Spelutvecklaren Hazelight intar Rymden med 1.700 kvm

Spelutvecklaren Hazelight, som grundats av Josef Fares, har valt Rymden vid Slussen för sitt framtida huvudkontor. Fastigheten ägs av Gemfast. Uthyrningen omfattar drygt 1 700 kvm i två plan och lokalerna kommer, förutom deras kontor, även att inrymma deras motion capture-studio.

Om Hazelight

Hazelight startades 2014 av filmregissören Josef Fares, som före Hazelight släppte det kritikerrosade spelet Brothers – A Tale Of Two Sons. Tillsammans med en stor del av teamet från Brothers började Hazelight sin framgångsrika resa som landade i det unika spelet A Way Out som första spelsläpp 2018.

Idag har Hazelight över 70 anställda och har vunnit hela 84 Game Of the Year Awards för sitt senaste spel It Takes Two, som fortfarande hyllas världen över.

Visa faktaruta

Inflyttning planeras till juni 2023.

Avanti Partners har uthyrningsuppdraget i fastigheten som Gemfast köpte från Sven Tyréns stiftelse våren 2018 som som länge innehöll Tyréns huvudkontor.

– Hazelight är precis den typ av hyresgäst som vi har drömt om att attrahera till Rymden. Ett kreativt bolag med tankar kring framtidens arbetsplats som vi även är övertygade om kommer att locka andra företag och människor att sitta och arbeta i Rymden. Vi har haft en väldigt bra och konstruktiv dialog med Hazelight och ser fram emot vårt fortsatta arbete framöver, säger Stefan Lindhoff, vd på Gemfast.

– Vi valde Rymden till vårt nya kontor på grund av närheten till allt, en fantastisk utsikt och grymma förmåner för de som jobbar i huset, vi kommer trivas så sjukt bra där, säger Josef Fares på Hazelight.

Rymden är en kontorsfastighet på Peter Myndes Backe vid Slussen som omfattar ca 7.000 kvm kontor. Sedan tidigare har Helio tecknat hyresavtal i huset som kommer att tillhandahålla husets service och coworking. Bland annat erbjuder Rymden takterrassen Yttre rymden i söderläge med utsikt över söders takåsar, gym med personlig tränare, eget kafé med barista och kreativa mötesrum. Alla hyresgäster och medlemmar i huset kommer också att kunna ta del av föreläsningar, löpklubb, frukostar och yogapass. Fastigheten kommer att certifieras inom BREEAM In Use, nivå excellent.

Det återstår nu endast ett våningsplan om ca 1.200 kvm i Rymden med möjlig inflytt Q4 2023 där Avanti Partners har uthyrningsuppdraget.

Missa inte! Hotell & Fastigheter 2023

Onsdagen den 11 oktober arrangerar Fastighetsvärlden det populära och årligen återkommande seminariet Hotell & Fastigheter. Vik gärna datumet redan nu! Program kommer under försommaren. Eventet äger rum på Grand Hôtel i Stockholm.

Fler Nyheter från förstasidan

Uppgift: Här öppnar Apple nummer fyra i Sverige

Efter fiaskot vid Kungsträdgården kan det bli en andra butik i 08-området.

CBRE IM utvecklar logistik om 46.000 kvm

Förvärvar mark utanför Helsingborg och bygger logistik på spekulation.

Coor hyr 4.500 kvm av Fabege vid Haga Norra

Fabeges projekt uthyrt till två tredjedelar.

Kontor i ett klot

CA Fastigheter projekterar för hotell och kontor i två gamla gasklockor.

Perfekt storm stoppar bostadsbyggen

Tvärnit på alla sätt. Men det finns sätt att få igång bostadsmarknaden. En expert på Tango ser fler möjlig­heter, men ...

Älvstrandens vd sparkad

Får gå efter extrainkallat styrelsemöte där kritisk rapport var underlag.

Slår till med köp på hela 5 mdr

Oväntad säljare till eftertraktade fastigheter.

Nystart för Obos landmärke – fyra team tävlar

Läs om de nya planerna för höghuset och vilka som fått i uppdrag att rita. Flera världsberömda arkitektfirmor anlitade.

Catella förvärvar majoritet i franska Aquila

Med förvärvet utökar bolaget sin verksamhet inom asset management och fondförvaltning.

Topplista

Största affärerna 2023

De största transaktionerna på fastighetsmarknaden rangordnas.

Bildextra: Gasklocka 2 blir till Gasometer

Stockholms stads och Pophouse nya kulturmötesplats har döpts.

Så blir utsiktsvåningen – ”Blir en kassako”

Ola Sernekes kalkyl för 100 miljoner kronor per år.  230 meter upp. Nya innovationen. Jämför med Burj Khalifa.

Lista: Priserna för att åka upp i världens högsta

Fastighetsvärlden listar 25 världskända skyskrapors utsiktsplatser.

Tillbaka till förstasidan