Jennie Argerich.

Sveafastigheter utser chef för social hållbarhet

Jennie Argerich har rekryterats till Sveafastigheter, som ännu kontrolleras av SBB, som chef för social hållbarhet och affärsutvecklare. Hon kommer närmast från Stockholm stad, där hon varit strateg på Stadsledningskontoret inom social hållbarhet och mänskliga rättigheter.

Annons

Sveafastigheter förvaltar och utvecklar hyresrätter i tillväxtregioner i Sverige. Fastighetsbeståndet består av en bredd av hyresrätter där husen förvaltas och utvecklas med ett närvarande och lokalt engagemang. Social hållbarhet är integrerat i verksamheten, från tidiga skeden i nyproduktion till förvaltning av befintliga bostadsområden.

– Med Jennie Argerich stärker vi upp vårt engagemang inom social hållbarhet ytterligare. Vi kommer fortsatt systematiskt analysera, mäta och följa upp effekten av det vi gör inom socialt värdeskapande. Det gör att vi som ett av Sveriges största bostadsbolag kan bidra till att våra bostadsområden utvecklas i en positiv riktning där människor trivs och känner sig trygga samtidigt som vi skapar hem för fler, säger Erik Hävermark, vd, Sveafastigheter.

Jennie Argerich har en gedigen erfarenhet av arbete med socialt värdeskapande och har en bakgrund inom Stockholms stads exploateringskontor som samordnare för social hållbar stadsutveckling. Hon  kommer fortsätta Sveafastigheters arbete med att i tidiga skeden inom nyproduktion göra sociala värdeskapande analyser vars åtgärder implementeras och följs upp in i Sveafastigheters egen förvaltning. Jennie Argerich kommer vidare arbeta med att sätta strukturer för arbete med socialt värdeskapande i Sveafastigheters befintliga bestånd.

– För att nå mål om social hållbarhet och säkra bostäder till fler behöver alla samhällsaktörer göra sin del. Därför känns det väldigt intressant att jag nu ska bli ansvarig för arbetet med socialt värdeskapande stadsutveckling i ett av Sveriges största bostadsbolag. För mig, som har lång erfarenhet av arbete med social hållbarhet inom offentlig sektor, ska det bli väldigt spännande att få vara chef för dessa frågor och bidra till bolagets mål om hem för fler och att säkerställa att bostadsbyggandet genererar olika typer av sociala värden. Jag har följt Sveafastigheters arbete med socialt värdeskapande under en längre tid och ser fram emot att utveckla det arbetet, säger Jennie Argerich

Jennie Argerich tillträder sin nya roll den 7 oktober.

Fler Nyheter från förstasidan

Sagax investerar 1,6 mdr

43 fastigheter och nästan totalt 300.000 kvm lokaler.

Mest lästa på sajten – minns du de stora nyheterna

Ett händelserikt första halvår inom fastighetsbranschen. FV listar de 24 mest lästa artiklarna.

NCC och Liseberg i avtal för återuppbyggnad

Nytt datum för öppning av Oceana. Läs om planerna.

Corem tillförs miljard

Beslut om en riktad nyemission.

Lyssna på fastighetspoddar i hängmattan

FV tipsar om några olika intressanta poddar.

Grönt ljus för Stordalens nya hotell

Nytt hotell längs ostkusten.

Oscars framtida klenod försatt i konkurs

Inköptes med stora projektplaner. Strax utanför tullarna i Stockholm.

NCC kopierar Skanska – helt ofrivilligt

Investerat nästan 10 miljarder. FV berättar om läget för de olika kontorsprojekten.

Castellums vd: ”Vi känner en spirande optimism”

Positiv nettouthyrning och ett driftsöverskott som ökar med 5,2 procent.

Klarabo och Diös i byte

Fyra fastigheter ingår. Totalt drygt 200 miljoner kronor.

Selins jättefängelse blir ännu större

Ett fåtal av landets anstalter har privat fastighetsägare.

Corem nu långt över hälften i segt och spektakulärt

Investeringar om hela 3 miljarder kronor mitt på Manhattan. Har möjligheter för ett tredje stort projekt. Läs om hyresnivåerna.

Kuylenstierna säljer allt

Valt att gå med på kravet.

Catena avyttrar för 600 mkr

Avyttrar fastighet om nästan 50.000 kvm lokaler.

Tillbaka till förstasidan