Sveafastigheter vinner markanvisning i Bromsten

Sveafastigheter, som numera kontrolleras av SBB, har fått markanvisning på 260 hyreslägenheter till följd av jämförelseförfarade i Bromstensgluggen i Stockholm.

Där ska Sveafastigheter utveckla Vårt Hem: kvarteret där livskvalitet, gemenskap och hälsa står i centrum och som även erbjuder en unik lösning för Hyr-köp.

Sveafastigheter är drivande i stadens arbete med Socialt värdeskapande analys och arbetar alltid för hållbarhet med mätbara mål som utgår ifrån lokala utmaningar och behov. Tillsammans med White Arkitekter har Sveafastigheter gjort en gedigen platsanalys som ligger till grund för konceptet, uppger Sveafastigheter i ett pressmeddelande.

Utvecklingen av Bromstensgluggen är en pusselbit som kan väva samman och locka till liv, rörelse och gemenskap i såväl närområdet som stadsdelsområdet. ”Med ökat utbyte mellan stadsdelarna, Bromsten och Rinkeby-Tensta, gynnas gemenskapen, intregrationen och därmed livsmöjligheterna”, skriver bolaget.

I Vårt Hem står livskvalitet, gemenskap och hälsa i centrum. Gården blir en naturlig mötesplats för boende i kvarteret. På gården finns, förutom plats för odling och barnens lek, även en paviljong för att gården ska användas året om och stärka grannskapet. De delade ytorna utanför lägenheten gör att boende lätt kan säga ”vi kan vara hos oss”.

– Vårt Hem ska bli ett stadskvarter med ett aktivt gränssnitt mot gatan. Gemensamhetslokalen, ett utvidgat vardagsrum och en plats för läxläsning, är öppen för de som bor i närområdet och kan bokas av föreningar. Bottenvåningen rymmer även en cykelhubb. På så vis stärks barnen i områdets rörelsefrihet. Med cykeln tillgänglig för fler blir vardagen och vår stadsdel såväl hälsofrämjande som nära, säger Harry McNeil, marknads- och hållbarhetschef på Sveafastigheter.

Sveafastigheter ser fram emot att tillsammans med stadsdelsförvaltningen, lokala aktörer och branschkollegorna, Åke Sundvall, Bonava, Bromstensgluggen Fastighetsförvaltning och Sisab, utveckla Bromstensgluggen till en plats för livskvalitet, gemenskap och hälsa.

Fler Nyheter från förstasidan

Beskedet: Grönan byggs ut

Ökar nöjesparkens yta med 20 procent.

Efter Alecta-avhoppet

En av topparna som lämnat Alecta Fastigheter har klart med nytt uppdrag.

Niam storköper från Slättö

Över 300 bostäder i transaktionen.

Ännu ett tungt avhopp från Alectas storsatsning

FV avslöjar det senaste. Nästan hela den ursprungliga ledningsgruppen borta.

Colliers: Agnarna skiljs från vetet

Karin Witalis om potentiella risker i olika segment att ha koll på. Spekulativa inslaget. ”Inga jättemarginaler. ”Olika prisförväntningar”.

Unik valkompass: Så ska ditt bolag ”rösta” i valet

Pangea och Downtown Advisors analyserar höstens riksdagsval från ett fastighetsperspektiv.

Elgiganten hyr hela 86.600 kvm hos Catena

Det finns även en en tillbyggnadsoption om 28.300 kvm.

Bekräftat: Åhléns säljs

47 varuhus ingår. Många fastighetsägare berörs av ägarskiftet.

Wallenstam och Ikano i affär om 2 miljarder

Läs om vilka fastigheter som går i vilken riktning.

Europas största kebabkedja till Skärholmen Centrum

Den första till Stockholmsområdet. två fotbollsprofiler finns med bakom satsningen.

Blir ny konsult-vd

Jobbat inom rådgivningsbolaget i 15 år.

20-tal padelhallar stänger

Beslut från stor aktör. Även flera konkurser. ”Kan användas för lager och logistik”

McDonalds stänger mer centralt

Stänger den 29:e centrala restaurangen på sex år.

Bonava köper för 312 miljoner

Byggrätter för 230 bostäder ingår i affären.

Tillbaka till förstasidan