Steam Hotel öppnar nytt boutique hotell med 40 rum

ESS expanderar framgångsrika Steam Hotel i Västerås med systerhotellet Turbine Hotel som får 40 rum och egen reception – och biosalong.

Fastigheten ägs av Centur som är ett JV mellan Balder och Peab. Fastigheten innehåller för övrigt även äventyrsbadet Kokpunkten i en annan del av byggnaden.

Det ESS hyr är två våningsplan ovanför den befintliga konferensavdelningen, totalt cirka 1.550 kvm.

– Vi fick redan när vi skulle öppna Steam Hotel frågan om vi ville ha de nu aktuella ytorna. Men då tackade vi nej eftersom vi då tillförde hotellmarknaden i Västerås 26 procent fler rum. Men det har gått väldigt bra, och nu är vi redo, säger Felix Fuchs vd på Steam Hotel till Fastighetsvärlden.

Sen starten av destinations- och resorthotellet Steam Hotel har beläggningen legat på över 90 procent på helår och man har lyckats behålla första platsen på Tripadvisor sen premiären för drygt två år sedan. Nu tas nästa steg när man öppnar upp ett eget boutique-business-hotell. Med specialdesignade karaokerum och egen exklusiv biograf.

Turbine Hotel blir namnet och man fyller det med 40 unika rum. Och förutom karaokerummen och den egna biografen så blir det gitarrer på room service menyn och nya spännande lösningar för både business och den privata gästen.

– Turbine Hotel har vi längtat efter att få berätta om! Våra fantastiska medarbetare här på Steam har på kort tid skapat en väldigt speciell och nära upplevelse trots vår storlek. Tack vare det vill vi nu skapa något nytt, mindre och som levererar något alldeles extra för business- och affärsgästerna. My Öhrn, som varit med sen lanseringen av Steam, och som nu blir Turbines hotellchef, har fria händer att göra något som Sverige och världen blir nyfikna på, berättar Felix Fuchs .

För ESS Group som står bakom Steam Hotel så blir Turbine den 10:e hotelldestinationen. Tidigare i år blev det klart att Marienlyst i Danmark ingår i familjen. Och till jul kör Fýri Resort i Hemsedal sin grand opening. Ellery Beach House öppnar nästa år ute på vackra Lidingö.

Turbine blir ett hotell i hotellet och ligger lite avskilt, neonskylten hjälper dig att hitta rätt men berättar också att Turbine är något helt annat än Steam Hotel.

Här kommer grupper och företag kunna hyra hela hotellet med alla 40 rum, biografen och karaoke-upplevelsen. Det planeras redan för karaoke-battles, open mics, gitarr tutorials och filmvisningar, gärna tillsammans med en Jack&Coke. På helgerna blir Turbine en perfekt get-away för par och kompisgäng som letar efter något annat än ett hotellrum.

– Jag var med och startade upp Steam Hotel och att gänget nu ger mig chansen att skapa Turbine med alla dess egenheter, detaljer och rockiga businesscharm gör mig så stolt och taggad! Jag brinner så starkt för att få visa våra gäster vad vi nu skapar. När de kommer hit första gången så ska de inte vilja checka ut. Och när de kommer hit nästa gång så blir det på en helg utan businessdräkten eller kavaj! Lägre betyg än så finns inte på min karta, berättar My Öhrn, Hotel Manager på Turbine Hotel.

Turbine Hotel öppnar den 2 december.

Fler Nyheter från förstasidan

Redo hyra ut 12.000 kvm direkt – inväntar inte påbyggnad

Går igång med uthyrningsarbetet av den nyinköpta fastigheten direkt. Motiverar för Fastighetsvärlden och berättar om önskad hyresnivå.

Explosioner mot Vonovias och HSB:s hus i Husby

En fastighet har fått stora skador, den andra mindre. FV berättar om de aktuella fastigheterna.

Köper fyra 08-närcentrum

Duo köper fastigheter som relativt nyligen har sålts.

Han efterträder Skogestig

Klart med vem som blir ny chef för fastighetsinvesteringar vid Vasakronan. Kommenterar för FV.

Jätteaffär: SBB säljer för 11 mdr – en aktör köper för 8 mdr

SBB gör en rekordstor följdaffär efter köpet av Hemfosa. En aktör köper för 8 miljarder, en annan för 3 miljarder. Läs kommentarer från aktörerna.

Tema Hållbarhet

”Den som blir vass på det här kommer att tjäna pengar”

Skanskas vd för kommersiella fastigheter, Jan Odelstam, vet vad som måste göras.

Welandson tar upp kampen med Amasten om SSM

Ytterligare en aktieaffär inom SSM. Köparen tar en corner i bolaget.

GW: ”Då hade kåken rasat”

Leif GW Persson ger sin syn på explosionen på Östermalm. FV berättar även mer om fastighetsägaren.

Bildextra: Sveriges största kvarter i trä byggs i Hagastaden

Läs om prisnivåerna och se karta.

Vill riva vid Norr Mälarstrand

”Helt nytt billigare än att renovera”.

Så går staden vidare med Gasklockan

”Fått många förfrågningar”. Oklart kring rättsligt efterspel.

23 tvingas bort från stora arkitektbyrån i Stockholm

Efter höstens varsel sägs totalt 55 medarbetare upp från de två stora arkitektbyråerna.

Lämnar Savills – blir partner hos mindre aktör

”För mig blir det som att gå tillbaka till rötterna”.

Klart med ny delägare till höga Karlatornet

Serneke har hittat en JV-partner som tar ett riktigt stort ägande i det planerade höghuset. Läs om köparen. ”En enorm milstolpe”.

Tillbaka till förstasidan