Bild från tidigare Spring För Livet.

Spring För Livet blir en riktig branschfest

Snart är det äntligen dags för fastighetsbranschens välgörenhetslopp Spring För Livet på Djurgården. Många företag har redan kommit in med stora anmälningar, så allt tyder på en riktig branschfest – och mycket pengar till Unicefs projekt i afrikanska Malawi.

Annons

Anmälda till Spring För Livet 2022 – hittills

 • Vasakronan: 37
 • Niam: 29
 • Vectura: 25
 • Wallenstam: 25
 • Fabege: 25
 • Genova: 19
 • Humlegården: 17
 • Catella: 17
 • Alecta Fastigheter: 17
 • Fastpartner: 13
 • Revelop: 13
 • Möller & Partners: 12
 • Pareto: 10
 • 24Storage: 10
 • Sveafastigheter Bostad: 9
 • Bonnier Fastigheter: 8
 • Mattssons Fastighetsutveckling: 8
 • Roschier: 7
 • Altaal: 7

Avläst 13 april

Visa faktaruta

Spring För Livet äger rum torsdagen den 5 maj. Sista dag för anmälan är 2 maj (anmälan sker här).

Det är i år dessutom 10-årsjubileum för loppet. Som vanligt väljer deltagarna mellan sträckorna 5 och 10 kilometer. Tempot är ytterst valfritt, det går lika bra att promenera som att springa.

Vid Vectura Fastigheter har hela 25 medarbetare anmält sig till välgörenhetsloppet som äger rum längs Djurgårdsbrunnskanalen.

– I dessa dagar känns det viktigare än någonsin att delta. Det känns väldigt fint att många hos oss på Vectura vill vara med att bidra, säger Micael Averborg vid Vectura.

Från Fastpartner kommer 13 deltagare och man gläds över att loppet är åter i fysisk form på Djurgården efter två pandemiår:

– Fastpartner har deltagit på Spring För Livet sedan flera år tillbaka och det är en självklarhet för oss att vara med. Vi springer för en god sak, skapar gemenskap och främjar hälsa på en och samma gång. Alla som vill delta i bolaget är med och de väljer själv distans. Kul att det i år är fysiskt igen efter år med digitala rundor, säger Christopher Johansson, vice vd vid Fastpartner.

Med tre veckor kvar har hittills drygt 350 personer anmält sitt deltagande, vilket är en riktigt bra nivå med några veckor kvar till loppet. De flesta anmäler sig ofta under den sista veckan.

Vid Altaal deltar samtliga bolagets sju anställda.

– Det är självklart för oss på Altaal att fortsätta vara med och stödja detta positiva projekt. Att vi samtidigt får röra på benen, tävla mot varandra och branschkollegor passar oss utmärkt!, säger Stefan Gattberg, partner vid Altaal.

Till det senaste fysiska loppet på Djurgården, 2019, fanns hela 1.455 anmälda efter att loppet under flera tidigare år slagit nya deltagarrekord. Och det ser alltså riktigt bra ut även för årets lopp. Vid Vasakronan har man deltagit i många år och intresset bland de anställda för att delta har ökat för varje år. I år har hittills 37 anmält sitt deltagande.

– Våra medarbetare har länge sett fram emot Spring För livet som det var innan pandemin. Att bidra till en riktigt god sak och samtidigt få tillfälle att umgås med arbetskamrater och kollegor i branschen bygger en stark kultur och stolthet. Sen ska jag inte sticka under stol med att tävlingsmomentet spelar in, säger Cecilia Söderström, HR-chef vid Vasakronan.

Sedan loppets start har totalt 4.988.925 kronor donerats till Unicefs arbete i Malawi. Stora delar av den summan har samlats in under de senaste tre fysiska lopp som kunnat genomföras på Djurgården. Många har sett fram emot årets lopp.

– Som medarbetare på Genova märks det väldigt tydligt att hälsa och träning i alla dess former uppmuntras. Det genomsyras från ägarhåll till ledning och vidare till respektive arbetsgrupp. Vi har satt en kultur bland oss medarbetare där det är kul att träna prestigelöst tillsammans. Kombinerat med det goda syftet i just det här loppet så får vi ett stort deltagande i år. Vi ser fram emot att träffa alla branschkollegor den 5 maj, säger Daniel Andersson, projekt- och finanscontroller vid Genova som anmält 19 deltagare.

Starten för Spring För Livet sker som vanligt klockan 16:30 vid gräsytan framför Sjöhistoriska museet. Från Alecta Fastigheter finns 17 anmälda på startlinjen, redo att avverka 5 eller 10 kilometer.

