Petter Stordalen.

Stordalen blir operatör för Geely-hotell

Choice blir operatör för det nya hotell som byggs på Geelys nya campus “Uni3 by Geely” på Hisingen i Göteborg. Det blir Choice andra nya hotell i närområdet.

Annordia har varit rådgivare till fastighetsägaren när det gäller att rekrytera en operatör.

Stordalen och Choice har sedan tidigare en större förhyrning alldeles i närheten, i låghusdelen i Karlatornet som håller på att byggas av Seneke och Balder. På fastlandssidan av älven har Stordalen för övrigt även ett kontrakt för höga hotell Draken som håller på att växa fram och som ägs av Balder.

Hotellet hos Geely som öppnar hösten 2022 blir en ny internationell mötesplats i hjärtat av det Göteborgska innovationsklustret på Lindholmen.

Hotellet som beräknas öppna hösten 2022 kommer att ha 254 hotellrum, två restauranger, två barer, konferensytor och wellnessavdelning.

Hotellet i Karlatornet innehåller 300 rum och Draken vid Järntorget 477 rum. De tre nya hotellen summerar alltså 1.031 nya rum. Och då har Stordalen och Choice sedan tidigare flera hotell i Göteborg, bland annat Post Hotel.

– Jag sa för några år sedan att Nordic Choice skulle fördubbla kapaciteten i Göteborg. Det är ett löfte till Göteborgarna som vi levererat på och överträffat med råge. Lindholmen är kanske en av världens mest intressanta innovationshubbar just nu inom trafiksäkerhet och grön utveckling och som nu får ytterligare kraft genom Geelys satsning på ett campus som kommer erbjuda både teknikutveckling och evenmangsupplevelser. Det som växer fram är oerhört spännande och i den vill Nordic Choice Hotels finnas med och bidra till att utveckla platsen så att den lever året och dygnet runt, säger Petter Stordalen ägare till Nordic Choice Hotels.

Läs merr om Choice och Stordalens alla hotellprojekt i Fastighetsvärldens kartläggning och intervju här.

Den 12.745 kvadratmeter stora hotellfastigheten på Geelys område är redan under uppförande och beräknas färdigställas så att hotellet kan öppna hösten 2022. Fastighetsägare är Geely.

– Lindholmen och Göteborg är oerhört viktigt för oss och därför vill vi ha en stark hotelloperatör som kan marknaden och som genom åren bevisat att man framgångsrikt kan bedriva en uppskattad verksamhet som lyfter området och skapar populära mötesplatser. Uni3 by Geely kommer att fortsätta att utvecklas de kommande åren och campuset kommer år för år bli en allt viktigare plats för innovation än vad vi ens kan föreställa oss idag. Ska vi lyckas med det så behöver vi göra platsen attraktiv för entreprenörer från hela världen. I det arbetet blir hotellet oerhört viktigt, säger Gang Wei, vd för Geelys fastighetsbolag GIC Management AB.

– Fastighetsägaren var väldigt tydliga med att de sökte en hotelloperatör som skulle ha kunskapen och kraften att etablera en restaurangverksamhet i huset som skulle hålla internationellt hög nivå. Vi har antagit den utmaningen och kommer när hotellet öppnar nästa år kunna ge stan dess absolut bästa och mest autentiska kinesiska a la carte restaurang. Enbart restaurangen kommer vara en anledning att besöka Göteborg och hotellet, säger Stordalen.

Det nya ”Geely-hotellet” innehåller 254 rum, varav 23 är longstay.

Fler Nyheter från förstasidan

Kedjan lämnar Stureplan – efter bara två år

Till FV: ”Det här läget går inte längre hand i hand med strategin”.

Bildextra: Så blir nya kvarteret på Kungsholmen

Skapar 8.000 kvm kontor och 114 nya bostäder.

Lista: Norska oljefonden tappade 1.700 miljarder

Vid årsskiftet hade Oljefonden aktievärden i fyra svenska fastighetsbolag som översteg en miljard kronor vardera.

Rekordår för outlet

Den tyska satsningen i Stockholmsområdet går som tåget.

SBB stoppar projekt – underleverantör går i konkurs

”Styrelsen har sökt andra lösningar men inte lyckats” säger koncern-vd Mikael Anjou

Stänger flaggskepp i city efter endast fyra år

Världsvarumärket lägger ner stor satsning mitt på Kungsgatan.

Blankare fortsätter trycka till fastigheter

Åtta av de 100 största blankningspositionerna finns i bygg- eller fastighetsbolag. FV berättar vilka bolag som finns i fokus.

Balder lägger beslag på ännu en 08-mack

Först lyxprojekt längs Birger Jarlsgatan. Nu lite längre ut från city.

Blir ny CFO på Stenvalvet

Ytterligare en CFO byter jobb.

SEPREF: Fyra av fem spår höjda krav på direktavkastning

Karin Witalis kommenterar den senaste undersökningen.

Rekryterar chef från Wästbygg

Ska utveckla nytt bolag.

Staden säljer för 600 mkr

Tre bolag i affär med Stockholms stad.

Klart: Alm blir storägare i Aros efter strukturaffär

Stor affär med bostäder. Läs om detaljerna.

Batljans superlycka

Starkt fredag på börsen. Men ännu återstår mer än hälften…

Tillbaka till förstasidan