Topptrio skapar nytt rådgivningsbolag

En ny rådgivningsbyrå med inriktning på företag inom etablering, fastighet och bygg har startats, TRIO – Etablering & Public Affairs.

Fakta:

Pehr Granfalk drev innan han tog över som högste politiker i Solna en rådgivningsbyrå, Etablera – Strategisk kommunikation och PR, med inriktning på etableringsfrågor och exploatering. Han har just lämnat posten som kommunstyrelsens ordförande (M) efter dryga 11 år.

Håkan Falk lämnar posten som VD för kommunalförbundet Norrvatten den 31 december 2022. Tidigare har han bland annat varit exploateringsdirektör i Stockholms stad och VD för HSB Bostad.

Petter Lindfors, som är mångårig rådgivare inom stadsutveckling driver idag Public Affairs-byrån Downtown Advisors (vilket han också fortsätter med). Petter har en lång bakgrund som (M)-politiker och var tidigare ordförande för exploateringsnämnden i Stockholms stad.

Visa faktaruta

Grundarna är Pehr Granfalk – tidigare kommunstyrelsens ordförande i Solna och Håkan Falk – tidigare exploateringsdirektör i Stockholms stad och vd för HSB Bostad. Dessutom kommer Petter Lindfors, grundare av Downtown Advisors, verka som senior rådgivare.

Trion har en gedigen bakgrund och förståelse för frågor inom bygg och etablering och hur krångliga kommunala processer för bolag ska kunna hanteras eller snabbas på. 

– Vi ser att vi med våra olika bakgrunder och nätverk kan tillföra något till företag inom etablering, bygg och fastigheter, säger Pehr Granfalk.

– Vi kommer fokusera på att hjälpa bolag inom främst Stockholmsmarknaden och bli en länk mellan de som investerar och etablerar och tjänstepersoner och politiker för att få till bra och smidiga processer, säger Håkan Falk.

Förutom rådgivning och assistans i projekt bygger byrån på en nätverkstjänst som kopplar ihop personer inom fastighet och etablering med tjänstepersoner och politiker i olika kommuner. 

– Detta för att våra kunder ska få information i framkant och på ett sätt som är mer relevant än via formella möten. Syftet är att bygga en naturlig kontaktyta mellan etablering och beslut, avslutar Pehr Granfalk. 

Fler Nyheter från förstasidan

Ikea öppnar i Täby Centrum

Sjätte satsningen i Stockholmsområdet. Nu i nytt väderstreck.

“Årets förhandlingar är oerhört tuffa”

Hyresgästföreningens förbundschef berättar om de svåra förhandlingarna.

Listor: Årets hyreshöjningar och yrkanden

Ovanligt många hyresförhandlingar är inte klara.

Hett, hett – men nu lite osäkert kring logistik

Succésatsning som skapat hela 4.600 arbetstillfällen.

Svefa förvärvar Set Up

Tagit en marknadsledande position.

Hyror för privatägda värdar i Stockholm klara

Avtal gäller 100.000 lägenheter.

Hit flyttar AMF sitt nya kontor – ”del av staden”

Vd Thomas Erséus berättar hur bolaget har tänkt.

Experter skapar ny podd för fastighet och finans

Hur ser betalningsviljan ut för fastigheter på direktmarknaden och vem är det som har högst blodtryck i fastighetsbranschen just nu? Ny podd går på djupet med stort och smått.

Hon blir ny vd för Niras

Blir ansvarig för 240 medarbetare.

Bilder: Förslag om 30 våningar vann

Landmärke förändras. 68 arkitektteam lämnade förslag.

Börsbolag redo att sälja mitt på Östermalm

Nästan 12.000 kvm. Läge som kan attrahera flera investerargrupper.

Tänkt storspelare gör första större förvärvet

Investerar i närheten av slottsmiljö.

Realplay

Kista är en nyckelfråga för Ericsson

Samverkansprojektet Kista Limitless har nu varit igång i drygt ett år. Under det året har man satt igång en rad aktiviteter samtidigt som de långsiktiga planerna fortsätter att mejslas fram.

Klart: Så mycket höjs hyrorna i Stockholm

Beslutet rör 77.000 lägenheter.

Tillbaka till förstasidan