Tengbom rekryterar till Malmökontoret

Tengbom stärker sitt erbjudande och rekryterar Ulrika Signal som kommer att utveckla nya affärskoncept och processer inom stadsutveckling.

Ulrika Signal ska arbeta på Tengboms Malmökontor och har senast arbetat på stadsbyggnadskotoret i Malmö stad som processledare för Rosengård.

– Processen är det som påverkar resultatet av ett projekt mest, säger Ulrika Signal. Att satsa på att skapa bra processer säkerställer inte bara att projekten genomförs, utan även att resultatet blir bra.

Ulrika Signal ska ansvara för att utveckla nya genomförandeinriktade affärskoncept och processer inom stadsutveckling. Hon kommer att ha fokus på social hållbarhet och delta i utvecklingen av JämtJämlikt, det certifieringssystem för jämlik stadsutveckling som Tengbom utvecklat tillsammans med Helsingborgs stad, Raoul Wallenberginstitutet för mänskliga rättigheter och RISE.

– Ulrika Signals många år av processledning och projektutveckling stärker oss i vår roll som strategiska rådgivare, säger Emma Nilsby, kontorschef för Tengbom i Malmö. Vi ser att hennes driv och engagemang i hållbar stadsutveckling adderar värde för våra kunders affärer och utvecklar oss som arkitektkontor.

Ulrika Signal har arbetat i Malmö stad sedan 13 år tillbaka och har gedigen erfarenhet av olika sorters hållbarhetsfrågor inom stadsutveckling. I utvecklingen av Västra Hamnen i Malmö har den miljömässiga hållbarheten varit i fokus. Som projektledare för Stadionområdet har den ekonomiska hållbarheten varit viktig och som processledare för Rosengård har utgångspunkten varit den sociala hållbarheten. Hon är utbildad planeringsarkitekt FPR/MSA, på Blekinge tekniska högskola

På Tengboms kontor i Malmö arbetar 50 medarbetare, bland annat specialister inom samhällsplanering, stadsutveckling, husarkitektur, landskapsarkitektur och inredningsarkitektur.

Ulrika Signal börjar på Tengbom den 1 september.

Fler Nyheter från förstasidan

”Är som ett hajstim”

Ilija Batljan: ”När allt är bra är alla ens kompisar. Tills man börjar blöda. Då blir man uppäten.”

Besvikelsen över satsningen i New York

Vakanser på 93 respektive 60 procent i kontorsprojekt på Manhattan. FV går igenom läget.

Överväger försäljningar

Äger över 500.000 bostäder. Öppnar för att sälja för över 100 miljarder kronor till delägare. Per Ekelund berättar för FV.

CLS säljer för en halv miljard

Läs om ägarbilden i det ”svenska” bolaget.

Nej till fyra nya IES-skolor – bolag drabbas

Fv berättar vilka fyra fastighetsbolag som drabbas av beslutet.

SBB sålt allt i Stenhus

SBB har avyttrat sitt aktieinnehav i noterade Stenhus Fastigheter.

Storbolag faller tungt

Tufft för flera av de allra största fastighetsbolagen på börsen under tisdagen.

Domstol fäller Skanskas nya hotell

Tvingas börja om på ruta ett.

Akelius har miljardköpt – för 4,04 procent

Bolagets belåningsgrad är 9 procent.

Topplista

Lista: Största uthyrningarna av kontor 2022

Fastighetsvärlden listar här de största uthyrningarna av kontorslokaler i Sverige som rapporterats under 2022, inklusive rådgivare till partnerna.

Jacob Karlssons känga till aktieanalytiker

K-Fastigheters vd om framtiden och bolagets mål.

Titania säljer ”hemligt” lyxprojekt i Kalifornien

Vd:n ”Det har varit otroligt kul och lärorikt att göra projektet men det är inget vi kommer att göra om”.

Elias Georgiadis, vd vid Stenhus Fastigheter.

Stenhus har sikte på ytterligare uppköp

Efter att ha tuggat i sig flera noterade bolag har Stenhus nu funnit ytterligare ett bolag som man går in tungt i, kanske för ett kommande uppköp.

Aktien som drabbade SBB:s resultat stenhårt

Det har pratats en hel del om värdet på JM-posten hos SBB. Men det var ett annat innehav som påverkade halvårsresultatet negativt med över en miljard.

Tillbaka till förstasidan