Ubisoft öppnar studio i Stockholm för att göra Avatar-spel. Bild: Ubisoft/20th Century Fox, montage: Fastighetsvärlden

Speljätte öppnar kontor i Stockholm

Spelföretaget Ubisoft har öppnat en studio på Östermalm i Stockholm. Planen är att växa med 100 personer på två år och göra dataspel av Hollywoodfilmen Avatar.

Franska Ubisoft öppnar sitt första svenska kontor på Östermalmsgatan 87 i den gamla militärstabsbyggnaden, fastigheten Uppfinnaren 2, som ägs av Vasakronan. Där hyr spelbolaget 1.000 kvadratmeter.

– Spelföretag har tidigare hållit sig kring Södermalm. Det är kul att Ubisoft väljer Östermalm så att vi får en spridning, säger Ronald Bäckrud, regionchef för Stockholm på Vasakronan.

Ubisofts dotterbolag Massive Entertainment, som köptes av Ubisoft 2008, finns sedan tidigare i Malmö. Tanken är att de två kontoren ska samarbeta i utvecklingen av dataspel, bland annat produktionen av ett nytt spel baserat på Hollywoodfilmen Avatar.

Det var i vintras som Massive Entertainment tog hem kontraktet om att få göra spel av succéfilmen, och nu behövs mer personal.

De närmaste två åren planerar spelkoncernen att växa rejält. I Stockholm vill Ubisoft rekrytera minst 100 personer. Samtidigt ska Massive i Malmö växa med 200 personer.

Franska Ubisoft är ett av världens största datorspelföretag med 10.000 anställda fördelat på 30 kontor runt om i världen. Till några av deras mest kända spel hör Assassin’s Creed, Just Dance och Far Cry.

Nyheter från förstasidan

Följer planen och säljer för 181 miljoner i Solna

Fastighetsägaren fortsätter att avyttra sina bostadsfastigheter.

Bildextra: Så blir Oscars nya Gasklockan

V-formade bostäder för maximalt ljusinsläpp. Oscar Properties presenterar sin vision för området.

Megajubel i Skellefteå – flera vinnare utpekas

Northvolt har valt ort för sin planerade batterifabrik. Investering för 4 miljarder euro kan vänta. FV går igenom fastighetsbolagen som vinner på satsningen.

Nya Tre Kronor köper 72 hus från Granen för 900 mkr

Bakom det nya bolaget finns en tidigare chef från Ica och en från KF. Beståndet byter ägare för tredje gången sedan Systembolaget gjorde sin megaförsäljning.

Probitas vann bucklan

Vann välgörenhetseventet Baltazar Invitational.

Nyheter från webben

När marknaden svajar laddar Aros för tillväxt

Bolaget välkomnar en nedgång på bostadsmarknaden: ”Det skulle kunna innebära spännande möjligheter.”

Vasallen säljer i Rindö hamn

Tornstaden och Öckerö Maritime Center kommer att samarbeta i den fortsatta utvecklingen av området Rindö hamn. Tillträden kommer att ske …

Ny vice VD på Specialfastigheter

Specialfastigheters styrelse har utsett Kristina Ferenius till vice VD för bolaget. Hon har arbetat i drygt två år som CFO …

Delårsrapport: Ökade intäkter för Klövern

Här är Klöverns siffror i korthet: Intäkterna ökade med 6 procent till 2.261 mkr (2.138). Driftöverskottet ökade med 8 procent …

Ibrahimovic bekräftar FV:s avslöjande – kan bli mer

Fotbollsstjärnan berättar själv om den nya satsningen som inkluderar fastighetsutveckling. Investering nummer två kan komma strax norr om huvudstaden, erfar Fastighetsvärlden.

20 största kontorsprojekten

Fastighetsvärlden har sammanställt de 20 största kontorsbyggena just nu. Stockholm dominerar listan med Solna i topp.

Samir Taha lämnar VD-stolen i Aros till Magnus Andersson

Läs om den nya ledningen och bolagets framtidsplaner.

Familjebostäder först in i Telestaden

Familjebostäder har tecknat ett avtal om att hyra 5.000 kvadratmeter i Farsta.

Höjvalls första köp som ny VD

Amasten förvärvar två bostadsfastigheter.

Delårsrapport Fabege: Höjde hyrorna med 27 procent

Här är bolagets nyckeltal: Hyresintäkterna ökade till 1.688 mkr (1.573) främst till följd av att färdigställda projektfastigheter genererar intäkter. I …

Rikshem i nytt köp i Uppsala

Rikshem förvärvade nyligen projektfastigheten Vård Norra med 105 vårdlägenheter. Genom Vård Södra kommer ytterligare 96 lägenheter att uppföras på Kapellgärdet …

Hon blir chef för Hemsös projektutveckling

Bolaget förstärker avdelningen för projektutveckling och anställer en ny regionchef.

Startskott för konstgjord ö

En markanvisningstävling utgör starten för det första av totalt fyra kvarter med bostäder. Stockholm tar genom satsningen rygg på Dubai och Qatar.

Tillbaka till förstasidan