Vyer, proptech.
Nils Berglund, vd på proptechbolaget Vyer. Foto: Vyer.

Svenskt proptechbolag till Skyline i New York

Proptechbolaget Vyer är ett av åtta utvalda svenska tillväxtbolag som får en introduktion till den amerikanska fastighetsmarknaden genom acceleratorprogrammet Skyline. Programmet arrangeras av svenska Energimyndigheten i samarbete med Svensk-Amerikanska Handelskammaren i New York, SACCNY, och Build Edison.

Annons

Skyline-programmet startades i syfte att påskynda den gröna omställningen i New York genom internationell samverkan. Initiativet ger svenska företag, med lösningar som kan bidra till resurs- och energieffektiva byggnader, chansen att ge sig in på den amerikanska marknaden.

Genom programmet får deltagande bolag kunskap och stöd, såväl som möjligheter att nätverka med nyckelspelare inom den svenska och amerikanska fastighetssektorn.

Proptechbolaget Vyer är ett av åtta svenska bolag som nu har antagits till den andra upplagan av programmet, som löper från juni till november 2024.

– Det känns oerhört roligt att få möjligheten att delta. SACCNY och Energimyndigheten har satt ihop en fullspäckad agenda med workshops och tillfällen att träffa flera internationella fastighetsbolag i New York, lära oss mer om deras utmaningar och visa upp hur våra lösningar hjälper svenska fastighetsbolag, säger Nils Berglund, vd på Vyer.

Vyer hjälper fastighetsägare att samordna och tillgängliggöra förvaltningskritisk information i webbaserade 3D-ritningar, digitala tvillingar. Den digitala plattformen möjliggör virtuella byggnadsbesök för en högre grad av förvaltning på distans, såväl som datadrivna förebyggande åtgärder för en mer effektiv och hållbar drift och förvaltning.

Byggnaderna i New York City står i dag för över 70 procent av stadens CO2-utsläpp. Under Bilden-administrationen har USA fastställt ett flertal mål för att nå nettonollutsläpp år 2050.

Inflation Reduction Act (IRA) såväl som lokala klimatlagar har öppnat upp för att skapa en mer grön och energieffektiv infrastruktur, samt bidragit till ett ökat intresse för kompetens och innovation inom fastighetssektorn.

– Fler fastighetsägare vill snabbt införa ny och skalbar teknik för att optimera verksamheten. Det är spännande att se hur lagstadgade klimatmål ger drivkraft till fastighetsbranschens digitalisering. säger Nils Berglund, vd på Vyer.

Fler Nyheter från förstasidan

NCC kopierar Skanska – helt ofrivilligt

Investerat nästan 10 miljarder. FV berättar om läget för de olika kontorsprojekten.

Castellums vd: ”Vi känner en spirande optimism”

Positiv nettouthyrning och ett driftsöverskott som ökar med 5,2 procent.

Klarabo och Diös i byte

Fyra fastigheter ingår. Totalt drygt 200 miljoner kronor.

Selins jättefängelse blir ännu större

Ett fåtal av landets anstalter har privat fastighetsägare.

Corem nu långt över hälften i segt och spektakulärt

Investeringar om hela 3 miljarder kronor mitt på Manhattan. Har möjligheter för ett tredje stort projekt. Läs om hyresnivåerna.

Kuylenstierna säljer allt

Valt att gå med på kravet.

Catena avyttrar för 600 mkr

Avyttrar fastighet om nästan 50.000 kvm lokaler.

Här finns Stockholms takbarer

Mat och dryck på stadens hustak har blivit en allt vanligare syn i Stockholm. Fastighetsvärlden har listan på var både gamla och nya takbarer.

Lista: Här är de 12 som ännu ingår i Oscar Properties

Fastighetsvärlden går igenom det återstående beståndet – som investerarna hittills nobbat. Snart är allt borta.

Arnhult: Vi ska sälja mer

Berättar om uthyrningsmarknaden, lånen och transaktionerna.

”Nästan tjänstefel om räntan inte sänks”

Annan expert: ”Styrränta på tre procent vid årsskiftet”

Batljan: ”Vi bör kunna ta pole position”

10-miljardersbolaget visar siffrorna för första gången som noterat bolag.

Vd:n om nästa steg för OP – att bli något helt annat

Vd:n: ”Ja, nu är det inte mycket kvar. Snart kan jag gå på semester”. Nye vd:n ser ny användning för bolaget.

Bilder: ”Fridhemsplan behöver kärlek”

Det nya konceptet består av en mix av mjukt från 60-talets Paris och grovt från New York. Se hur kvarteret kommer att utvecklas.

Tillbaka till förstasidan