Stockholms stad hyr 6.216 kvm i Skärholmen centrum

Grosvenor Europe har tecknat ett nioårigt avtal med Stockholms stad om ombyggnad och uthyrning av ytor på totalt 6.216 kvadratmeter i Skärholmen Centrum. Lokalerna ska användas av Skärholmens stadsdelsförvaltning.

Annons

Stadsdelsförvaltningen hyr sammanlagt 6.216 kvadratmeter i den del av Skärholmen Centrum som vetter mot Måsholmstorget.

Förutom kontorsyta för stadsdelens olika verksamheter kommer lokalen även att inrymma medborgarkontor, informationshub samt utbildnings- och möteslokaler.

Lokalen är till huvuddel handelsytan som nu byggs om till kontorslokal, vilket kommer att vitalisera Måsholmstorget och skapa mer liv och rörelse. Ombyggnationen sker under 2022 och inflytt är beräknad till 2023. Avtalslängd med Stockholms stad är på nio år.

– Vi på stadsdelsförvaltningen arbetar aktivt tillsammans med Grosvenor Europe för att skapa en fortsatt attraktiv stadsdel för såväl boende som besökare och företag. Därför känns det naturligt att våra kontor och vår serivce till medborgana ligger i Skärholmens centrum, där skärholmsborna redan finns, säger stadsdelsdirektör Patrik Åhnberg.

Grosvenor Europe, som äger och utvecklar Skärholmen Centrum, vill tillsammans med staden stärka Skärholmen Centrums roll som södra Stockholms stadskärna.

– Det är därför ett naturligt och viktigt steg att stadsdelsförvaltningen flyttar in i Skärholmen Centrum för att ta samhällsservicen närmare medborgarna. Det gör i sin tur Skärholmen Centrums utbud än mer attraktivt med en relevant mix av service, tjänster, upplevelser, nöjen, kultur, hälso- och sjukvård, handel och bostäder, säger Carl Strufve, Director Nordics på Grosvenor Europe.

Sedan tidigare pågår en detaljplaneprocess för Skärholmen Centrum som syftar till att möjliggöra ny bebyggelse för bostäder, kontor, centrumverksamhet och kultur i den södra delen av Skärholmen Centrum. Det är en del i att utveckla Vårbergsvägen till en stadsgata och Måsholmstorget till ett integrerat stadsrum.

Missa inte! Köpcentrum & Butiker 2024

Den 11 september är det dags för Fastighetsvärldens heldagsseminarium Köpcentrum & Butiker 2024. Seminariet äger rum på Grand Hôtel, Stockholm.

Se fullständigt program och möjlighet till anmälan här.

Fler Nyheter från förstasidan

Fabege hyr ut 2.600 kvm i ”överraskningsköpet”

92 procent uthyrt i miljardförvärvet.

Skanska tecknar jätteavtal för ny stadsdel

Hyllar det attraktiva läget.

Titania kan jubla för 70.000 kvm – efter åtta års kamp

Einar Janson: ”Det känns nästan overkligt. Vi vill tacka alla som trott på att det är möjligt. Det kommer att bli en unik plats att bo på.”

SBB avtalar om delning av SBB Kåpan Bostad

Stort bestånd delas upp.

Castellum hyr ut 2.100 kvm för kirurgi

Tecknar kontrakt inom tullarna i Stockholm.

Köper nytt från K2A för 160 mkr

Säljaren planerar för fler transaktioner i närtid.

Lilleputt tappade 44 procent av värdet

Visat en uppseendeväckande negativ värdeutveckling på sitt bestånd.

Anmäls efter att fem dog i bygghissen i Sundbyberg

”Olyckan inte hade ägt rum om bolaget hade efterlevt de föreskrifter och bestämmelser som är angivna”.

Signalisten tar över helt centrum – Rikshem säljer

Transaktion när offensiv inleds. Vill skapa bättre livsvillkor.

Archus flyttar till Alecta

Flyttar några hundra meter inom city.

Prisma satsar på notering

Genomför även nyemission. Äger fastigheter för 6,4 miljarder.

Slår till och köper hela 85.000 kvm handel

Totalt sju välkända handelsfastigheter. Kapades mitt framför ögonen på Ingvar Kamprad. Flera varumärken starkare än snittet. FV bedömer direktavkastningen.

Tillbaka till förstasidan