The Works utökar kraftigt med 9.500 kvm

Coworkingaktören The Works fortsätter att expandera. Bolaget har genom tre nya hyresavtal samt en utökning växlat upp sitt erbjudande med 9.500 kvm lokaler.

Annons

The Works har tidigare berättat för Fastighetsvärlden att man avser att växa kraftigt med sin kostnadseffektiva affärsmodell där man pressar avgifterna inom coworking. Nu presenteras det första steget. Minst tre nya anläggningar ska öppnas samt att man växer i befintliga anläggningar.

Avtal för tre nya anläggningar tecknades innan sommaren med inflyttningar redan under hösten. Alla i Stockholm. De snabba inflyttarna möjliggörs av att The Works hyr kontorslokaler som redan har goda förutsättningar för att snabbt kunna konverteras från vanliga kontor till coworkinganläggningar.

Den 1 september öppnar The Works minsta anläggning hittills och det sker på Karlavägen, nära Humlegården. The Works har skrivit kontrakt med bostadsrättsföreningen där och tar över lokaler som tidigare tillhört en schweizisk firma. Lokalytan är 550 kvm. Intresset har varit mycket stort, uppger The Works och berättar för FV att enheten kommer att vara uthyrd innan öppning.

Näst ut är en lokal i Slakthusområdet i en fastighet som Atrium Ljungberg äger. Det aktuella huset är byggt på 70-talet som en administrationsbyggnad till den tidigare verksamheten i området. Kontraktet på Livdjursgatan 4 är på 1.800 kvm lokaler.

Det är det Works första samarbete med AL och företagets vd och grundare Andreas Broryd är optimistisk:

– Atrium Ljungberg ser vi som en mycket intressant samarbetspartner då de är långsiktiga i att utveckla platser. The Works vill vara en del av detta och komma tidigt in i projekt som i Slakthusområdet.

– Arbetet med uthyrningen har fått en flygande start där vi innan öppning har tecknat 20 procent av alla kontor innan öppning.

The Works har även skrivit avtal med Fabege om att aktivera större ytor i fastigheten Paradiset på Kungsholmen. Fastigheten står inför en större omställning och har delvis stått tom under en tid men nu aktiveras 8.000 kvm, varav The Works jobbar med .6000 kvm.

I fastigheten kommer The Works tillsammans med Fabege att erbjuda väldigt konkurrenskraftiga hyror för både små och stora företag. Adressen är Strandbergsgatan 61.

Tidigare har The Works haft verksamhet i en av Balders kontorsfastigheter i närområdet. Byggnaden där har nu rivits och ett bostadshus byggs istället på platsen.

Utöver detta har The Works utökat ytorna hos Fabege i Arenastaden med 25 procent och erbjuder nu över 4.000 kvm samt att det förs samtal om en ytterligare anläggning under hösten.

Sammanlagt kommer The Works att öka sina ytor med 60 procent, enligt de kontrakt som FV redogjort för ovan. Totalt hyr The Works cirka 25.000 kvm kontor i Stockholm.

– Att vi lyckas attrahera både fastighetsägare och hyresgäster i ett högt tempo är bevis på att vår modell fungerar, säger Andreas Broryd.

The Works erbjuder en kostnadseffektiv ”kontors-som-tjänst produkt” för små och medelstora företag. Kontoren ligger inom eller runt tullarna i Stockholm och undviker de allra högsta hyrorna från cityområden. Hyresgästerna är företag som prioriterar kortare avtal och där allt ingår, till ett lågt pris. FV har tidigare berättat att The Works har som mål att erbjuda 20 procent lägre avgifter – man gör det bland annat genom ett något lägre serviceutbud och bemanning än många av de konkurrenter som finns på marknaden.

Missa inte! Köpcentrum & Butiker 2024

Den 11 september är det dags för Fastighetsvärldens heldagsseminarium Köpcentrum & Butiker 2024. Seminariet äger rum på Grand Hôtel, Stockholm.

Se fullständigt program och möjlighet till anmälan här.

Fler Nyheter från förstasidan

Mest lästa på sajten – minns du de stora nyheterna

Ett händelserikt första halvår inom fastighetsbranschen. FV listar de 24 mest lästa artiklarna.

NCC och Liseberg i avtal för återuppbyggnad

Nytt datum för öppning av Oceana. Läs om planerna.

Corem tillförs miljard

Beslut om en riktad nyemission.

Lyssna på fastighetspoddar i hängmattan

FV tipsar om några olika intressanta poddar.

Grönt ljus för Stordalens nya hotell

Nytt hotell längs ostkusten.

Oscars framtida klenod försatt i konkurs

Inköptes med stora projektplaner. Strax utanför tullarna i Stockholm.

NCC kopierar Skanska – helt ofrivilligt

Investerat nästan 10 miljarder. FV berättar om läget för de olika kontorsprojekten.

Castellums vd: ”Vi känner en spirande optimism”

Positiv nettouthyrning och ett driftsöverskott som ökar med 5,2 procent.

Klarabo och Diös i byte

Fyra fastigheter ingår. Totalt drygt 200 miljoner kronor.

Selins jättefängelse blir ännu större

Ett fåtal av landets anstalter har privat fastighetsägare.

Corem nu långt över hälften i segt och spektakulärt

Investeringar om hela 3 miljarder kronor mitt på Manhattan. Har möjligheter för ett tredje stort projekt. Läs om hyresnivåerna.

Kuylenstierna säljer allt

Valt att gå med på kravet.

Catena avyttrar för 600 mkr

Avyttrar fastighet om nästan 50.000 kvm lokaler.

Här finns Stockholms takbarer

Mat och dryck på stadens hustak har blivit en allt vanligare syn i Stockholm. Fastighetsvärlden har listan på var både gamla och nya takbarer.

Tillbaka till förstasidan