Clarion Hotel The Pier på Lindholmen i Göteborg.

Stordalens ”kinesiska” hotell i Göteborg tjuvöppnat

Redan innan öppning så har det i Göteborg nya Clarion Hotel the Pier och restaurangen Fei skapat stort intresse och nyfikenhet från blivande gäster. Nu har hotellet, som har som ambition att bli Lindholmens främsta mötesplats och erbjuda Sveriges mest autentiska kinesiska restaurang, öppnar.

Hotellet innehåller 254 rum och ligger i ”Geely-komplexet” på Hisingen.

Det som under fredagen var tänkt som en samling för hotellets personal och samarbetspartners förvandlades istället till en invigningsfest när ägaren Petter Stordalen konstaterade att hotellet var redo för öppning och med det anledningen till en ordentlig fest.

– Det var väldigt tydligt när jag kom in i lobbyn igår att hotellet faktiskt redan var klart. Så varför skjuta på en anledning till att fira när man inte behöver? Nu är hotellet invigt och idag så checkar de första gästerna in på hotellet. Det här innebar att en väldigt bra vecka med ens blivit toppen, säger Clarion Hotel The Piers ägare Petter Stordalen.

Det 254 rum stora hotellet med mötesrum och 3 barer tillför någonting unikt till Sveriges förmodligen främsta internationella innovationscenter Lindholmen. En autentisk restaurang med ett handplockat prisbelönt kinesiskt kockteam kommer locka besökare från hela Norden för att smaka på rätter från tre av Kinas åtta traditionella kök.

– Redan innan namn, koncept och design var satt för hotellet så bestämde vi oss för att hotellets bästa plats, nämligen toppvåningen, skulle bli en hyllning till kinesisk mat- och dryckeskultur. Vi ville kombinera de bästa nordiska råvarorna med de främsta kockarnas kunskaper om de kinesiska köken, säger Clarion Hotel The Piers VD och hotelldirektör Anders Skiöld.

Engagemanget i projektet från fastighetsägarens sida har varit stort.

– Vi ville skapa en mötesplats med internationell känsla där öst möter väst och med en restaurang som både fysiskt och i hotellets själ tilläts ta mycket plats. Vi är väldigt nöjda med resultatet och är försäkrade om att hotellet är i trygga händer hos Petter Stordalens och hans team. De har förstått visionen för Uni3-konceptet och området där öppenhet och samverkan står i fokus. Som fastighetsägare så kommer vi fortsätta bidra aktivt på alla de sätt vi kan för att bygga området och Clarion Hotel the Pier till en framgångsrik destination, säger Gang Wei, VD Uni3 by Geely.

Lindholmen har under lång tid varit ett nav för kunskapsintensiv verksamhet och med många tillfälliga besökare. Förhoppningen är nu att fler bosatta göteborgare ska uppleva området och människorna.

– Lindholmen är en internationell hub och The Pier har ambitionen och missionen att vara en plats för spännande samtal, goda drinkar och den bästa kinesiska maten. Med Göteborgs stads starka ambition om att skyndsamt få ett färjeläge på plats vid hotellet så kommer vi inte bara knyta samman Göteborg med Lindholmen utan också bidra till mycket spännande kunskaps- och kulturutbyten, säger Clarion Hotel The Piers och Nordic Choice Hotels ägare Petter Stordalen.

 

Missa inte! Hotell & Fastigheter 2023

Onsdagen den 11 oktober arrangerar Fastighetsvärlden det populära och årligen återkommande seminariet Hotell & Fastigheter. Vik gärna datumet redan nu! Program kommer under försommaren. Eventet äger rum på Grand Hôtel i Stockholm.

Fler Nyheter från förstasidan

Welandson och Nordstjernan tar greppet

Emissionen i Studentbostäder i Norden kan ge stora förändringar bland de största ägarna i bolaget.

Fastighetsägarna som drabbades av skredet

Ett enormt slukhål öppnade sig på E6 i höjd med Stenungsundsmotet. Fastighetsägare till FV: ”Oerhört tragiskt”.

Porträtt

Långläsning: Storspelare på turbulent marknad

Henrik Jussi-Pekka är vd för investmentbolaget Möller & Partners, men är också medgrundare till bostadsbolaget Resinova som varit storköpare under våren.

Ännu en toppchef lämnar

”Jag känner mig privilegierad”.

Öppnar flaggskeppsbutik mitt i city

Gör två förhyrningar samtidigt. FV berättar om etableringen.

Räddningsaktion för SBS

Läs om de största ägarna och hur de agerar.

Redo sälja för över 4 mdr

Pressad aktör startar försäljningsprocess. 20.000 bostäder med i diskussion.

Vill bygga högt hotell

Inväntar besked från politikerna.

Upproret: ”Vi vill veta vad vi betalar för”

Diskussionen kring butikshyrorna har kanske trots allt blivit lite bättre.

Riksbanken höjer räntan till 4 procent

Kan komma att höjas ytterligare.

Nära megaaffär – kan frukta stor förlust

Parterna kan vara påväg att nå ett avslut.

Nrep förvärvar 283 nya

Förvärvar nyproducerat. Gått in om ”kapat” tidigare uppgjord affär.

Newsecs spaning – Max Barclays tre favoriter

Anser att svenska kontor fått oförtjänt dåligt rykte. Dock orolig för Sveriges rykte.

Kvintett startar nytt bolag – efter försäljningen till SBB

Läs om vilka som finns med bakom bolaget.

Tillbaka till förstasidan