tillbaka till förstasidan