Sveaviken vinner i Vallentuna och köper i Brandbergen

Uppstickaren Sveaviken Bostad gör dubbla affärer. Bolaget har vunnit en markanvisning i Vallentuna samt slutfört förvärv av byggrätter i Brandbergen. från Landera. 

Kommunstyrelsen i Vallentuna har beslutat att tilldela markanvisningen till Sveaviken Bostad, som med sitt tävlingsbidrag ”Studenternas bästa hem” blev en solklar favorit med 49 procent av rösterna i omröstningen. Sveaviken Bostad kommer att på platsen för det gamla polishuset uppföra 37 studentlägenheter. Tävlingsförslaget togs fram tillsammans med Arkitektstudio Witte.

– Vi är väldigt glada att vi vunnit denna markanvisningstävling och vi ser fram emot att jobba tillsammans med Vallentuna kommun för att skapa ett studentboende som inkorporerar våra ledord gällande hållbarhet, funktion, kvalitet och design. Bristen på studentbostäder i Stockholm med omnejd är enorm, och vi gläder oss åt att kunna bidra till att öka utbudet, säger Pär Thomaeus VD, Sveaviken Bostad AB

Det finns dock ytterligare nyheter från Sveaviken Bostad. Bolaget har  förvärvat fastigheterna Söderby 2:773 samt Söderby 6:67 i Brandbergen i Haninge kommun från Landera AB.

– Vi är väldigt glada att kunna slutföra förvärvet. Vi ser nu fram emot att jobba tillsammans med Haninge kommun för att kunna bygga upp emot 250 lägenheter på platsen. Vi bygger för närvarande 71 st lägenheter på tomten mittemot, där vi planerar för inflytt under slutet av Q1 2020, kommenterar Pär Thomaeus vd Sveaviken Bostad.

Sveaviken Bostad AB är ett dotterbolag till SIBS.

SIBS – Scandinavian Industrialized Building Systems – föddes ur tanken om att utmana normer och skapa en smartare metod för fastighetsutveckling. 

Sveaviken Bostad sticker ut som en av få byggherrar med anställda Doktorer och Licentiater inom byggteknik och miljöstrategisk analys m.m. och följer projektet från tidig idé till färdigbyggt hus. 

Idag har koncernen 770 bostäder i projektportföljen under uppförande i Norrköping, Haninge, Örebro, Kalmar och Luleå. Vidare har bolagen cirka 1.000 bostäder under planering och målsättningen är att producera cirka 2.000 bostäder per år. 

Grundare är bröderna Thomaeus och Jonas Ramstedt. I styrelsen sitter till exempel Johan Karlsson (Slättö).

Missa inte! Bostadsdagen Öresund: Ny vår för bostäder

Torsdag den 4 juni, Malmö Börshus, Malmö.
Klicka här för mer info!

Missa inte! Uppsalamarknaden 2020 – årets stora mötesplats om marknad, investeringsläge och stadsutveckling i Uppsala med omnejd

25 september 2020, Uppsala.
Klicka här för mer info!

Missa inte! Samhällsfastigheter 2020 – årets stora mötesplats om politik, marknad och investeringsläge för samhällsfastigheter

3 september 2020, Stockholm.
Klicka här för mer info!

Fler Nyheter från förstasidan

Brutala investeringen får en ny vinge

870 kvadratmeter lokaler. Se bilder.

Säljer för 1,7 miljarder

Selin-ägda bolaget är köpare. Det här ingår i storaffären.

FV dokument om 24 sidor – 30 år sedan Kraschen

Delar av fastighetssverige har tvärnitat. Coronakrisens effekter på marknaden har både likheter och olikheter med den stora Kraschen för 30 år sedan. Vi återpublicerar här en uppmärksammad artikelserie i tre delar ur magasinet som nu finns att ladda ner som pdf.

Areim erbjuder fri hyra

Agerar för drabbade hyresgäster under coronakrisen.

Nya Tango växer med två

Senior analyst och grafisk designer rekryteras när rådgivarna växer.

Affär om 105.000 kvm pausas

”Den klokaste vägen framåt för oss är att pausa affären”.

Porträtt

Allt från flyg till badhus

Det ryms allt från badhus till flygplan inom Tagehus investeringar. Men det är fastigheterna som är i fokus när Johan Ljungberg styr tredje generationens företagsbygge in i framtiden.

Bonnier gör ännu ett köp på ny marknad

23.000 kvm ingår. Fastighetsvärdet uppgår till cirka 710 miljoner kronor.

Ska sälja allmännytta för en miljard – två paket

Det här ingår i första paketet försäljningar.

Almedalsveckan ställs in

Besked från Region Gotland och huvudarrangörerna.

Grönt ljus för Sagax största satsning någonsin

Kan bygga 55.000 kvm vid ett nytt supernav. Se bilder.

Topplista

Största affärerna 2020

FV har här sammanställt de hittills största fastighetstransaktionerna under 2020. Vi berättar även vilka rådgivare som varit inblandade.

Känd aktieanalytiker till JLL

”Han är en topprankad analytiker som fått många fina utmärkelser”.

SBB säljer för halv miljard

Bostadsfastigheter i tre kommuner ingår i affären.

Tillbaka till förstasidan