The Works utökar kraftigt med 9.500 kvm

Coworkingaktören The Works fortsätter att expandera. Bolaget har genom tre nya hyresavtal samt en utökning växlat upp sitt erbjudande med 9.500 kvm lokaler.

The Works har tidigare berättat för Fastighetsvärlden att man avser att växa kraftigt med sin kostnadseffektiva affärsmodell där man pressar avgifterna inom coworking. Nu presenteras det första steget. Minst tre nya anläggningar ska öppnas samt att man växer i befintliga anläggningar.

Avtal för tre nya anläggningar tecknades innan sommaren med inflyttningar redan under hösten. Alla i Stockholm. De snabba inflyttarna möjliggörs av att The Works hyr kontorslokaler som redan har goda förutsättningar för att snabbt kunna konverteras från vanliga kontor till coworkinganläggningar.

Den 1 september öppnar The Works minsta anläggning hittills och det sker på Karlavägen, nära Humlegården. The Works har skrivit kontrakt med bostadsrättsföreningen där och tar över lokaler som tidigare tillhört en schweizisk firma. Lokalytan är 550 kvm. Intresset har varit mycket stort, uppger The Works och berättar för FV att enheten kommer att vara uthyrd innan öppning.

Näst ut är en lokal i Slakthusområdet i en fastighet som Atrium Ljungberg äger. Det aktuella huset är byggt på 70-talet som en administrationsbyggnad till den tidigare verksamheten i området. Kontraktet på Livdjursgatan 4 är på 1.800 kvm lokaler.

Det är det Works första samarbete med AL och företagets vd och grundare Andreas Broryd är optimistisk:

– Atrium Ljungberg ser vi som en mycket intressant samarbetspartner då de är långsiktiga i att utveckla platser. The Works vill vara en del av detta och komma tidigt in i projekt som i Slakthusområdet.

– Arbetet med uthyrningen har fått en flygande start där vi innan öppning har tecknat 20 procent av alla kontor innan öppning.

The Works har även skrivit avtal med Fabege om att aktivera större ytor i fastigheten Paradiset på Kungsholmen. Fastigheten står inför en större omställning och har delvis stått tom under en tid men nu aktiveras 8.000 kvm, varav The Works jobbar med .6000 kvm.

I fastigheten kommer The Works tillsammans med Fabege att erbjuda väldigt konkurrenskraftiga hyror för både små och stora företag. Adressen är Strandbergsgatan 61.

Tidigare har The Works haft verksamhet i en av Balders kontorsfastigheter i närområdet. Byggnaden där har nu rivits och ett bostadshus byggs istället på platsen.

Utöver detta har The Works utökat ytorna hos Fabege i Arenastaden med 25 procent och erbjuder nu över 4.000 kvm samt att det förs samtal om en ytterligare anläggning under hösten.

Sammanlagt kommer The Works att öka sina ytor med 60 procent, enligt de kontrakt som FV redogjort för ovan. Totalt hyr The Works cirka 25.000 kvm kontor i Stockholm.

– Att vi lyckas attrahera både fastighetsägare och hyresgäster i ett högt tempo är bevis på att vår modell fungerar, säger Andreas Broryd.

The Works erbjuder en kostnadseffektiv ”kontors-som-tjänst produkt” för små och medelstora företag. Kontoren ligger inom eller runt tullarna i Stockholm och undviker de allra högsta hyrorna från cityområden. Hyresgästerna är företag som prioriterar kortare avtal och där allt ingår, till ett lågt pris. FV har tidigare berättat att The Works har som mål att erbjuda 20 procent lägre avgifter – man gör det bland annat genom ett något lägre serviceutbud och bemanning än många av de konkurrenter som finns på marknaden.

Fler Nyheter från förstasidan

Förvärvar med potential på Ekerö

Söker ytterligare nya affärsmöjligheter.

Granitors multikvarter i Malmö fylls och växer

Ny målgrupp för andra etappen. Se flera bilder.

Logistea förvärvar för 340 miljoner i Kalmar

Nybyggd logistikfastighet byter ägare.

Topplista

50 Mäktigaste 2023

För 18:e året har Fastighetsvärlden låtit fastighets- och byggbranschen rösta fram vem som anses Mäktigast. Nya placeringar publiceras dagligen klockan 11.11!

Savills IM säljer logistikportfölj

En total uthyrningsbar area om 93.000 kvm. FV berättar om fastigheterna som ingår – bland annat en av Sveriges största.

Förvärvar tre från SBB

FV listar avyttringarna som summerar till 1,3 miljarder kronor.

Internationell matjätte öppnar i Mall of Scandinavia

Har ytterligare sju restauranger i Sverige på gång under 2023 och 2024.

Cibus rekryterar vd

Nya vd:n har bakgrund hos Vasakronan, Ica Fastigheter och Catella. Berättar för FV om nya jobbet.

Sex gör upp om Mäktigast 2023

Två tidigare toppnamn är borta.

Så blir storförsäljningen

FV berättar om processen.De mest kända fastigheterna Ytan Kommunerna Hela fastighetslistan Buddatumet.

Nybyggd kontorsfastighet byter ägare för 420 miljoner

Fastighet i hett utvecklingsområde. Priset är 56.500 kr/kvm och direktavkastningen bedöms till 5,6 procent.

Namnbytet: Ledningen för nya 42-miljardersbolaget

Läs vad bolaget innehåller, om strategin och ledningsgruppen.

Ingår avtal om högt kontorshus på halvö

46.000 kvm kontor planeras av Alecta och Elof Hansson.

Tillbaka till förstasidan