Svenska Hus köper och utökar i Ulvsunda

Svenska Hus utökar sitt kommersiella bestånd och förvärvar ytterligare en fastighet, Induktorn 37, i Ulvsunda industriområde i Bromma där Svenska Hus idag äger sju fastigheter om ca 34.000 kvm. Säljer gör Corem.

Fastigheten på Ranhammarsvägen 26 innehåller kontor och lager om ca 6 700 kvm och är fullt uthyrd till juni 2029. Förvärvet gjordes från Corem Property group AB (Publ) och tillträde sker den 24 mars.

Priset i affären grundar sig på ett underliggande fastighetsvärde om 127 miljoner kronor, vilket Corem och FV tidigare berättat om här, men då framgick inte vem som var köpare.

– Köpet kompletterar vårt befintliga bestånd väldigt bra och området håller på att omvandlas till blandstad där den här typen av lagerfastigheter med närhet till staden kommer att behövas, säger Peter Stalfors, transaktionsansvarig på Svenska Hus.

Husen ligger nära Svenska Hus regionkontor, där vi äger flera fastigheter sedan tidigare och har genomfört mycket lyckade utvecklingsprojekt. Svenska Hus affärsidé består av att vi ska utveckla och äga fastigheter i attraktiva lägen i storstadsregionerna. Genom lönsam fastighetsutveckling och kundnära förvaltning ska Svenska Hus skapa och tillhandahålla bra arbetsplatser och bostäder för våra kunder. I och med detta förvärv äger och förvaltar Svenska Hus totalt 40 700 kvm i Bromma.

Husen är belägna i klassiska Ulvsunda industriområde som är ett expansivt utvecklingsområde där det händer mycket. Bland annat vidareutvecklas Bromma Blocks i närheten och en helt ny stadsdel planeras vid Pripps gamla lokaler.

– För oss på Svenska Hus är det här ett strategiskt förvärv där vi förtätar med fler hus i vårt prioriterade område, Ulvsunda som utgör en del av kommande Brommastaden. Det pågår flera spännande stadsutvecklingsprojekt i området, bl.a på f.d Prippstomten på andra sidan spåret där centrum för idrott och kultur växer fram samt förtätning med bostäder, kontor och skola. Här vill vi positionera oss för att bidra till att Brommastaden utvecklas positivt säger Anna Lorentz, Regionchef i Stockholm på Svenska Hus.

Svenska hus legala rådgivare i affären var Lindahl Advokatbyrå

Missa inte! Hotell & Fastigheter 2023

Onsdagen den 11 oktober arrangerar Fastighetsvärlden det populära och årligen återkommande seminariet Hotell & Fastigheter. Vik gärna datumet redan nu! Program kommer under försommaren. Eventet äger rum på Grand Hôtel i Stockholm.

Fler Nyheter från förstasidan

Balders plan på 230.000 kvm

Vill skapa framtidens logistiklösningar.

Uppgift: Här öppnar Apple nummer fyra i Sverige

Efter fiaskot vid Kungsträdgården kan det bli en andra butik i 08-området.

CBRE IM utvecklar logistik om 46.000 kvm

Förvärvar mark utanför Helsingborg och bygger logistik på spekulation.

Coor hyr 4.500 kvm av Fabege vid Haga Norra

Fabeges projekt uthyrt till två tredjedelar.

Kontor i ett klot

CA Fastigheter projekterar för hotell och kontor i två gamla gasklockor.

Perfekt storm stoppar bostadsbyggen

Tvärnit på alla sätt. Men det finns sätt att få igång bostadsmarknaden. En expert på Tango ser fler möjlig­heter, men ...

Älvstrandens vd sparkad

Får gå efter extrainkallat styrelsemöte där kritisk rapport var underlag.

Slår till med köp på hela 5 mdr

Oväntad säljare till eftertraktade fastigheter.

Nystart för Obos landmärke – fyra team tävlar

Läs om de nya planerna för höghuset och vilka som fått i uppdrag att rita. Flera världsberömda arkitektfirmor anlitade.

Catella förvärvar majoritet i franska Aquila

Med förvärvet utökar bolaget sin verksamhet inom asset management och fondförvaltning.

Topplista

Största affärerna 2023

De största transaktionerna på fastighetsmarknaden rangordnas.

Bildextra: Gasklocka 2 blir till Gasometer

Stockholms stads och Pophouse nya kulturmötesplats har döpts.

Så blir utsiktsvåningen – ”Blir en kassako”

Ola Sernekes kalkyl för 100 miljoner kronor per år.  230 meter upp. Nya innovationen. Jämför med Burj Khalifa.

Tillbaka till förstasidan