The Works utökar kraftigt med 9.500 kvm

Coworkingaktören The Works fortsätter att expandera. Bolaget har genom tre nya hyresavtal samt en utökning växlat upp sitt erbjudande med 9.500 kvm lokaler.

The Works har tidigare berättat för Fastighetsvärlden att man avser att växa kraftigt med sin kostnadseffektiva affärsmodell där man pressar avgifterna inom coworking. Nu presenteras det första steget. Minst tre nya anläggningar ska öppnas samt att man växer i befintliga anläggningar.

Avtal för tre nya anläggningar tecknades innan sommaren med inflyttningar redan under hösten. Alla i Stockholm. De snabba inflyttarna möjliggörs av att The Works hyr kontorslokaler som redan har goda förutsättningar för att snabbt kunna konverteras från vanliga kontor till coworkinganläggningar.

Den 1 september öppnar The Works minsta anläggning hittills och det sker på Karlavägen, nära Humlegården. The Works har skrivit kontrakt med bostadsrättsföreningen där och tar över lokaler som tidigare tillhört en schweizisk firma. Lokalytan är 550 kvm. Intresset har varit mycket stort, uppger The Works och berättar för FV att enheten kommer att vara uthyrd innan öppning.

Näst ut är en lokal i Slakthusområdet i en fastighet som Atrium Ljungberg äger. Det aktuella huset är byggt på 70-talet som en administrationsbyggnad till den tidigare verksamheten i området. Kontraktet på Livdjursgatan 4 är på 1.800 kvm lokaler.

Det är det Works första samarbete med AL och företagets vd och grundare Andreas Broryd är optimistisk:

– Atrium Ljungberg ser vi som en mycket intressant samarbetspartner då de är långsiktiga i att utveckla platser. The Works vill vara en del av detta och komma tidigt in i projekt som i Slakthusområdet.

– Arbetet med uthyrningen har fått en flygande start där vi innan öppning har tecknat 20 procent av alla kontor innan öppning.

The Works har även skrivit avtal med Fabege om att aktivera större ytor i fastigheten Paradiset på Kungsholmen. Fastigheten står inför en större omställning och har delvis stått tom under en tid men nu aktiveras 8.000 kvm, varav The Works jobbar med .6000 kvm.

I fastigheten kommer The Works tillsammans med Fabege att erbjuda väldigt konkurrenskraftiga hyror för både små och stora företag. Adressen är Strandbergsgatan 61.

Tidigare har The Works haft verksamhet i en av Balders kontorsfastigheter i närområdet. Byggnaden där har nu rivits och ett bostadshus byggs istället på platsen.

Utöver detta har The Works utökat ytorna hos Fabege i Arenastaden med 25 procent och erbjuder nu över 4.000 kvm samt att det förs samtal om en ytterligare anläggning under hösten.

Sammanlagt kommer The Works att öka sina ytor med 60 procent, enligt de kontrakt som FV redogjort för ovan. Totalt hyr The Works cirka 25.000 kvm kontor i Stockholm.

– Att vi lyckas attrahera både fastighetsägare och hyresgäster i ett högt tempo är bevis på att vår modell fungerar, säger Andreas Broryd.

The Works erbjuder en kostnadseffektiv ”kontors-som-tjänst produkt” för små och medelstora företag. Kontoren ligger inom eller runt tullarna i Stockholm och undviker de allra högsta hyrorna från cityområden. Hyresgästerna är företag som prioriterar kortare avtal och där allt ingår, till ett lågt pris. FV har tidigare berättat att The Works har som mål att erbjuda 20 procent lägre avgifter – man gör det bland annat genom ett något lägre serviceutbud och bemanning än många av de konkurrenter som finns på marknaden.

Missa inte! Hotell & Fastigheter 2023

Onsdagen den 11 oktober arrangerar Fastighetsvärlden det populära och årligen återkommande seminariet Hotell & Fastigheter. Vik gärna datumet redan nu! Program kommer under försommaren. Eventet äger rum på Grand Hôtel i Stockholm.

Fler Nyheter från förstasidan

CBRE IM utvecklar logistik om 46.000 kvm

Förvärvar mark utanför Helsingborg och bygger logistik på spekulation.

Kontor i ett klot

CA Fastigheter projekterar för hotell och kontor i två gamla gasklockor.

Perfekt storm stoppar bostadsbyggen

Tvärnit på alla sätt. Men det finns sätt att få igång bostadsmarknaden. En expert på Tango ser fler möjlig­heter, men ...

Älvstrandens vd sparkad

Får gå efter extrainkallat styrelsemöte där kritisk rapport var underlag.

Slår till med köp på hela 5 mdr

Oväntad säljare till eftertraktade fastigheter.

Nystart för Obos landmärke – fyra team tävlar

Läs om de nya planerna för höghuset och vilka som fått i uppdrag att rita. Flera världsberömda arkitektfirmor anlitade.

Catella förvärvar majoritet i franska Aquila

Med förvärvet utökar bolaget sin verksamhet inom asset management och fondförvaltning.

Topplista

Största affärerna 2023

De största transaktionerna på fastighetsmarknaden rangordnas.

Bildextra: Gasklocka 2 blir till Gasometer

Stockholms stads och Pophouse nya kulturmötesplats har döpts.

Så blir utsiktsvåningen – ”Blir en kassako”

Ola Sernekes kalkyl för 100 miljoner kronor per år.  230 meter upp. Nya innovationen. Jämför med Burj Khalifa.

Lista: Priserna för att åka upp i världens högsta

Fastighetsvärlden listar 25 världskända skyskrapors utsiktsplatser.

Karlatornet nära sin högsta höjd – stål i toppen

Endast ett våningsplan från taklagsfest. Ny strategi högst upp. Läs även om försäljningsläget och framtiden.

Säljer bostäder för 605 mkr – hela 8% under värdering

Stor bostadsaffär med tio fastigheter i Stockholmsområdet.

Tillbaka till förstasidan