Svenska Hus förvärvar vid Flodamotet

Flodamotet strax öster om Göteborg får ett nytt ansikte. Svenska Hus har köpt det välkända möbelhuset och två angränsande fastigheter längs E20 och förvärvet är strategiskt och parallellt med kommunens satsning på en ny trafikplats.

Annons

– Vi har ägnat mycket kraft och energi åt att lyfta Floda Centrum och det är ett naturligt steg att positionera oss vid Flodas nya entré, säger Ylva Morelli, regionchef i Göteborg.

Flodamotet byggdes på 60-talet och Floda Möbler-huset har funnits som en symbol och ett riktmärke under större delen av den tiden. Floda är en attraktiv pendlingsort och behovet av nya busshållplatser har tvingat fram en rejäl uppdatering.

– Vi har en väldigt bra dialog med Lerums kommun och när nu motet ska byggas om och få en ny rondell, busshållplats och pendelparkering vill vi bidra med att utveckla området ytterligare, säger Ylva Morelli. Det gynnar både flodaborna och alla resenärer längs vägen!

Svenska Hus är väl etablerade i Floda efter några framgångsrika och kreativa år som ägare och utvecklare av ca 15 000 kvm i Centrum. Förvärvet av de tre fastigheterna vid Högavägen ger Svenska Hus ytterligare cirka 3 000 kvm i orten att utveckla.

Den 13 november skedde tillträdet och mer långtgående idéer och planer kommer att presenteras längre fram – närmast handlar det om att fylla de ytor som säljaren Floda Möbler lämnar efter sig.

– Affären har dessutom gett oss tillgång till en stor obebyggd tomt att utveckla, säger Peter Stalfors, transaktionsansvarig på Svenska Hus. Det kräver en mer omfattande planprocess i samarbete med kommunen, men båda parter ser positivt på den framtida potentialen.

Fler Nyheter från förstasidan

Fabege hyr ut 2.600 kvm i ”överraskningsköpet”

92 procent uthyrt i miljardförvärvet.

Skanska tecknar jätteavtal för ny stadsdel

Hyllar det attraktiva läget.

Titania kan jubla för 70.000 kvm – efter åtta års kamp

Einar Janson: ”Det känns nästan overkligt. Vi vill tacka alla som trott på att det är möjligt. Det kommer att bli en unik plats att bo på.”

SBB avtalar om delning av SBB Kåpan Bostad

Stort bestånd delas upp.

Castellum hyr ut 2.100 kvm för kirurgi

Tecknar kontrakt inom tullarna i Stockholm.

Köper nytt från K2A för 160 mkr

Säljaren planerar för fler transaktioner i närtid.

Lilleputt tappade 44 procent av värdet

Visat en uppseendeväckande negativ värdeutveckling på sitt bestånd.

Anmäls efter att fem dog i bygghissen i Sundbyberg

”Olyckan inte hade ägt rum om bolaget hade efterlevt de föreskrifter och bestämmelser som är angivna”.

Signalisten tar över helt centrum – Rikshem säljer

Transaktion när offensiv inleds. Vill skapa bättre livsvillkor.

Archus flyttar till Alecta

Flyttar några hundra meter inom city.

Prisma satsar på notering

Genomför även nyemission. Äger fastigheter för 6,4 miljarder.

Slår till och köper hela 85.000 kvm handel

Totalt sju välkända handelsfastigheter. Kapades mitt framför ögonen på Ingvar Kamprad. Flera varumärken starkare än snittet. FV bedömer direktavkastningen.

Tillbaka till förstasidan