Triss i sport och fritid när Castellum hyr ut 3.100 kvm i Uppsala

På kort tid har Castellum kunnat välkomna både dansanta och spelsugna Uppsalabor att utöva sina olika verksamheter i tre fräscha lokaler på bra lägen i stan. De tre uthyrningarna summerar 3.110 kvm.

Efter den stora skolbranden i Gottsunda hösten 2018 förlorade stadens hängivna boulespelare samlingspunkten Uppsala Boulehall. Castellum kunde erbjuda ett nytt hem på Fyrislundsgatan 68 i ett lättillgängligt läge med fina grönområden. För närvarande pågår anläggning av själva boulebanorna, med beräknad spelstart i sommar.

-Castellums lokaler är väl lämpade för att ställa om till en ny boulehall, och vår ambition är att de ska bli minst lika bra som de tidigare lokalerna, säger Maria Patel (s), ordförande i idrott- och fritidsnämnden i Uppsala kommun som hyr 1.700 kvadratmeter.

Uppsala Danscenter har lärt tusentals uppsalabor att dansa. Man har närmare 2 000 elever per termin och erbjuder runt 150 klasser i veckan. För att utveckla verksamheten krävdes nya och bättre lokaler. Med Castellum som hyresvärd sade det klick direkt.

-Vi hittade vår drömlokal. Direkt efter första visningen på Vaksalagatan 10 kände vi att platsen var perfekt och tillsammans med Castellum ser vi fram emot att växa i många år framöver, säger Carlos Lopez som är vd för Uppsala Danscenter som hyr 750 kvadratmeter.

Specialistbutiken GolfUppsala har under många år huserat på Stålgatan 8 men är nu nyinflyttade hos Castellum på Fyrislundsgatan 68 – en tre gånger så stor lokal på 660 kvadratmeter. Den nya lokalen ger utrymme för sex golfsimulatorer där ”vem som helst” kan spela på exempelvis St Andrews Old Course eller Augusta National, virtuellt men väldigt verklighetstroget.

-Det känns mycket bra att kunna möta det ökade trycket från stadens golfkunder. Vi är supernöjda med vår nya lokal, säger Jonas Ekström, vd för GolfUppsala.

Fler Nyheter från förstasidan

SBB stoppar projekt – underleverantör går i konkurs

”Styrelsen har sökt andra lösningar men inte lyckats” säger koncern-vd Mikael Anjou

Stänger flaggskepp i city efter endast fyra år

Världsvarumärket lägger ner stor satsning mitt på Kungsgatan.

Blankare fortsätter trycka till fastigheter

Åtta av de 100 största blankningspositionerna finns i bygg- eller fastighetsbolag. FV berättar vilka bolag som finns i fokus.

Balder lägger beslag på ännu en 08-mack

Först lyxprojekt längs Birger Jarlsgatan. Nu lite längre ut från city.

Blir ny CFO på Stenvalvet

Ytterligare en CFO byter jobb.

SEPREF: Fyra av fem spår höjda krav på direktavkastning

Karin Witalis kommenterar den senaste undersökningen.

Rekryterar chef från Wästbygg

Ska utveckla nytt bolag.

Staden säljer för 600 mkr

Tre bolag i affär med Stockholms stad.

Klart: Alm blir storägare i Aros efter strukturaffär

Stor affär med bostäder. Läs om detaljerna.

Batljans superlycka

Starkt fredag på börsen. Men ännu återstår mer än hälften…

Estea optimistiskt när synen är tudelad

Blivit en betydande aktör inom samhällsfastigheter.

Bilder: Nu flyttar centrala Kiruna

Invigningsfest i tre dagar.

Klart: Här är Biljana Pehrssons nya vd-jobb

Stor FV-intervju. √ Alla erbjudanden. √ Hög målsättning. √ Kommenterar Arnhult/Castellum. √ ”Bär med mig det resten av livet”.

KlaraBo hyr ut till polisen

Hyresvärdet uppgår till cirka 4,4 mkr.

Tillbaka till förstasidan