I slutet av augusti öppnar Altiras Villa Foresta upp sina portar på Lidingö. Det blir stjärnkocken Gustav Otterberg som tar rollen som köksmästare i den gastronomiska satsningen. Han har tidigare arbetat på Leijontornet, Ekstedts och senast Villa Pauli.
Villa Foresta ägs av Altira som tillsammans med Stockholm Meeting Selection gör stora satsningar för att utveckla fastigheten.
Gustav Otterberg har tidigare byggt upp Restaurang Ekstedt och den legendariska stjärnkrogen Leijontornet. Senast har Gustav varit köksmästare på Villa Pauli och tidigare även på Artipelag och Grand Hotel Saltsjöbaden.
På Villa Foresta är hjärtat Verandan, hotellets familjära vardagsrum där gästerna utöver att umgås kommer kunna njuta av utvalda viner och cocktails tillsammans med lättare rätter, smakportioner och drinktilltugg. Utöver Verandan öppnas även en restaurang på Villa Foresta.
– I vår matfilosofi ligger fokus på huvudråvaran i rätterna. Kompositionerna kommer därmed vara noggrant utvalda för att framhäva råvaran. Det känns otroligt spännande och roligt att få skapa ett helt nytt matkoncept på ikoniska Villa Foresta, säger Gustav Otterberg.
Menyn kommer vara fokuserad på svenska råvaror och producenter. Med inspiration från seklets början, natur, skog och norra Italien har ett tidlöst designkoncept vuxit fram på Villa Foresta.
Villa Foresta öppnar i augusti 2024.
Scandic Hotell lämnade i slutet av 2023 Villa Foresta, och efter det blev Altiras Foresta en del av Stockholm Meeting Selection för att kunna satsa på både hotell och restaurang.
Wilhelmina Skogh lät uppföra Villa Foresta 1908–1910 som privatbostad när hon var vd för Grand Hôtel i Stockholm. Från slutet av 1920-tal drev hon restaurang i fastigheten och 1947 blev det hotell och har med några års undantag drivits som hotell efter det.


