Svefa anställer åtta – öppnar två nya kontor

Svefa anställer åtta nya konsulter samt etablerar kontor i Karlskrona och Halmstad

För att möta den ökande efterfrågan på Svefas tjänster, och för att befästa sin position som hela Sveriges ledande fastighetsrådgivare, har Svefa anställt åtta nya konsulter samt etablerar kontor i Karlskrona och Halmstad. Genom etableringarna finns nu Svefa representerat på 18 orter från Luleå i norr till Malmö i söder.

Den lokala närvaron och djupa kunskapen om fastighetsmarknaderna i respektive region är en av Svefas starkaste konkurrensfördelar. De två nya kontoren kommer att kunna erbjuda hela Svefas breda palett av tjänster.
Samtidigt med etableringarna av de nya kontoren rekryteras även åtta konsulter inom Samhällsbyggnad & Fastighetsutveckling, Förvaltningsrådgivning, Värdering & Analys, Skog & Lantbruk samt Transaktionsrådgivning.

Svefas Vd, Mikael Lundström säger i en kommentar:
– Med rekryteringarna av åtta nya konsulter och etableringarna av kontor i Karlskrona och Halmstad stärker vi ytterligare vår position som hela Sveriges ledande, oberoende fastighetsrådgivare. Den fördel vi har med en lokal närvaro och en stark organisation bestående av över 180 mycket kompetenta konsulter innebär att vi kan ge våra kunder de bästa förutsättningarna för att göra bra affärer.”

Samhällsbyggnad & Fastighetsutveckling har rekryterat två nya konsulter; Sara Jakobsson och Anna Sahlin. Jakobsson kommer senast från en tjänst som fastighetschef på region Halland och har tidigare bland annat arbetat som mark- och exploateringschef på Halmstad kommun. Sara har en gedigen erfarenhet av att arbeta med utvecklingsfastigheter som såväl stadsbyggnadsfrågor i stort. Anna Sahlin är Lantmätare (KTH) i grunden och har en gedigen erfarenhet av projektledning av stadsbyggnadsprojekt och övriga mark och exploateringsfrågor. Anna kommer närmast från en roll som projektansvarig för stadsutvecklingsprojektet Ursvik.

Förvaltningsrådgivning har rekryterat tre nya konsulter; Åsa Bengtsdotter, Lars Dahlquist samt Peter Hiti. Bengtsdotter är fastighetsekonom med 12 års erfarenhet av förvaltning av samhällsfastigheter och kommer närmast från Fasticon och ett konsultuppdrag för Nykvarns kommun. Dahlquist är senior upphandlingskonsult med långyrkeserfarenhet, specialiserad på entreprenadupphandling. Han kommer närmast från egen verksamhet. Hit är senior förvaltningsrådgivare, verksam i branschen sedan 15 år och kommer närmast från LEB System och en roll som marknadschef och verksamhetsutvecklare.

Värdering & Analys har rekryterat Martin Rydberg som ny seniorkonsult. Han har 15 års branscherfarenhet från bland annat CBRE och han har de senaste fem åren arbetat som fastighetsvärderare för SBAB.

Skog & Lantbruk har rekryterat Mathilda Hansson som ny Affärschef Norr. Hon är jägmästare och kommer senast från ett regionansvar inom Norrskog och har tidigare även haft olika ledande befattningar inom SCA.
Transaktionsrådgivning har rekryterat Fredrik Bæckström som ny konsult. Fredrik har erfarenhet från JLL och Nordisk Renting. Fredrik är civilekonom från Linköpings Universitet och kommer närmast från CBRE där han arbetat som analytiker på Capital Markets.

Fler Nyheter från förstasidan

Börsdebutanten Stenhus förvärvar för 175 mkr

Förvärvar tre fastigheter om totalt 40.000 kvm.

SBB:s sex nya lockelser i budkriget mot Castellum

Dragkampen om ”norska Vasakronan” fortsätter. Samtidigt öppnar Entras styrelse för att åter granska SBB:s bud.

Topplista

15 största ägarna av samhällsfastigheter

Från att tidigare ha varit en strikt offentlig angelägenhet är ägandet av samhällsfastigheter i dag betydligt mer diversifierat. FV listar de 15 största.

Ilija Batljan besviken – men fortfarande hoppfull

Näringsministern kommenterar affären.

Kontringen: Castellum med bud på 50-miljardersbolag

Kontrar på SBB:s tidigare bud – och höjer sitt eget. Har redan gjort klart med köp från näst största ägaren. Läs mer om budet och bolaget man jagar.

Fastigheter åter heta på börsen

Efter kaos och djupdykning i mars har sektorn gått plus 50%.

Serneke avslöjade partner för Karlatornet – stoppades

Ola Serneke svarade på frågor på en studentmässa. Följden blev att aktien handelsstoppades.

Så vill utmanaren Obos bli etta – tempot dubblas

Daniel Kjørberg Siraj och Sofia Ljungdahl berättar om det norska bolagets planer i Sverige.

FV-gallup: Hela 80 procent vill jobba mer hemifrån

”Ett gravt underbetyg”.

Säljer hög vakans till Blackstone för 610 miljoner

Avyttrar i fyra städer. Storköparen fortsätter investera.

Investerare letar pärlor i simbassänger

Flera bolag intresserade när nya badhus ska byggas.

Han blir ny vd för Bonava

Värvas från byggbranschen. Läs nya vd:ns kommentarer.

”Foppa” har sålt vackra Handelsbankshuset

Den tidigare hockeystjärnan har avyttrat centralt belägen fastighet.

Uppgift: Två svenska bolag i huggsexa med SBB

Kamp om 50-miljardersbolaget. Flera svenska bolag kan vara inblandade. Läs kommentarer från vd:arna.

Tillbaka till förstasidan