Skandia Fastigheter utvecklar den nya stadsdelen Fabriksparken i centrala Sundbyberg. Hittills har fokus legat på områdets bostäder, och nu står det även klart att stjärnkockarna Tareq Taylor och Paul Svensson blir de första kommersiella aktörerna. Nästa år slår de upp portarna till en kombinerad restaurang och lanthandel.
Det blir en restaurang med sittplatser för ett sextiotal gäster och en lanthandel med fräscha lokala råvaror. För Tareq Taylor, som också är delaktig i utformningen av Fabriksparkens bostäder och karaktär, känns det helt rätt att öppna långsiktig verksamhet i området.
– Vi väljer att öppna i Fabriksparken eftersom det ligger i ett av Sundbybergs bästa lägen och för att vi tror på området som destination. Här skapar Skandia Fastigheter plats för ett socialt och hållbart liv, och det känns spännande att fortsätta vara en del av en stadsdel med människors välbefinnande i fokus, säger Tareq Taylor.
Restaurangen ska öppna i september 2019, samtidigt som den första etappen i Fabriksparken om 150 bostäder står färdig för inflyttning.
– Vi kommer att servera bra mat gjord på bra råvaror, och alla delar av dem. Vi jobbar båda mycket med att minska svinnet och spillet i matbranschen, och här kommer vi att servera hälsosamma, ekologiska maträtter samt ett noga valt utbud av lokala kvalitetsråvaror, säger Paul Svensson.
När Fabriksparken står helt klart kommer området att erbjuda 450 bostäder med närhet till Marabouparkens grönska, Sundbybergs centrum och allmänna kommunikationer.
– Vi välkomnar två välkända och omtyckta profiler med starka varumärken till Fabriksparken, säger Markus Pfister, fastighetschef på Skandia Fastigheter. Tareqs och Pauls verksamhet stämmer mycket väl överens med vår ambition att skapa en levande stadsdel som inspirerar till umgänge med familj, vänner och grannar.

