Studio Stockholm utvecklar 75.000 kvm lokaler för Scius

Sedan årsskiftet 2018/2019 har Studio Stockholm tillsammans med Scius Partners arbetat med analys, utveckling och uppgradering av beståndsdelar i fastigheterna Skjutsgossen 12, Barnängen 6 och Skålen 24. Samarbetet avser förädling av cirka 75 000 kvm, ett arbete som kommer pågå under flera år.

Barnängen 6 omfattar 11 000 kvm och förvärvades under våren från AFA Fastigheter. I augusti blev det känt att Spotifys dotterbolag Soundtrap tecknat avtal där om 3700 kvm. Inflytt är beräknad till första kvartalet 2020 och fastigheten blir därmed fullt uthyrd. Studio Stockholm har varit med från start och har tillsammans med Scius analyserat fastighetens potential och utvecklingsmöjligheter. Projektet går nu in i nästa fas som handlar om uppgradering av varumärke och beståndsdelar.

– Vi känner stort förtroende för Studio Stockholm som är en dedikerad byrå med en mycket god förmåga att se potential i fastigheter vilket skapar värden för våra hyresgäster, säger Mikael Freudmann vd på Scius Partners.

Under våren förvärvades Skjutsgossen 12 på Södermalm från AFA Sjukförsäkringsaktiebolag. De största hyresgästerna i denna fastighet på idag 35 000 kvm är Polisen och CircleK. Studio Stockholms uppdrag omfattar analys och uppgradering av beståndsdelarna och att tillsammans med Scius se över möjligheter att utveckla fastigheten framöver.

– Det finns stor potential i Skjutsgossen med både outnyttjade byggrätter och dess optimala läge vid Mariatorgets tunnelbanestation i ett område som kommer utvecklas kraftigt under de kommande åren. Vi är vana att hantera stora komplexa projekt såsom Skjutsgossen och den här fastigheten har potential att kunna bli Södermalms främsta kontorsfastighet när den är klar, säger Carl-Michael Bonde, Founding partner och arkitekt på Studio Stockholm.

Skålen 24 är belägen centralt i Nya Hagastaden och såldes i våras av SEB Trygga Liv. Detaljplan och programhandling är nu satta och senare i år lämnar man in bygglov för den nya kontorsbyggnaden då projektet flyttar vidare in i systemhandlingsskede. Studio Stockholms fortsatta arbete handlar om att tillsammans med Scius utveckla fastigheten från grunden där man behåller befintlig stomme och bygger på ett antal våningar för att slutligen landa på cirka 30 000 kvm.

– Skålen är ett fint exempel på hur vi arbetar tillsammans med fastighetsägare för att identifiera värden i fastigheter och tillämpa vår erfarenhet avseende vad kontorsmarknaden kräver nu och framgent. Det här kommer att bli en modern och unik fastighet i direkt anslutning till den nya tunnelbanan och granne med landmärkena Norra tornen, avslutar Carl-Michael Bonde.

Fler Nyheter från förstasidan

Rockad i SBB:s ledning – trio får vice vd-titel

Batljans nästa drag för att nå höga målet.

Nu tar de över 165 miljarder

”Jag ser fram emot att leda Nordens största noterade kommersiella fastighetsbolag”. Läs FV:s intervju med Biljana Pehrsson.

Han tar över Blackrock i Sverige

Har stor rutin av internationella aktörer.

Coworkingjätten hyr helt hus på Sveavägen

5.800 kvm i kvarter som under flera år förändrats för att möta framtiden.

Skanska byggstartar 7.500 kvm

Varje kontorshyresgäst får en egen balkong.

Årets Affärsrådgivare 2021: Här är de 5 högst rankade

FV kan berätta vilka 5 affärskonsulter som har fått högst poäng.

Öppnar när Starbucks lagt ner på partygatan

Kaffejätten bröt hyreskontraktet.

Skanska siktar på 12–18 miljarder

Läs om planerna för den nya nya verksamheten. FV listar potentiella fastigheter.

SLP köper nytt för 250 mkr

Säljaren blir ny delägare i börskandidaten.

Nuveen snabbt stora på storage i Sverige

Två raider under några få veckor ger dem framskjuten position.

AXA köper hela 515.000 kvm

En av årets största affärer. FV bedömer priset. Läs om vad som ingår i transaktionen.

Stureplansgruppen och Balder i nytt samarbete om Lifestylehotell

Siktar på Lifestylehotell med fokus på bo, äta och producera musik

Alecta gör stort köp på Söder

Köpeskillingen en bit över en miljard kronor.

Areim köper vid Bromma Blocks

Affär i ett utvecklingsområde där Svenska Hus är en tung aktör.

Tillbaka till förstasidan