Susanne Olofsson.

Susanne Olofsson ny vd vid Gullringsbo Egendomar

Styrelsen i Gullringsbo Egendomar har utsett Susanne Olofsson till ny vd i bolaget. Hon tillträder sin nya roll den 1 april och ersätter Erika Hellman som efter 24 år på olika poster i koncernen bestämt sig för att kliva av från det operativa ansvaret.

Annons

Fakta: Gullringsbo

Gullringsbo Egendomar är moderbolag i koncernen där Svenska Hus, MVB, Wangeskog, Anlab, Novi, Forestry, och Munkbron Finans ingår.

Koncernens omsättning uppgår till cirka 5 Mdkr med ett resultat före avskrivningar, men efter finansiella poster på cirka 500 Mnkr per år. Marknadsvärdet på gruppens fastigheter uppskattas till cirka 9 Mdkr. I runda tal förvaltas 1 Mdkr kapital i koncernens cash pool. Antalet medarbetare är ca 900.

Visa faktaruta

Susanne Olofsson har erfarenhet av allt från familjebolag till pensionskapital och sparbanksstiftelser. Hon är en erfaren ledare från Götaland, som är uppvuxen i en entreprenörsfamilj där familjens företag verkar inom bygg, fastighet, konstruktion och entreprenad. Hon har bland annat varit vd inom Hogia-koncernen och vd för ett antal investmentbolag samt innehaft strategiska ansvarsposter på Sjätte AP-fonden (AP6).

– Susannes bakgrund med allt från familjeföretaget till AP6 gör att hon passar oss som hand i handske. Hon vet vad det innebär att arbeta nära fysiska ägare men hon har också erfarenhet av stora bolag. Även om Susanne blir vd för vårt ägarbolag Gullringsbo är det en stor koncern hon kommer att jobba med, säger Hans Eliasson, ordförande Gullringsbo Egendomar.

Susanne Olofsson har ett omfattande nätverk, framför allt från de olika uppdrag hon innehaft nationellt inom AP6 och ett brett investeringsnätverk inom industri och finans. Hon har stor omsorg för samhällsutveckling i allmänhet, men också för människan i mitten, och ett brett och genuint intresse för världen runtomkring henne.

– Jag blev mycket glad över att bli kontaktad angående vd-rollen på Gullringsbo. Efter ett par möten och samtal med ägarna och några av styrelseordförandena i koncernen växte detta till ett starkt intresse och en vilja att vara med om en mycket intressant resa i koncernens fortsatta utveckling och där jag verkligen vill bidra med mina samlade erfarenheter, säger Susanne Olofsson.

Nuvarande vd för Gullringsbo, Erika Hellman, lämnar därmed sin operativa roll i företaget men kvarstår både som styrelseledamot och som en aktiv ägare.

– Jag började en gång i tiden på Svenska Hus, då jag 1998 startade företagets stockholmskontor. Sedan 2009 har jag arbetat operativt på Gullringsbo och de senaste fem åren som vd. Nu känner jag att det är dags för en extern vd att komma in med ny energi och nya idéer. Jag kommer givetvis fortsätta att vara en aktiv ägare och ledamot i Gullringsbos styrelse, säger Erika Hellman.

Fler Nyheter från förstasidan

Kuylenstiernas misstänkta utpressare gripna

En känd kvinnlig brottsling och en advokat har gripits.

Ledande konsult lämnar – startar eget bolag

Konsultfirman tappar ytterligare en senior medarbetare.

Fabege hyr ut 4.300 kvm

Hyreskontrakt på tio år tecknat med företag bakom internationellt kända varumärken.

Stor investering vid Karlaplan – 15-årigt kontrakt

Fv berättar om investeringen och projektet.

Bilder: Så kan nya Centralstaden förändras

Totalkostnaden bedöms till hela 25 miljarder kronor. Läs senaste nytt kring projektet som förändrar centrala Stockholm. Se även en ny video.

SLP förvärvar för 270 mkr

Köper logistikfastighet med förädlingspotential.

The Body Shop i likvidation

Svenska bolaget lägger ner efter extrainsatt bolagsstämma.

Johan Skoglund: ”På väg att förbättras”

86:e och sista delårsrapporten som JM-vd.

Krönika

Utsmyckning är ett smart, värdehöjande grepp i stadskärnan

Monica Bruvik skriver FV-krönika.

Kontrollbalansräkning träffar Oscar Properties hårt

Likvidation av bolaget kan bli nästa steg.

Räknar med att sälja för mer än 30 miljarder

FV berättar hur planerna ser ut.

Välkänd arkitektfirma i konkurs

”En direkt konsekvens av vad som händer i branschen.”

JM säljer till Bonnier för 410 mkr

Överraskande affär. Tomas Hermansson berättar för FV om framtidsplanerna.

Operan håller stängt i fem år

Omfattande renoveringar om 3,1 miljarder krävs. Kungliga Operan är inte nöjda.

Tillbaka till förstasidan