Melker Andersson och Jimmy Lappalainen.

Stjärnkockar tar över efter Nook i Stockholmsverken

AMF Fastigheters kvarter Stockholmsverken på Södermalm får till sensommaren tillskott i form av en ny restaurangsatsning när Melker Andersson och Jimmy Lappalainen slår upp portarna till restaurang Skörden.

Annons

Inom ramen för satsningen ryms även ett unikt traineeprogram för aspirerande kockar: Chefs Camp. Programmet ska erbjuda unga vuxna i utanförskap en ingång till arbetsmarknaden i allmänhet, och restaurangbranschen i synnerhet.

− Som stads- och fastighetsutvecklare i Stockholm vill vi bidra till en positiv förändring på de sätt vi kan. Chefs Camp, som på ett väldigt konkret sätt verkar för social inkludering genom att erbjuda unga i utanförskap en väg till gemenskap och ett yrkesliv, är ett fantastiskt initiativ. Vi är oerhört stolta över att satsningen öppnar i Stockholmsverken, säger Sarah Isaksson, hållbarhetschef på AMF Fastigheter.

Chefs Camp är ett sju månader långt träningsläger i ett riktigt restaurangkök. Efter traineeperioden är traineerna redo att söka kockjobb. Melker Andersson kommenterar satsningen Chefs Camp:

− Kockbranschen skriker efter ung, hungrig arbetskraft. Samtidigt ser vi ett ökat problem med unga vuxna som inte känner sig som en del av samhället. Vi vill göra vad vi kan för att erbjuda dem verktygen och erfarenheten de behöver för att bli fullvärdiga kockar, redo för arbetslivet. Vår förhoppning är att Stockholm kommer att uppskatta initiativet och vill testa våra blivande stjärnors mat, säger Melker Andersson.

Sedan tidigare är kvarteret Stockholmsverken hemvist åt företag inom dataspel, arkitektur och design. Här återfinns också restauranger som vietnamesiska Bun Bun, Savoj Pizza och den kombinerade möbelstudion och naturvinbaren Gemla.

I lokalerna, på 980 kvm, i Stockholmsverken låg tidigare restaurang Nook som gick i konkurs i augusti förra året – nästan exakt ett år efter att de öppnade upp sina nya lokaler i Stockholmsverken. Nook satsade då stort med då de nya lokalerna var fem gånger så stora som de innehaft tidigare på Åsögatan.

Kvarterskrogen Skörden öppnar under sensommaren/hösten 2024 på Rosenlundsgatan 33.

Missa inte! Köpcentrum & Butiker 2024

Den 11 september är det dags för Fastighetsvärldens heldagsseminarium Köpcentrum & Butiker 2024. Seminariet äger rum på Grand Hôtel, Stockholm.

Se fullständigt program och möjlighet till anmälan här.

Fler Nyheter från förstasidan

Klarabo och Diös i byte

Fyra fastigheter ingår. Totalt drygt 200 miljoner kronor.

Selins jättefängelse blir ännu större

Ett fåtal av landets anstalter har privat fastighetsägare.

Corem nu långt över hälften i segt och spektakulärt

Investeringar om hela 3 miljarder kronor mitt på Manhattan. Har möjligheter för ett tredje stort projekt. Läs om hyresnivåerna.

Kuylenstierna säljer allt

Valt att gå med på kravet.

Catena avyttrar för 600 mkr

Avyttrar fastighet om nästan 50.000 kvm lokaler.

Här finns Stockholms takbarer

Mat och dryck på stadens hustak har blivit en allt vanligare syn i Stockholm. Fastighetsvärlden har listan på var både gamla och nya takbarer.

Lista: Här är de 12 som ännu ingår i Oscar Properties

Fastighetsvärlden går igenom det återstående beståndet – som investerarna hittills nobbat. Snart är allt borta.

Arnhult: Vi ska sälja mer

Berättar om uthyrningsmarknaden, lånen och transaktionerna.

”Nästan tjänstefel om räntan inte sänks”

Annan expert: ”Styrränta på tre procent vid årsskiftet”

Batljan: ”Vi bör kunna ta pole position”

10-miljardersbolaget visar siffrorna för första gången som noterat bolag.

Vd:n om nästa steg för OP – att bli något helt annat

Vd:n: ”Ja, nu är det inte mycket kvar. Snart kan jag gå på semester”. Nye vd:n ser ny användning för bolaget.

Bilder: ”Fridhemsplan behöver kärlek”

Det nya konceptet består av en mix av mjukt från 60-talets Paris och grovt från New York. Se hur kvarteret kommer att utvecklas.

Lindh Hök lämnar Nyfosa

”Det har varit en obeskrivligt rolig och utmanande resa”. Styrelsen inleder rekryteringsprocess.

JM: Fler sålda och byggstartade

Upp 235 procent i Stockholmsområdet. Läs om övriga marknader.

Tillbaka till förstasidan