– Vi är mycket glada över att så många medarbetare hos oss vill vara en del av Loppet – Spring För Livet. Alecta Fastigheters deltagande känns självklart då initiativet går helt i linje med våra ledord närvarande, affärskapande och lyftkraft. Vi ser fram emot att få umgås tillsammans och träffa branschkollegor i löpspåret den 5 maj, säger Hanna Waldner, HR-chef på Alecta Fastigheter.

Det brukar även smidas en del affärer under eftermiddagen – som alltid när det är mycket folk på en och samma plats. Spring För Livet attraherar alla, fastighetsägare, rådgivningsbolag, arkitektfirmor, advokatbyråer med flera.

– För oss på Catella har Spring För livet kommit att bli en trevlig vårtradition. Utöver möjligheten att bidra till Unicef och barnen i Malawi är det även ett bra tillfälle att träffa branschkollegor i löpspåret. För egen del är det första gången jag deltar och jag ser mycket fram mot eventet!, säger Carl Wingmark vid Catella och en av 17 från bolaget som har anmält sig.

Niam har anmält hela 29 medarbetare:

– För Niam är det en självklarhet att återigen delta på detta fantastiska initiativ! Det är även otroligt kul att se branschen sluta upp för en sådan god orsak och därmed bidra till en bättre framtidsutsikt för barn i Malawi, säger Jennifer Andersson, vd vid Niam.

Ett bolag som historisk har gjort sig känt för framgångsrika atleter är Fabege. Till årets upplaga av Spring För Livet har bolaget hittills anmält sitt 25 deltagare.

– Nu Springer vi för Livet, andras Liv, möjligheten att förbättra barn i Malawis Liv. Fabege värdesätter träning, hälsa samt ett socialt ansvar, därför är det en självklarhet för oss att närvara även i år!, säger Karl Henrik Lenneryd, uthyrare vid Fabege.

– Vi har ett stort hälsofokus inom bolaget och ledningen uppmuntrar verkligen till den här typen av aktiviteter. På vinterhalvåret satsar vi stort på stafettvasan och inom koncernen är vi runt 30 lag som åker. Innan stafetten anordnar vi teknikträning och träningsläger mm. Både socialt, nätverkande och hälsosamt!, säger Sara Olsson, uthyrningschef vid Bonnier Fastigheter.

– Som en av grundarna till ”Företag för Malawi” är Spring För Livet ett naturligt och stående inslag i årskalendern för oss på Möller & Partners. Vi är stolta över att det har blivit ett återkommande event för många företag i fastighetsbranschen samt att det bidrar till en bättre framtid för de projekt vi stödjer i Malawi, säger Henrik Jussi-Pekka, vd vid Möller & Partners.

Så här ser banan ut. De som springer 5 km nöjer sig med ett varv och de som springer 10 km fortsätter ett varv till. Start vid Sjöhistoriska museet.

Fler Nyheter från förstasidan

Kuylenstiernas misstänkta utpressare gripna

En känd kvinnlig brottsling och en advokat har gripits.

Ledande konsult lämnar – startar eget bolag

Konsultfirman tappar ytterligare en senior medarbetare.

Fabege hyr ut 4.300 kvm

Hyreskontrakt på tio år tecknat med företag bakom internationellt kända varumärken.

Stor investering vid Karlaplan – 15-årigt kontrakt

Fv berättar om investeringen och projektet.

Bilder: Så kan nya Centralstaden förändras

Totalkostnaden bedöms till hela 25 miljarder kronor. Läs senaste nytt kring projektet som förändrar centrala Stockholm. Se även en ny video.

SLP förvärvar för 270 mkr

Köper logistikfastighet med förädlingspotential.

The Body Shop i likvidation

Svenska bolaget lägger ner efter extrainsatt bolagsstämma.

Johan Skoglund: ”På väg att förbättras”

86:e och sista delårsrapporten som JM-vd.

Krönika

Utsmyckning är ett smart, värdehöjande grepp i stadskärnan

Monica Bruvik skriver FV-krönika.

Kontrollbalansräkning träffar Oscar Properties hårt

Likvidation av bolaget kan bli nästa steg.

Räknar med att sälja för mer än 30 miljarder

FV berättar hur planerna ser ut.

Välkänd arkitektfirma i konkurs

”En direkt konsekvens av vad som händer i branschen.”

JM säljer till Bonnier för 410 mkr

Överraskande affär. Tomas Hermansson berättar för FV om framtidsplanerna.

Operan håller stängt i fem år

Omfattande renoveringar om 3,1 miljarder krävs. Kungliga Operan är inte nöjda.

Tillbaka till förstasidan