Telia samlokaliserar till nya lokaler vid Essingeleden på Kungsholmen. Det nya kontoret består av en byggnad som ser ut som tre. Illustration: White Arkitekter.

Jackpot för NCC: Telia flyttar och hyr 50.000 kvm

Lämnar stor förhyrning i Farsta och HK i City – 15 alternativ. För två år sedan avslöjade Fastighetsvärlden TeliaSoneras stora flyttplan från Farsta. Då valde bolaget att göra halt i planerna och gjorde istället en omstart i sökprocessen för ungefär ett år sedan. Nu har bolaget tecknat ett hyresavtal om 50.000 kvm i NCC:s projekt Kristinebergshöjden vid Essingeleden på västra Kungsholmen. Rådgivare till Telia Sonera i processen var DTZ.

Telia uppger för Fastighetsvärlden att det handlar om ett 15-årigt hyresavtal och att bolaget ursprungligen hade 15 alternativ att ta ställning till.

För Telia Sonera handlar det om en samlokalisering från de stora lokalerna i Farsta (där man hyr cirka 70.000 kvm kontorslokaler samt diverse andra lokaler från RBS Nordisk Renting, se länk till höger) och från  Stureplan (där 5.493 kvm hyrs av AFA Fastigheter).

Irène Krohn, Senior Media Relations Manager på Telia Sonera, säger till Fastighetsvärlden:

– Av de alternativ vi har haft tyckte vi att det NCC erbjöd var det bästa. I de nya lokalerna kommer vi samlokalisera den högsta ledningen och våra anställda i Stockholm från lokalerna i Farsta och Stureplan och får med det en lägre hyreskostnad per anställd än vi har idag.

Hon konstaterar vidare att lokalerna i Farsta är utformade för en delvis annan verksamhet än den som TeliaSonera numera bedriver. Irène Krohn säger även att lokalerna i Farsta är utspridda över ett stort område och att det tar tid att gå mellan de åtta olika byggnaderna.

TeliaSonera beräknas kunna flytta in 2017. Hyresavtalet är villkorat av att detaljplan samt erforderliga myndighetsbeslut erhålls under 2013. TeliaSonera räknar med att den nya byggnaden ska rymma 3.500 arbetsplatser.

Irène Krohn berättar för Fastighetsvärlden att de båda existerande hyresavtalen ”tajmar in” flytten på ett bra sätt, utan att vilja berätta mer specifikt om kontraktlängderna.

Carola Lavén, VD NCC Property Development:

– Vi är stolta över att ha fått TeliaSoneras förtroende att utveckla ett nytt och modernt kontor för att stödja TeliaSoneras verksamhet i framtiden. I Kristineberg utvecklar vi en modern arbetsmiljö enligt NCC:s koncept Future Office anpassade efter TeliaSoneras behov.

Den planerade fastigheten består av tre sammanbyggda huskroppar som innehåller ungefär lika stora lokalytor. TeliaSonera kommer att hyra samtliga lokaler förutom några mindre lokaler i entréplanet.

Fastighetsvärlden Idag 2013-05-13

Kristineberg entré

Missa inte! Uppsalamarknaden 2020 – årets stora mötesplats om marknad, investeringsläge och stadsutveckling i Uppsala med omnejd

25 september 2020, Uppsala.
Klicka här för mer info!

Missa inte! Samhällsfastigheter 2020 – årets stora mötesplats om politik, marknad och investeringsläge för samhällsfastigheter

3 september 2020, Stockholm.
Klicka här för mer info!

Fler Nyheter från förstasidan

Hyressmäll för enfastighetsbolag

Stor klädkedja klarar inte att betala hyran.

Topplista

Största affärerna 2020

FV har här sammanställt de hittills största fastighetstransaktionerna under 2020. Vi berättar även vilka rådgivare som varit inblandade.

Stordalen: ”Inget jäkla virus ska knäcka oss”

Kommer att tacka nej till flera erbjudanden framöver.

FV dokument om 24 sidor – 30 år sedan Kraschen

Delar av fastighetssverige har tvärnitat. Coronakrisens effekter på marknaden har både likheter och olikheter med den stora Kraschen för 30 år sedan. Vi återpublicerar här en uppmärksammad artikelserie i tre delar ur magasinet som nu finns att ladda ner som pdf.

”Tusentals handlare kan tvingas stänga igen”

”Substantiella hyreslättnader är en förutsättning för att många handelsföretag ska överleva krisen.”

Brutala investeringen får en ny vinge

870 kvadratmeter lokaler. Se bilder.

Säljer för 1,7 miljarder

Selin-ägda bolaget är köpare. Det här ingår i storaffären.

Areim erbjuder fri hyra

Agerar för drabbade hyresgäster under coronakrisen.

Nya Tango växer med två

Senior analyst och grafisk designer rekryteras när rådgivarna växer.

Affär om 105.000 kvm pausas

”Den klokaste vägen framåt för oss är att pausa affären”.

Porträtt

Allt från flyg till badhus

Det ryms allt från badhus till flygplan inom Tagehus investeringar. Men det är fastigheterna som är i fokus när Johan Ljungberg styr tredje generationens företagsbygge in i framtiden.

Bonnier gör ännu ett köp på ny marknad

23.000 kvm ingår. Fastighetsvärdet uppgår till cirka 710 miljoner kronor.

Ska sälja allmännytta för en miljard – två paket

Det här ingår i första paketet försäljningar.

Almedalsveckan ställs in

Besked från Region Gotland och huvudarrangörerna.

Tillbaka till förstasidan