SSM:s grundare vill köpa loss Tellus Towers

SSM:s grundare Ulf Morelius och Ulf Sjöstrand vill köpa loss projektet Tellus Towers från SSM och Partners Group. Planen där är att bygga 1.200 bostäder, i bland annat två högre bostadstorn. Morelius och Sjöstrand har under den senaste tiden sålt mer än halva sitt aktieinnehav i SSM.

Enligt planen ska de båda bostadstornen bli 78 respektive 58 våningar vardera. Wingårdhs har arkitektuppdraget.

Det pressade bolaget SSM Holding har sedan nyligen en tydlig fokusering på hyresrättsprojekt med enstaka inslag av bostadsrättsprojekt samt ett balanserat risktagande i bolagets nyligen antagna femåriga affärsplan.

Till följd av denna fokusering har SSM tecknat en icke bindande avsiktsförklaring avseende försäljning av JV-projektet Tellus Towers med cirka 1.200 byggrätter, merparten planerade som bostadsrätter, till Clear Real Estate Holding AB. Det handlar om ett bolag som kontrolleras av Ulf Morelius och Ulf Sjöstrand, som är SSM:s grundare och fortfarande stora aktieägare även om duon sålt aktieposter till Amasten och Gösta Welandson den senaste tiden. Duon har därmed minskat sitt ägande i SSM från 70 till 30 procent på kort tid.

– Tellus Towers är ett framåtriktat projekt för Stockholmsregionen och har potential att skapa ett flerdimensionellt värde för Telefonplan och söderort. SSM gör bedömningen, baserat på vår nyligen antagna femåriga affärsplan, att fortsatt utveckling av projektet bör ske av annan aktör, säger Mattias Lundgren vd och koncernchef SSM.

Ett eventuellt bindande avtal avseende försäljning av JV-projektet Tellus Towers förutsätter att SSM och dess nuvarande JV-partner Partners Group samt Clear Real Estate Holding AB enas om villkoren för en försäljning. SSM avser att återkomma med ytterligare information om den eventuella försäljningen senast när villkoren för försäljningen är överenskomna.

SSM sålde sommaren 2017 in 50 procent av Tellus Towers, plus ytterligare två projekt, till den globala förvaltaren Partners Group, läs mer här.

SSM och Ulf Morelius och Ulf Sjöstrand har även kommunicerat flera affärer kring andra projekt, läs mer här.

Ett planerat höghus blev istället två när SSM presenterade ett nytt förslag vid Telefonplan i södra Stockholm.
Det rödmarkerade området markerar SSM:s projektområde. Den blå punkten till höger visar var höghuset ursprungligen planerades (men som stoppades av Försvarsmakten).
Vy från Telefongatan. Vasakronan är stor fastighetsägare i området och Stena Fastigheter uppför 300 bostäder i närheten. Även Alm Eqity har projekt i närområdet (Timotejen, det gamla Ericssonhuset).
60 procent av lägenheterna som ska byggas innehåller 1 ROK och resterande är för 2 ROK. Fyra utstående byggnader planeras. De är 78, 58, 17 och 7 våningar höga.
På toppen av de båda höghusen blir det takterrasser med pool.

Missa inte! Uppsalamarknaden 2020 – årets stora mötesplats om marknad, investeringsläge och stadsutveckling i Uppsala med omnejd

25 september 2020, Uppsala.
Klicka här för mer info!

Missa inte! Samhällsfastigheter 2020 – årets stora mötesplats om politik, marknad och investeringsläge för samhällsfastigheter

3 september 2020, Stockholm.
Klicka här för mer info!

Fler Nyheter från förstasidan

Brutala investeringen får en ny vinge

870 kvadratmeter lokaler. Se bilder.

Säljer för 1,7 miljarder

Selin-ägda bolaget är köpare. Det här ingår i storaffären.

FV dokument om 24 sidor – 30 år sedan Kraschen

Delar av fastighetssverige har tvärnitat. Coronakrisens effekter på marknaden har både likheter och olikheter med den stora Kraschen för 30 år sedan. Vi återpublicerar här en uppmärksammad artikelserie i tre delar ur magasinet som nu finns att ladda ner som pdf.

Areim erbjuder fri hyra

Agerar för drabbade hyresgäster under coronakrisen.

Nya Tango växer med två

Senior analyst och grafisk designer rekryteras när rådgivarna växer.

Affär om 105.000 kvm pausas

”Den klokaste vägen framåt för oss är att pausa affären”.

Porträtt

Allt från flyg till badhus

Det ryms allt från badhus till flygplan inom Tagehus investeringar. Men det är fastigheterna som är i fokus när Johan Ljungberg styr tredje generationens företagsbygge in i framtiden.

Bonnier gör ännu ett köp på ny marknad

23.000 kvm ingår. Fastighetsvärdet uppgår till cirka 710 miljoner kronor.

Ska sälja allmännytta för en miljard – två paket

Det här ingår i första paketet försäljningar.

Almedalsveckan ställs in

Besked från Region Gotland och huvudarrangörerna.

Grönt ljus för Sagax största satsning någonsin

Kan bygga 55.000 kvm vid ett nytt supernav. Se bilder.

Topplista

Största affärerna 2020

FV har här sammanställt de hittills största fastighetstransaktionerna under 2020. Vi berättar även vilka rådgivare som varit inblandade.

Känd aktieanalytiker till JLL

”Han är en topprankad analytiker som fått många fina utmärkelser”.

SBB säljer för halv miljard

Bostadsfastigheter i tre kommuner ingår i affären.

Tillbaka till förstasidan