Petter Lindfors och Patrik Forslund, grundare Downtown Advisors.

Stadsutveckling i fokus för Downtown Advisors

Den politiska processen i olika samhällsbyggnadsfrågor är ofta en stor utmaning för många aktörer. Den nya rådgivaren Downtown Advisors satsar på att ge effektiva råd där.

Petter Lindfors och Patrik Forslund startar en ny rådgivningsbyrå, Downtown Advisors, inriktad på hållbar stadsutveckling samt transport- och mobilitetsfrågor. Både Petter och Patrik kommer närmast från Public Affairs-byrån The Labyrinth.

Vid starten har man med sig ytterligare sju rådgivare så att man totalt är nio rådgivare på de tre kontoren i Stockholm, Göteborg och Helsingborg. Samtliga medarbetare har erfarenhet från olika partier och olika politiska nivåer – lokalt, regionalt, nationellt och internationellt. Verksamheten kommer att fokusera på uppdrag inom hållbar stadsutveckling samt transport- och mobilitetsfrågor.

– Aldrig förr har det varit så svårt för fastighetsbranschen att förstå den alltmer röriga politiska spelplanen. Därför behöver de ha vår kompetens för att ta sina projekt och detaljplaner i mål, säger Petter Lindfors, som blir vd för det nya bolaget.

Grundarna av den nya byrån har båda lång erfarenhet av rådgivning inom Public Affairs och ser nu fram emot att få driva en byrå med fokus på de frågor som alltid intresserat dem mest. Inom både stadsutvecklings- och transportfrågor kommer de erbjuda senior rådgivning som hjälper företag framåt med sina projekt.

Petter Lindfors har varit verksam på högre politiska nivåer inom Moderaterna och i Stockholms stad arbetade han i tio år främst med stadsbyggnad och infrastruktur, bland annat som ordförande i Exploateringsnämnden. Han har även varit ordförande för bygglovsutskottet, som handhar stadens bygglovsfrågor. Han har tidigare drivit Public Affairs-byråerna The Labyrinth.

Patrik Forslund är transportpolitisk expert och har över tio års erfarenhet av att stötta svenska och internationella företag och branschorganisationer inom transport- och infrastrukturområdet. Under perioden 2006–2010 var han riksdagsledamot (M). Nu närmast har han varit affärsområdeschef på The Labyrinth och innan dess partner på Rud Pedersen.

Övriga medarbetare hos Downtown Advisors är Christian Holm Barenfeld – partner/International Relations Expert (M), Mikael Skoog – Managing Partner Öresund (S), Nils Löwenspets – Senior Consultant (M), Anna Ljungdell – Senior Consultant (S), Anna Nörby Gennerud – Senior Consultant (L), Hanna Bernholdsson – Public Affairs Consultant (MP) samt Mats Svanberg – Senior Advisor (M).

Fler Nyheter från förstasidan

Toppmäklaren omhäktad

Åtalstiden förlängs  för den profilerade vd:n som misstänks för grovt bedrägeri och penningtvätt.

Planerar sälja i Stockholm

Agerar i det privata bolaget. Pengarna från försäljning ska användas till att betala skuld.

FV Quiz

FV Quiz: Sportstjärnorna och fastigheterna

Vad kan du om idrottsstjärnornas investeringar i fastighetsbranschen?

Det finns fortsatt torrt krut hos bolagen enligt FI-chefen

Daniel Barr, generaldirektör på Finansinspektionen tror inte att fastighetssektorn är i kris även fast läget är allvarligt.

Lansa köper vid Karlatornet

138 nybyggda bostäder. Första etableringen i Göteborgs stad.

Sandvik stannar och bantar HK

Förlängt hyresavtalet för huvudkontoret med 4.000 kvm.

”Ett helt gäng bolag kommer försvinna”

Landshövding och generaldirektör medverkade på Fastighetsdagen. Läs om några av höjdpunkterna och se flera bilder.

Säljer i innerstaden efter 110 år

Innehåller lägenheter samt kontorslokaler. FV berättar om priset.

Bonnier hyr ut 2.100 kvm till Domstolsverket

Första utflytten från Vasakronan.

Rekordstor fond om 42 miljarder

”En unik konkurrenskraft”. FV berättar hur mycket som redan förvärvats, vad som är aktuellt och vad som anses extra viktigt.

KKR köper 1.200 bostäder i Finland – siktar på Sverige

Har fokus på främst två segment.

”Inga tecken på minskade topphyror – tvärtom”

De ”dolda” vakanserna ökar, men ändå positiva signaler kring kontorets framtid.

Ny aktör siktar på miljardköp i centrala Stockholm

Fokus på innerstaden. Berättar för FV om strategin och vad som gör bolaget speciellt.

Tillbaka till förstasidan