Stenhus köper fem fastigheter

Stenhus Fastigheter har ingått avtal om förvärv av fyra fastigheter samt en utvecklingsfastighet, samtliga via bolagsförvärv. Priset är 195 miljoner kronor.

Förvärven finansieras med egna medel och förutsätter ingen bankfinansiering.

Stenhus har även bildat ett JV-bolag med JSR AB i syfte att gemensamt förvärva projektfastigheter för vidareöverlåtelse till Stenhus efter färdigställande.

JV-bolaget ägs till 51 procent av Stenhus och 49 procent av JSR. Inom ramen för detta samarbeta förvärvas två fastigheter via bolagsförvärv. Dels Fyrislund 14:2 i Uppsala där en bygghandel om ca 4.800 kvm kommer uppföras inom segmentet lager/lätt industri/logistik. Bygglov beräknas erhållas under Q1 2022. För fastigheten har ett 12-årigt trippel-net avtal med XL-Bygg har tecknats med planerad inflyttning Q4 2022.

Dels Fotografen 4 i Tyresö där ett 12-år trippel-net avtal är tecknat med Liselott Löf på samtliga 3 168 kvm inom segmentet lager/lätt industri/logistik, inflyttning kommer att ske under Q1 2022. Totalt beräknas driftnettot för dessa två fastigheter uppgå till 10 MSEK. Då inflyttning skett kommer Stenhus förvärva de återstående 49% av det gemensamma bolaget av JSR AB.

Stenhus förvärvar även två fastighetsägande bolag inom segmentet offentliga fastigheter. Förvärvet avser en vårdfastighet i Katrineholm Mallen 7, samt Älgen 17 i Norrköping. Totalt omfattar vårdfastigheterna 1.635 kvm och för respektive fastighet har 15-åriga trippel-net avtal tecknats.

Tillträde kommer ske under Q1 2022.

Stenhus förvärvar även ett fastighetägande bolag inom segmentet lager/lätt industri/logistik. Förvärvet avser fastigheten Torshälla 5:43. Fastigheten är 2.555 kvm och hela fastigheten hyrs av Stille AB med en hyresduration på cirka 6,7 år. Tillträde kommer ske under Q4 2021.

Det totala driftnettot för ovan transaktioner beräknas uppgå till 14,7 MSEK. Säljarna är privata bolag. Förvärven finansieras med egna medel och förutsätter ingen bankfinansiering.

Elias Georgiadis, verkställande direktör i Stenhus Fastigheter, kommenterar:

– Genom vårt samarbete med JSR kan Stenhus fortsätta vår tillväxtresa med högkvalitativa fastigheter med långa hyresavtal. Tillskottet av vårdfastigheter och att vi ytterligare stärker vår position i Eskilstuna är glädjande, allt detta i linje med vårt fokus på kassaflöden

Samuel Beckstrand, vd i JSR AB.

– Vårt samarbete med Stenhus visar hur vi tillsammans med en stark finansiell part kan leverera fantastiska projekt men starka kassaflöden. Att vi också delar filosofi med Stenhus visar att vi även i framtiden kommer utveckla vårt samarbete och fokus på kassaflöden

Glimstedt har varit legal rådgivare i denna transaktion.

Fler Nyheter från förstasidan

Fastighetsägarna till de blödande tech-bolagen

FV listar de fastighetsbolag som är värd för de omskrivna bolagen.

Ministern om mötet med de tre fastighetstopparna

Träffat Selin, Arnhult och Batljan. Räntor Viktiga hyresavier 90-talskraschen Det egna bolånet.

Långläsning från FV

FV dokument om 24 sidor – 30 år sedan Kraschen

Det råder oro på marknaden. Effekterna har både likheter och olikheter med den stora Kraschen för 30 år sedan. Vi återpublicerar här en uppmärksammad artikelserie!

Köper nytt för 63.000 kr/kvm i Vallentuna

Fortfarande en stark bostadsmarknad. Ser möjligheten för högre hyror efter den nya överenskommelsen.

Topplista

Lista: Största uthyrningarna av kontor 2022

Fastighetsvärlden listar här de största uthyrningarna av kontorslokaler i Sverige som rapporterats under 2022, inklusive rådgivare till partnerna.

Hon tar över efter Urban Edenström

Urban Edenström blir arbetande styrelseordförande.

Hyr ut 5.500 kvm till CGI

Tecknar kontrakt på två platser i Stockholmsområdet. Läs om bolagen som tappar hyresgästen.

Hyr ut 3.300 kvm till F-kassan

”Norra Sveriges mest flödesrika knutpunkt ”.

Bildextra: Så blev 11.000 kvm – i trä

Träd planterades när Sveriges största kontor i sitt slag invigdes.

Expanderar i Hagastaden genom köp för 2,3 miljarder

Industricentralen har nu klart med köpare för sin 21.000 kvm stora kontorspjäs i Hagastaden. Köparen finns sedan tidigare väl representerad i området.

Vann kamp om ny tingsrätt

Nästan 7.000 kvm lokaler. Läs även vem som tappar en stor hyresgäst – igen.

Blixtaffär: Nytt HK säljs för 2,4 mdr – oväntad köpare

Var tänkt för att bli byggbolagets nya huvudkontor. Utvecklingen i omvärlden påverkat. Fastigheten ligger vid tullgränsen i Stockholm.

Plan för ny centralstation presenterad

Stor stationsbyggnad med kontor ingår i planen.

Nytt avtal med mediajätten – hela 16.000 kvm

FV avslöjar. Signerat ett nytt och stort hyresavtal.

Tillbaka till förstasidan