Telia samlokaliserar till nya lokaler vid Essingeleden på Kungsholmen. Det nya kontoret består av en byggnad som ser ut som tre. Illustration: White Arkitekter.

Jackpot för NCC: Telia flyttar och hyr 50.000 kvm

Lämnar stor förhyrning i Farsta och HK i City – 15 alternativ. För två år sedan avslöjade Fastighetsvärlden TeliaSoneras stora flyttplan från Farsta. Då valde bolaget att göra halt i planerna och gjorde istället en omstart i sökprocessen för ungefär ett år sedan. Nu har bolaget tecknat ett hyresavtal om 50.000 kvm i NCC:s projekt Kristinebergshöjden vid Essingeleden på västra Kungsholmen. Rådgivare till Telia Sonera i processen var DTZ.

Telia uppger för Fastighetsvärlden att det handlar om ett 15-årigt hyresavtal och att bolaget ursprungligen hade 15 alternativ att ta ställning till.

För Telia Sonera handlar det om en samlokalisering från de stora lokalerna i Farsta (där man hyr cirka 70.000 kvm kontorslokaler samt diverse andra lokaler från RBS Nordisk Renting, se länk till höger) och från  Stureplan (där 5.493 kvm hyrs av AFA Fastigheter).

Irène Krohn, Senior Media Relations Manager på Telia Sonera, säger till Fastighetsvärlden:

– Av de alternativ vi har haft tyckte vi att det NCC erbjöd var det bästa. I de nya lokalerna kommer vi samlokalisera den högsta ledningen och våra anställda i Stockholm från lokalerna i Farsta och Stureplan och får med det en lägre hyreskostnad per anställd än vi har idag.

Hon konstaterar vidare att lokalerna i Farsta är utformade för en delvis annan verksamhet än den som TeliaSonera numera bedriver. Irène Krohn säger även att lokalerna i Farsta är utspridda över ett stort område och att det tar tid att gå mellan de åtta olika byggnaderna.

TeliaSonera beräknas kunna flytta in 2017. Hyresavtalet är villkorat av att detaljplan samt erforderliga myndighetsbeslut erhålls under 2013. TeliaSonera räknar med att den nya byggnaden ska rymma 3.500 arbetsplatser.

Irène Krohn berättar för Fastighetsvärlden att de båda existerande hyresavtalen ”tajmar in” flytten på ett bra sätt, utan att vilja berätta mer specifikt om kontraktlängderna.

Carola Lavén, VD NCC Property Development:

– Vi är stolta över att ha fått TeliaSoneras förtroende att utveckla ett nytt och modernt kontor för att stödja TeliaSoneras verksamhet i framtiden. I Kristineberg utvecklar vi en modern arbetsmiljö enligt NCC:s koncept Future Office anpassade efter TeliaSoneras behov.

Den planerade fastigheten består av tre sammanbyggda huskroppar som innehåller ungefär lika stora lokalytor. TeliaSonera kommer att hyra samtliga lokaler förutom några mindre lokaler i entréplanet.

Fastighetsvärlden Idag 2013-05-13

Kristineberg entré

Missa inte! Uppsalamarknaden 2020 – årets stora mötesplats om marknad, investeringsläge och stadsutveckling i Uppsala med omnejd

25 september 2020, Uppsala.
Klicka här för mer info!

Fler Nyheter från förstasidan

Fabege köper ”pusselbit” för 760 mkr

Går vidare med sin stora framtidssatsning söder om Stockholm.

Regio dubblar i Göteborg via storaffär med Nyfosa

Tar över stora fastigheter med låg uthyrningsgrad

Dubblar sitt skånska bostadsbestånd

Förvärvar fem bostadsfastigheter i Landskrona från lokal investerare.

Nyfosa i affär för 2,1 miljarder

Förbereder försäljning av logistik till internationella aktörer.

Redaktionens 10 heta tips för sommarläsning

Omskakande nyheter, rejäla fiaskon och underbara lösningar. FV:s redaktion lyfter här fram 10 läsvärda artiklar från första halvåret.

SBB utvecklar nytt polishus i Örnsköldsvik

Har sedan tidigare myndigheten som hyresgäst i annan fastighet i staden.

Miljardaffär framflyttad

Affären kommunicerades före årsskiftet men tillträdet i april blev inte av.

Lidl lämnar Fastpartner – klart med ny hyresgäst

En annan aktör med norrortsfokus ser möjligheter i förortscentrumet.

Corem utökar i Jönköping

Förvärvar två moderna lager- och logistikanläggningar för 140 mkr.

NP3 i affärer för 203 miljoner

Fortsätter att utsöka sitt bestånd i Karlstad.

Internationell aktör redo sälja enda innehavet i Sverige

Gruppen är stor internationellt inom bland annat studentbostäder.

Spännande nyrekryteringar hos Alecta

Nya chefer för att fortsätta bygga på det svenska beståndet.

Tar matglad era slut med pandemin?

”Kan alla vinna på mat? Det är lite svårt”.

EQT siktar på ännu mer logistikfastigheter

Gjorde en rivstart förra sommaren och har fortsatt öka snabbt på utvalda orter

Tillbaka till förstasidan