Stockholms Handelskammare till AMF:s Urban Escape

Nu flyttar Handelskammaren in på en cirka 1.200 kvm stor yta i AMF Fastigheters nya citykvarter Urban Escape.

Stockholms Handelskammare som tidigare huserat på Brunnsgatan instiftades 1902 och är därmed Nordens äldsta handelskammare samt en av Sveriges äldsta och mest betydelsefulla näringslivsorganisationer.

Nästa år flyttar Handelskammaren till nya kontorslokaler i Urban Escape, där de kommer att inta en tongivande och central plats i kvarteret om ca 1.200 kvm.

Handelskammaren lämnar därmed Humlegårdens fastighet på Birger Jarlsgatan 25 där man hyrt runt 1.450 kvadratmeter sedan 2014. Ytan krymper alltså med drygt 15 procent.

Den nya mötesplatsen blickar ut över korsningen Hamngatan Regeringsgatan och är belägen i jämnhöjd med Gallerian-skylten på plan 5.

– Handelskammaren är en institution med stor betydelse för Stockholm. Det är med värme och glädje vi välkomnar dem till Urban Escape och en av stadens mest centrala platser. Kontoret kommer att bli en viktig mötesplats för opinionsbildare och beslutsfattare inom såväl näringsliv som politik och vi betraktar deras närvaro som ett väldigt positivt tillskott till kvarteret, säger AMF Fastigheters vd Mats Hederos, i en kommentar.

Handelskammaren som sedan en tid tillbaka har arbetat med att transformera sitt varumärke och sin strategiska plattform menar att flytten till Urban Escape är ytterligare ett steg i rätt riktning.

– Vi vill bygga Europas bästa huvudstadsregion där staden, näringslivet och människorna samspelar. För oss är det viktigt att finnas på en plats som reflekterar det, en mångfacetterad, urban och öppen miljö där innovationsklimatet är gynnsamt och näringslivet framstående. Det tycker jag att vi har funnit i Urban Escape, berättar Andreas Hatzigeorgiou, vd för Handelskammaren.

Det nya kontoret rymmer cirka femtio medarbetare och är en modern, verksamhetsanpassad och flexibel arbets- och mötesplats som möjliggör för publika event samt dynamiska möten i stora och små grupper.

Inredningsuppdraget av det 1.200 kvm stora kontoret har gått till arkitektkontoret Sandellsandberg som vill att lokalen ska spegla den urbana pulsen.

– Genom att skräddarsy en av Stockholms absolut bästa lokaler efter Handelskammarens behov kommer vi skapa en mötesplats och en arbetsplats långt utöver det förväntade. Det kommer bli en lokal som andas puls och samverkan i kombination med innovation och kunskap. Och såklart med lite wow faktor, säger Anders Rotstein, ansvarig arkitekt och partner på Sandellsandberg.

Handelskammaren flyttar till de nya lokalerna våren 2022.

Stockholms Handelskammare har de senaste året varit inblanda i flera fastighetsaffärer, vid årsskiftet avyttrades hälftenägandet i Stockholmsmässan i Älvjö och för några år sedan såldes fastigheten Sju Sekel 1 i Kungsträdgården till Apple.

I spelaren nedan syns Stockholms Handelskammares vd Andreas Hatzigeorgiou – i ett klipp från Handelskammaren.

Det nya kontoret i Urban Espace rymmer cirka femtio medarbetare.

Fler Nyheter från förstasidan

Klart: Här öppnar Ikea fyra nya

En fastighetsägare har lyckas teckna hela tre kontrakt med möbeljätten.

Svalde Datcha – nu uppköpt för 8,1 miljarder

Miljardaffär i data om fastighetsmarknaden.

SBB tar tydlig position i Arlandastad Group

Kliver in redan nu  innan den planerade börsintroduktionen och får samtidigt möjlighet till framtida förvärv ur portföljen.

Trianon växlar upp i Signatur – budpliktsbud kan komma

Efter ytterligare förvärv av aktier i First North-noterade Signatur Fastigheter äger Trianon nu nära 46 procent av bolaget.

Peab och Sagax i byggrättsaffär för 201 mkr

Kan bygga 32 våningar högt hus i attraktivt kommunikationsläge.

Bostadsfonden köper bostäder i centrala Malmö

Priset för bostadshusen motsvarar 37.000 kronor per kvm.

Swiss Life växer i Norden genom förvärv

Förvärvar affärsområde från tung aktör inom fastighetsfonder.

Amasten köper bostadshus 40.000 kvm för nära 800 mkr

Fördubblar sitt fastighetsbestånd i västra Sverige.

Odd Molly i nytt förvärv för 400 mkr

Lån, säljarrevers och riktad nyemission ska finansiera det förvärv Odd Molly tecknat en avsiktsförklaring om.

Serneke tar fram vinster via nytt jv-bolag med Balder

Säkerställer utvecklingen av en stor del av Karlastadens utveckling via samarbetet.

Avalanche Studios hyr av Klövern i New York

Klövern har tecknat ett hyreskontrakt med Avalanche Studios Group avseende cirka 1.370 kvm kontorsyta i projektfastigheten 1245 Broadway i New York.

Wallenstam säljer för miljarden i Uppsala

Internationell fond med fokus på bostäder i europeiska storstäder köper.

Folksam köper kontorshus för 2,3 miljarder

Efter fem års innehav avyttrar en internationell aktör fastigheten på Kungsholmen.

Tillbaka till förstasidan