Stenhus köper fem fastigheter

Stenhus Fastigheter har ingått avtal om förvärv av fyra fastigheter samt en utvecklingsfastighet, samtliga via bolagsförvärv. Priset är 195 miljoner kronor.

Förvärven finansieras med egna medel och förutsätter ingen bankfinansiering.

Stenhus har även bildat ett JV-bolag med JSR AB i syfte att gemensamt förvärva projektfastigheter för vidareöverlåtelse till Stenhus efter färdigställande.

JV-bolaget ägs till 51 procent av Stenhus och 49 procent av JSR. Inom ramen för detta samarbeta förvärvas två fastigheter via bolagsförvärv. Dels Fyrislund 14:2 i Uppsala där en bygghandel om ca 4.800 kvm kommer uppföras inom segmentet lager/lätt industri/logistik. Bygglov beräknas erhållas under Q1 2022. För fastigheten har ett 12-årigt trippel-net avtal med XL-Bygg har tecknats med planerad inflyttning Q4 2022.

Dels Fotografen 4 i Tyresö där ett 12-år trippel-net avtal är tecknat med Liselott Löf på samtliga 3 168 kvm inom segmentet lager/lätt industri/logistik, inflyttning kommer att ske under Q1 2022. Totalt beräknas driftnettot för dessa två fastigheter uppgå till 10 MSEK. Då inflyttning skett kommer Stenhus förvärva de återstående 49% av det gemensamma bolaget av JSR AB.

Stenhus förvärvar även två fastighetsägande bolag inom segmentet offentliga fastigheter. Förvärvet avser en vårdfastighet i Katrineholm Mallen 7, samt Älgen 17 i Norrköping. Totalt omfattar vårdfastigheterna 1.635 kvm och för respektive fastighet har 15-åriga trippel-net avtal tecknats.

Tillträde kommer ske under Q1 2022.

Stenhus förvärvar även ett fastighetägande bolag inom segmentet lager/lätt industri/logistik. Förvärvet avser fastigheten Torshälla 5:43. Fastigheten är 2.555 kvm och hela fastigheten hyrs av Stille AB med en hyresduration på cirka 6,7 år. Tillträde kommer ske under Q4 2021.

Det totala driftnettot för ovan transaktioner beräknas uppgå till 14,7 MSEK. Säljarna är privata bolag. Förvärven finansieras med egna medel och förutsätter ingen bankfinansiering.

Elias Georgiadis, verkställande direktör i Stenhus Fastigheter, kommenterar:

– Genom vårt samarbete med JSR kan Stenhus fortsätta vår tillväxtresa med högkvalitativa fastigheter med långa hyresavtal. Tillskottet av vårdfastigheter och att vi ytterligare stärker vår position i Eskilstuna är glädjande, allt detta i linje med vårt fokus på kassaflöden

Samuel Beckstrand, vd i JSR AB.

– Vårt samarbete med Stenhus visar hur vi tillsammans med en stark finansiell part kan leverera fantastiska projekt men starka kassaflöden. Att vi också delar filosofi med Stenhus visar att vi även i framtiden kommer utveckla vårt samarbete och fokus på kassaflöden

Glimstedt har varit legal rådgivare i denna transaktion.

Fler Nyheter från förstasidan

Köper i skuggan av jätte

Betalar 300 miljoner för nyutvecklad gränshandel.

Villkoren för Titania klara

Inför teckningsperioden har man nu satt teckningskursen. Totalt tar bolaget in högst 430 miljoner före emissionsomkostnader.

Misslyckande blir stor markanvisning

Ska bygga i södra Stockholm. 160 bostäder ingår.

Förvärvar i Florida

Svenskt bolag köper kontorsfastighet norr om Miami.

Projekt

”Extra allt” ska ge en ny dimension till kontoren

Är kombinationen kontor och hotell i samma byggnad en framgångsfaktor i framtiden? Det hoppas Platzer som tillsammans med NCC drar i gång slutspurten för höga Kineum i Göteborg.

Wallenstam 08-säljer till SBB för över miljarden

Överraskande försäljning. Fastigheter i Gröndal och Sundbyberg.

Bildextra: JM bygger spektakulärt

26 våningar högt. Totalt 157 bostäder. Priset högst upp: Över 15 miljoner kronor.

SBB får sin första markanvisning i Stockholm

Ser stora utvecklingsmöjligheter intill sitt bestånd i huvudstaden.

Han pekas ut som ny bostadsminister

Flera personer med insyn i både socialdemokraterna och bostadsmarknaden uttalar sig för Fastighetsvärlden.

Klart: Domen mot näringslivstopparna

Det blir påföljden för Nilsson och Olofsson.

FV-film: Mäktiga satsningen Space

Nytt innehåll mitt i Stockholm. Se Fastighetsvärldens producerade film från Space. 

Bilder: Så är nya Space

FV har besökt de häftiga lokalerna om 7.500 kvm inför öppning. Följ med in!

”Ursprungliga målet uppnås på riktigt nu”

Avgående vd:n Mats Hederos om storsatsningen.

Bilder: Se förändringen – öde i 4.624 dagar

Bilder från när Hötorgsskraporna och Sergels torg började växa fram.

Tillbaka till förstasidan