Clarion Hotel The Pier på Lindholmen i Göteborg.

Stordalens ”kinesiska” hotell i Göteborg tjuvöppnat

Redan innan öppning så har det i Göteborg nya Clarion Hotel the Pier och restaurangen Fei skapat stort intresse och nyfikenhet från blivande gäster. Nu har hotellet, som har som ambition att bli Lindholmens främsta mötesplats och erbjuda Sveriges mest autentiska kinesiska restaurang, öppnar.

Hotellet innehåller 254 rum och ligger i ”Geely-komplexet” på Hisingen.

Det som under fredagen var tänkt som en samling för hotellets personal och samarbetspartners förvandlades istället till en invigningsfest när ägaren Petter Stordalen konstaterade att hotellet var redo för öppning och med det anledningen till en ordentlig fest.

– Det var väldigt tydligt när jag kom in i lobbyn igår att hotellet faktiskt redan var klart. Så varför skjuta på en anledning till att fira när man inte behöver? Nu är hotellet invigt och idag så checkar de första gästerna in på hotellet. Det här innebar att en väldigt bra vecka med ens blivit toppen, säger Clarion Hotel The Piers ägare Petter Stordalen.

Det 254 rum stora hotellet med mötesrum och 3 barer tillför någonting unikt till Sveriges förmodligen främsta internationella innovationscenter Lindholmen. En autentisk restaurang med ett handplockat prisbelönt kinesiskt kockteam kommer locka besökare från hela Norden för att smaka på rätter från tre av Kinas åtta traditionella kök.

– Redan innan namn, koncept och design var satt för hotellet så bestämde vi oss för att hotellets bästa plats, nämligen toppvåningen, skulle bli en hyllning till kinesisk mat- och dryckeskultur. Vi ville kombinera de bästa nordiska råvarorna med de främsta kockarnas kunskaper om de kinesiska köken, säger Clarion Hotel The Piers VD och hotelldirektör Anders Skiöld.

Engagemanget i projektet från fastighetsägarens sida har varit stort.

– Vi ville skapa en mötesplats med internationell känsla där öst möter väst och med en restaurang som både fysiskt och i hotellets själ tilläts ta mycket plats. Vi är väldigt nöjda med resultatet och är försäkrade om att hotellet är i trygga händer hos Petter Stordalens och hans team. De har förstått visionen för Uni3-konceptet och området där öppenhet och samverkan står i fokus. Som fastighetsägare så kommer vi fortsätta bidra aktivt på alla de sätt vi kan för att bygga området och Clarion Hotel the Pier till en framgångsrik destination, säger Gang Wei, VD Uni3 by Geely.

Lindholmen har under lång tid varit ett nav för kunskapsintensiv verksamhet och med många tillfälliga besökare. Förhoppningen är nu att fler bosatta göteborgare ska uppleva området och människorna.

– Lindholmen är en internationell hub och The Pier har ambitionen och missionen att vara en plats för spännande samtal, goda drinkar och den bästa kinesiska maten. Med Göteborgs stads starka ambition om att skyndsamt få ett färjeläge på plats vid hotellet så kommer vi inte bara knyta samman Göteborg med Lindholmen utan också bidra till mycket spännande kunskaps- och kulturutbyten, säger Clarion Hotel The Piers och Nordic Choice Hotels ägare Petter Stordalen.

 

Fler Nyheter från förstasidan

Skanska hyr ut 2.500 kvm

Uthyrningsgraden når 84 procent.

Coworkingfirma hyr hel byggnad i Gamla stan

Palatsbyggnad. ”Finns ingen byggnad med samma wow-faktor.”

Affärsanalys

Rekordnivå men med en högre yield

Daniel Holmkvist vid CBRE har analyserat en uppmärksammad affär nära Stureplan.

Besqab i nyemission om 825 miljoner

Kommer att använda pengarna till att i förtid helt återbetala den obligation man gav ut för två år sedan.

”Kontorsvägrarna” – så kan de lockas åter

De anställda berättar vad som krävs för att lämna hemmet.

Hyr ut över 3.000 kvm på Södermalm

Fortsatt högt tryck efter lokaler.

De fem kan vinna priset Bästa uthyrning 2022

Svårt uppdrag för juryn. Många spridda röster.

Realplay

Helheten ger rätt skattelösning

För fastighetsbranschen spelar skattefrågor ofta en stor roll. Om det handlar det senaste avsnittet från Realplay där ”dokumentera” blir ett viktigt råd.

Satsar nära Stureplan

Driver flera välkända krogar. Har nu tecknat kontrakt för ytterligare en lokal.

Bildextra: Nytt stationshus i Göteborg – och mer kommer

FV berättar även om hur hela området kan utvecklas. Jernhusens planer summerar till hela 150.000 kvm. Se även FV:s karta!

Ibrahimovic utmanar padeldöden

Redo för ny stor satsning i Stockholmsområdet. En av de största i Sverige. FV berättar om detaljerna.

5 affärer i final om Bästa köp 2022

En jury om tio investerare har, på FV:s uppdrag, korat 2022 års bästa affärer.

Hon blir vd vid Platzer

Tar över efter P-G Persson. ”Ett mycket attraktivt och spännande fastighetsbolag”.

Convendum öppnar sex nya – totalt 30.000 kvm

Läs om förhyrningarna, storlek och om respektive fastighetsägare.

Tillbaka till förstasidan