Melker Andersson och Jimmy Lappalainen.

Stjärnkockar tar över efter Nook i Stockholmsverken

AMF Fastigheters kvarter Stockholmsverken på Södermalm får till sensommaren tillskott i form av en ny restaurangsatsning när Melker Andersson och Jimmy Lappalainen slår upp portarna till restaurang Skörden.

Annons

Inom ramen för satsningen ryms även ett unikt traineeprogram för aspirerande kockar: Chefs Camp. Programmet ska erbjuda unga vuxna i utanförskap en ingång till arbetsmarknaden i allmänhet, och restaurangbranschen i synnerhet.

− Som stads- och fastighetsutvecklare i Stockholm vill vi bidra till en positiv förändring på de sätt vi kan. Chefs Camp, som på ett väldigt konkret sätt verkar för social inkludering genom att erbjuda unga i utanförskap en väg till gemenskap och ett yrkesliv, är ett fantastiskt initiativ. Vi är oerhört stolta över att satsningen öppnar i Stockholmsverken, säger Sarah Isaksson, hållbarhetschef på AMF Fastigheter.

Chefs Camp är ett sju månader långt träningsläger i ett riktigt restaurangkök. Efter traineeperioden är traineerna redo att söka kockjobb. Melker Andersson kommenterar satsningen Chefs Camp:

− Kockbranschen skriker efter ung, hungrig arbetskraft. Samtidigt ser vi ett ökat problem med unga vuxna som inte känner sig som en del av samhället. Vi vill göra vad vi kan för att erbjuda dem verktygen och erfarenheten de behöver för att bli fullvärdiga kockar, redo för arbetslivet. Vår förhoppning är att Stockholm kommer att uppskatta initiativet och vill testa våra blivande stjärnors mat, säger Melker Andersson.

Sedan tidigare är kvarteret Stockholmsverken hemvist åt företag inom dataspel, arkitektur och design. Här återfinns också restauranger som vietnamesiska Bun Bun, Savoj Pizza och den kombinerade möbelstudion och naturvinbaren Gemla.

I lokalerna, på 980 kvm, i Stockholmsverken låg tidigare restaurang Nook som gick i konkurs i augusti förra året – nästan exakt ett år efter att de öppnade upp sina nya lokaler i Stockholmsverken. Nook satsade då stort med då de nya lokalerna var fem gånger så stora som de innehaft tidigare på Åsögatan.

Kvarterskrogen Skörden öppnar under sensommaren/hösten 2024 på Rosenlundsgatan 33.

Missa inte! Fastighetsdagen Stockholm

Den 20 maj är det dags för Fastighetsvärldens heldagsseminarium Fastighetsdagen Stockholm. Seminariet äger rum på Grand Hôtel, Stockholm.

Se fullständigt program och möjlighet till anmälan här.

Annons

Fler Nyheter från förstasidan

Klart: Sätra Centrum sålt på auktion

Stockholms stad ville köpa – men vann inte budgivningen. Så högt blev slutpriset.

Ska sälja bostäder för 2,6 miljarder

En första affär om nära miljarden är redan avtalad. Optimerar resten av portföljen inför fortsatt försäljning.

Handelsjätte i ny satsning

Tio våningar inom ett annat segment. Se flera bilder.

Hyr ut nästan 1.000 kvm i Gamla stan till mediehus

Förutom kontor öppnar mediehuset två restauranger, kafé och tre barer.

Bar Charles, Strand Hotel. Kasai Group.

Utmanar med ny takbar i city

Restauranggrupp tar över restauranger och barer på anrikt hotell.

Henrik Bastman ny vd

Har tidigare haft flera toppjobb.

Hon blir ny vd på Mimer

Har tidigare haft toppjobb vid ett flertal bolag.

”Dags att fylla kontoren”

Stor mötesplats där flera ledande experter deltar.

Smider plan på höghus om 36 våningar

Ska stegvis smalnas av mot himmelen i syfte att ge ett slankare intryck.

Nrep och Åke Sundvall bildar nytt partnerskap

Fokus på två segment. Läs om planerna.

Hyr ut 3.300 kvm vid Sergel till nöjesgrupp

Stor förhyrning i nyinköpta Femte Hötorgsskrapan.

Begär förlängning av rekonstruktion – igen

”Inga fler anläggningar kommer att stänga.”

Så gör Hufvudstaden om efter FI

Fastighet nära Stureplan får ett nytt innehåll. Läs om planerna.

Tillbaka till förstasidan