Trio lanserar Sindi – ny standard för social hållbarhet

Brunswick Real Estate, Infostat och Ramboll Management Consulting lanserar Sindi, Social Index for Improvement – en digitalt plattform som gör det möjligt för fastighetsbolag att mäta, följa upp och jämföra sitt sociala hållbarhetsarbete. Ambitionen med Sindi är att etablera en standard för social hållbarhet inom fastighetsbranschen.

Annons

Sindi samlar expertis från Brunswick inom fastighetsinvesteringar och social hållbarhet, Infostats avancerade dataanalyser, samt Rambolls omfattande erfarenhet och kompetens inom rådgivning kopplat till social hållbarhet och effektmätning. Med Sindi kombineras externa och interna datapunkter som skapar en objektiv och verifierbar metod, som kan ligga till grund för såväl utvecklingsarbete som finansiering. Genom att länka sociala hållbarhetsinsatser till finansiella nyckeltal bidrar Sindi både till positiv samhällsnytta och affärsnytta.

– Att mäta och integrera social hållbarhet i affärsstrategin har historiskt visat sig vara en näst intill omöjlig uppgift. Det kräver mod och nytänkande att utmana etablerade sanningar och bana ny väg. Tillsammans med våra medgrundare har vi nu gjort just det, säger Patrik Andersson, vd för Brunswick och styrelseordförande i Sindi.

– Sindi kombinerar träffsäker data och branschkunskap med en lättarbetad plattform som ger svar på var man befinner sig i det sociala hållbarhetsarbetet, säger Mårten Lindberg, medgrundare av Infostat.

– Sindi erbjuder en unik plattform som kan förändra spelplanen för arbetet med social hållbarhet i branschen. Vi är mycket glada över att vara en del av detta och ser fram emot att hjälpa bolag öka och realisera sina ambitioner, säger Martin Bodensten, Sverigechef Ramboll Management Consulting.

Sindi har sedan arbetet påbörjades samarbetat med Rise, ett oberoende statligt forskningsinstitut, för att säkerställa en kvalitetssäkrad och forskningsförankrad process i utvecklingen av Sindi. Samarbetet grundar sig i målsättningen att Sindi ska bli en svensk standard inom mätning av sociala hållbarhet i fastighetsbranschen.

Vidare har SEB och hyresgästundersökningsbolaget AktivBo engagerats som strategiska partners till Sindi. SEB kommer tillhandahålla Sindi rådgivning inom hållbar finansiering, medan AktivBos gedigna kunskap om kundundersökningar förstärker Sindis förmåga att sätta hyresgästen i centrum.

– Jag har letat efter verktyg som sätter hyresgästen i fokus, vilar i forskning och tvärsektoriellt samarbete, som tydliggör kopplingen mellan samhällsnytta och affärsmässig framgång. I brist på lösningar tog vi saken i egna händer och jag är därför stolt över att vi nu lanserar Sindi, säger Atusa Rezai, chef för social hållbarhet på Brunswick och styrelseledamot i Sindi.

I samband med lanseringen har Poyan Katebi anslutit som vd för Sindi. Poyan har mer än 10 års erfarenhet av att arbeta med sociala frågor och hur de samverkar med fastighetsbranschen, senast i sin roll som vd för samhällsfastighetsbolaget Samfastigheter.

– Det är med stor stolthet jag tar mig an rollen som ledare för detta banbrytande initiativ. Vårt team brinner för att sätta en ny standard för social hållbarhet inom fastighetsbranschen, säger Poyan Katebi.

Fler Nyheter från förstasidan

Mest lästa på sajten – minns du de stora nyheterna

Ett händelserikt första halvår inom fastighetsbranschen. FV listar de 24 mest lästa artiklarna.

NCC och Liseberg i avtal för återuppbyggnad

Nytt datum för öppning av Oceana. Läs om planerna.

Corem tillförs miljard

Beslut om en riktad nyemission.

Lyssna på fastighetspoddar i hängmattan

FV tipsar om några olika intressanta poddar.

Grönt ljus för Stordalens nya hotell

Nytt hotell längs ostkusten.

Oscars framtida klenod försatt i konkurs

Inköptes med stora projektplaner. Strax utanför tullarna i Stockholm.

NCC kopierar Skanska – helt ofrivilligt

Investerat nästan 10 miljarder. FV berättar om läget för de olika kontorsprojekten.

Castellums vd: ”Vi känner en spirande optimism”

Positiv nettouthyrning och ett driftsöverskott som ökar med 5,2 procent.

Klarabo och Diös i byte

Fyra fastigheter ingår. Totalt drygt 200 miljoner kronor.

Selins jättefängelse blir ännu större

Ett fåtal av landets anstalter har privat fastighetsägare.

Corem nu långt över hälften i segt och spektakulärt

Investeringar om hela 3 miljarder kronor mitt på Manhattan. Har möjligheter för ett tredje stort projekt. Läs om hyresnivåerna.

Kuylenstierna säljer allt

Valt att gå med på kravet.

Catena avyttrar för 600 mkr

Avyttrar fastighet om nästan 50.000 kvm lokaler.

Här finns Stockholms takbarer

Mat och dryck på stadens hustak har blivit en allt vanligare syn i Stockholm. Fastighetsvärlden har listan på var både gamla och nya takbarer.

Tillbaka till förstasidan