Triuva har bra flyt i Barkarby

Samsøe & Samsøe och Guess flyttar in. Stockholm Quality Outlet i Barkarby expanderar med 4.000 kvm som står klara vid årsskiftet. Det ger plats för 18 nya butiker på området som totalt framöver erbjuder ett 70-tal butiker.

Fastighetsägaren Triuva har i dagsläget endast tre tomma butikslokaler att erbjuda i samband med färdigställandet, varav två beror på omflyttningar.

– Genom expansionen vill vi förädla vårt koncept och fortsätta göra det vi är bra på. Konceptet är unikt och vi har under många år arbetat med outleten som en shop-pingdestination som likväl konkurrerar med nöjesparker som andra besöksmål. Stockholm Quality Outlet handlar om att erbjuda kunden mer för pengarna och vi välkomnar både gamla som nya kunder till oss, säger Johan Öhlund Lagerdahl, asset manager på Triuva.

För att skapa en attraktiv butiksmiljö som bevarar den unika känslan av Stockholm Quality Outlet som en shoppingstad i miniatyr, har Wåhlin Arkitekter i samarbete med Tengbom tagit fram en vackert New England-inspirerad arkitektur som harmonerar med de bevarade byggnader från Barkarby flygplats.

I och med nybygget kan Triuva ge plats för nya, internationellt starka varumärken som By Malene Birger, Guess, Eton, Happy Socks, Röhnisch, Calvin Klein, John Henric, Samsøe & Samsøe och Espresso House. Dessutom ger expansionen möjlighet för Hugo Boss och Tommy Hilfiger att nästa dubblera sin butiksyta.

– Vi har haft ett stort antal intressenter inför utbyggnaden. Trycket att etablera sig på Stockholm Quality Outlet har varit högt och det är jätteroligt att vi har knutit ett antal internationellt starka varumärken till oss – och att vi nu är i slutfasen med att knyta avtal med fler efterlängtade kvalitetsvarumärken, säger Jessica Fredriksson på CBRE Asset Services som ansvarar för uthyrningen i samband med expansionen.

Stockholm Quality Outlet ägs av Triuva, en ledande förvaltare  för institutionella investerare med ett förvaltat kapital om cirka 10 miljarder euro.

Utöver fastigheten med Stockholm Quality Outlet äger Triuva även två angränsande fastigheter i området.

Fastighetsvärlden Idag 2016-09-06

Fler Nyheter från förstasidan

Han drar till fjällen

Efter mer än 25 år med bolagsbyggen inom finans och fastighet och 15 år efter starten av det framgångsrika fastighetsbolaget har han nu funnit en ny, friare utmaning.

Bostadsaffär om 300 miljoner i Kalmar

”Hoppas på fler liknande förvärv”.

Porträtt

Caroline Arehults akademiska utmaning

För knappt två år sedan kom kallduschen, budet som innebar att hennes jobb försvann. Nu har Caroline Arehult funnit en ny utmaning som Akademiska Hus nya vd.

Bostadsbolag bäst i CFI:s kontorstävling

Läs topplistorna och även Ivo Stopners kommentar. När det gäller köpcentrum petas den eviga ettan ner från tronen.

AL går vidare i heta området

10.000 kvm mitt i nya stadsdelen.

SBB säljer 36 fastigheter till nykomling

Avyttrar för 10 procent över anskaffningskostnad.

Börskandidat köper i syd för halv miljard

31.000 kvm ingår.

Oscar köper åter landmärke – och säljer vidare

Miljardaffär inom tullarna i Stockholm.

Slår till och förvärvar 26.000 kvm bostäder i Göteborg

383 hyreslägenheter ingår.

Smällen: H&M lämnar stor flaggskeppsbutik

Andra stora hyresgästen som lämnar fastigheten under 2021. Läs om Vasakronans plan för fastigheten.

Dan Törnsten utses till ny vd i Mofast

Finansmannen Christer Gardell är tredje största ägare i bolaget.

Internationell jätte letar affärer i Sverige

”Vill använda kapital i stor skala”.

Affär för 136 mkr på Söder

Fortsatt högt affärstempo i stadsdelen. FV berättar om senaste affären.

Tar över AL:s projekt

Ska byggas bredvid landmärke.

Tillbaka till förstasidan