Steam Hotel öppnar nytt boutique hotell med 40 rum

ESS expanderar framgångsrika Steam Hotel i Västerås med systerhotellet Turbine Hotel som får 40 rum och egen reception – och biosalong.

Fastigheten ägs av Centur som är ett JV mellan Balder och Peab. Fastigheten innehåller för övrigt även äventyrsbadet Kokpunkten i en annan del av byggnaden.

Det ESS hyr är två våningsplan ovanför den befintliga konferensavdelningen, totalt cirka 1.550 kvm.

– Vi fick redan när vi skulle öppna Steam Hotel frågan om vi ville ha de nu aktuella ytorna. Men då tackade vi nej eftersom vi då tillförde hotellmarknaden i Västerås 26 procent fler rum. Men det har gått väldigt bra, och nu är vi redo, säger Felix Fuchs vd på Steam Hotel till Fastighetsvärlden.

Sen starten av destinations- och resorthotellet Steam Hotel har beläggningen legat på över 90 procent på helår och man har lyckats behålla första platsen på Tripadvisor sen premiären för drygt två år sedan. Nu tas nästa steg när man öppnar upp ett eget boutique-business-hotell. Med specialdesignade karaokerum och egen exklusiv biograf.

Turbine Hotel blir namnet och man fyller det med 40 unika rum. Och förutom karaokerummen och den egna biografen så blir det gitarrer på room service menyn och nya spännande lösningar för både business och den privata gästen.

– Turbine Hotel har vi längtat efter att få berätta om! Våra fantastiska medarbetare här på Steam har på kort tid skapat en väldigt speciell och nära upplevelse trots vår storlek. Tack vare det vill vi nu skapa något nytt, mindre och som levererar något alldeles extra för business- och affärsgästerna. My Öhrn, som varit med sen lanseringen av Steam, och som nu blir Turbines hotellchef, har fria händer att göra något som Sverige och världen blir nyfikna på, berättar Felix Fuchs .

För ESS Group som står bakom Steam Hotel så blir Turbine den 10:e hotelldestinationen. Tidigare i år blev det klart att Marienlyst i Danmark ingår i familjen. Och till jul kör Fýri Resort i Hemsedal sin grand opening. Ellery Beach House öppnar nästa år ute på vackra Lidingö.

Turbine blir ett hotell i hotellet och ligger lite avskilt, neonskylten hjälper dig att hitta rätt men berättar också att Turbine är något helt annat än Steam Hotel.

Här kommer grupper och företag kunna hyra hela hotellet med alla 40 rum, biografen och karaoke-upplevelsen. Det planeras redan för karaoke-battles, open mics, gitarr tutorials och filmvisningar, gärna tillsammans med en Jack&Coke. På helgerna blir Turbine en perfekt get-away för par och kompisgäng som letar efter något annat än ett hotellrum.

– Jag var med och startade upp Steam Hotel och att gänget nu ger mig chansen att skapa Turbine med alla dess egenheter, detaljer och rockiga businesscharm gör mig så stolt och taggad! Jag brinner så starkt för att få visa våra gäster vad vi nu skapar. När de kommer hit första gången så ska de inte vilja checka ut. Och när de kommer hit nästa gång så blir det på en helg utan businessdräkten eller kavaj! Lägre betyg än så finns inte på min karta, berättar My Öhrn, Hotel Manager på Turbine Hotel.

Turbine Hotel öppnar den 2 december.

Missa inte! Mälarmarknaden 2020: Nytt läge för fastigheter

Tisdag 20 okt 2020 Västerås.
Klicka här för mer info!

Fler Nyheter från förstasidan

Så ser prislappen ut för Hagastadens nya landmärke

Cirkelformad prestigebyggnad om 24.000 kvm lokaler.

Oscar ändrar datum – igen

Oscar Properties årsredovisning senareläggs ytterligare en gång.

Bruzelius lämnar Rikshem – klar för stort konsultbolag

Efter åtta år på Rikshem går Jacob Bruzelius vidare.

Klövern satsar på nytt kongress- och kulturhus

Frågan om den aktuella satsningen har varit aktuell under många år. 25.000 kvm lokaler utreds.

Fabege flyttar sitt HK

Ger även utrymme för bolagets WAW-koncept.

Storaffär i heta staden

”Redan nu har vi planer för cirka 10.000 bostäder”.

Nu inleds tävlingen för Gasklockan

Hoppas på ett nytt landmärke.

Halverade plötsligt värdet

Nu är hela finansieringen för bolaget åter i gungning.

Björn Borg i pressat läge

Tufft läge efter kraftiga hyresuppgångar.

Top of the market – för 150 miljoner

Fastighet i Lärkstan bjuds ut till försäljning.

Exklusiv intervju: ”Jag har alltid vetat att jag är oskyldig”

Fastighetsvärlden publicerar första intervjun med Ilija Batljan. Tron på rättsstaten. ”Funnits underton till kampanj”. Hyllar kollegorna och familjen.

Utredningen mot Ilija Batljan läggs ner

Läs om åklagarens beslut kring SBB:s vd.

”Alla segment kommer att påverkas av pandemin”

Svefa ger ut specialrapport, tror på påtaglig differentiering.

6.000 handelsföretag kan slås ut innan stödet når fram

Oro för att hjälpen inte når fram i tid.

Tillbaka till förstasidan