Entrén till Space Community sker från Mäster Samuelsgatan. På plan två finns en större takterrass.

Space Community lanseras i Femte Hötorgsskrapan

På våning ett till fyra i den femte Hötorgsskrapan vid Sergels torg finns Space Community, en ny typ av co-working, mötesplats och konferensanläggning för alla inom den digitala underhållningsindustrin. Nu är det klart med första hyreskontraktet.

Det finns olika typer av upplägg beroende på hyresgästens behov: traditionella kontorsytor, co-working, mötesrum, showrooms och eventytor. Den totala ytan är på 2.500 kvm plus en 300 kvm stor terrass på andra våningen.

Den första hyresgästen, Snafu Records, är ett svenskt tech-drivet skivbolag med kontor i Stockholm och Los Angeles. Deras AI-algoritm analyserar upp till en miljon låtar per vecka för att hitta kommande hits och artister och har uppmärksammats stort internationellt. Snafu Records har, till skillnad från merparten av övriga skivbolag, lika många anställda på teknikavdelningen som de har A&Rs (talangscouter). 15 av de 23 anställda kommer att ha sin bas på Space Community, som också blir Snafu Records nya huvudkontor.

Space Community är en del av Space, Stockholms nya kulturcenter för den digitala generationen som öppnar den 27 november. En världsunik mötesplats som kombinerar gaming, musik och ”content creation” på hela sju våningsplan. De övriga tre våningsplanen finns i källarplanen, där det bland annat blir e-gaming.

Femte Hötorgshuset ägs av AMF Fastigheter.

Snafu Records hyr en tredjedel av våning tre på Space Community där de, förutom kontor med plats för cirka 15 personer, bygger två state-of-the-art musikstudios för bolagets in-house producenter Carl Falk och Albin Nedler samt deras artister.

Snafu Records har sedan lanseringen 2020 “signat” 45 artister och grundarna och delägarna Carl Falk och Albin Nedler har tidigare jobbat med artister som One Direction, Ariana Grande, Madonna och Martin Garrix. Det var även Albin Nedler som slutförde det postuma Avicii-albumet TIM tillsammans med Kristoffer Fågelmark.

– Vi kontaktade Snafu Records tidigt i vår process med Space Community. De är ett tydligt exempel på hur framtiden för digital underhållning kan skapas och kommer att utvecklas. En kombination av modern teknologi och hantverkskunnande och en perfekt match för Space Community, säger Åsa Caap, Head of Space.

Ankit Desai, vd Snafu Records:

– Som ett snabbväxande musik- och techbolag kändes det självklart för oss att dela lokaler med andra innovativa bolag i den digitala sfären för att skapa bästa möjliga förutsättningar för spontana möten och kreativa idéer. Vår vision med Snafu Records är att utveckla och använda vår teknik för att hjälpa framtidens musikstjärnor att bryta genom bruset. Space Community som en mötesplats för digital kultur kändes som ett självklart val.

Fler Nyheter från förstasidan

NCC vann kampen om PwC

Hyr ut fyra våningar kontor i nytt projekt. Nu 70 procent uthyrt.

Corem hyr ut 3.800 kvm till filmbolag i NYC

”Vi ser att uthyrningsmarknaden återhämtar sig väl i New York”.

Karamell i Gamla stan till salu

Ligger nära fastigheten som såldes för brutala 200.000 kr/kvm. FV berättar vad som är till salu.

Tung dom för Kilenkrysset

Sålde marken för 20 mkr 2012 – med option om återköp: ”Ett handslag räcker tydligen inte i den här kommunen.”

Offensiv bostadsaktör köper för över halv miljard

En av säljarna blir ny delägare i bolaget.

Så blir nya NK i Göteborg

Arkitekttävling avgjord. Hufvudstaden planerar för en om- och tillbyggnad.

Med Lady Gaga in i framtiden

Med Lady Gaga som dragplåster länkar Westfield ihop det fysiska och digitala.

Miljardköparen Barings om strategin för framtiden

FV summerar även bolagets offensiv sedan vd-rekyteringen.

Raketkonsult värvar två

Den lilla rådgivningsbyrån ligger bakom riktigt många affärer. Nu växer firman med två anställda.

Kilenkrysset hyr ut 4.300 kvm

Först kontrakt med Fabege om 17.000 kvm. Nu har ännu ett hyreskontrakt signerats.

50 Mäktigaste 2021
50 Mäktigaste

50 Mäktigaste: Halva listan nu presenterad – åtta nya

För 16:e året har fastighets- och byggbranschen röstat fram vem som anses Mäktigast. Årets Rookie finns på plats 36. Hela åtta nya namn i år.

Porträtt

Söker handelns vinnare

Framåt. När andra investerare flydde från handelsfastigheter gick Jan Björks Redito in och storköpte utvalda delar. Nu ger sig bolaget in i flera nya investeringar.

Slättö slår till för 590 mkr på Kvarnholmen

Den totala uthyrningsbara ytan är 11.000 kvm.

Svensk bolag säljer för 500 mkr vid lyxiga Florida Keys

”Vi har blivit en väl ansedd fastighetsaktör i Florida”.

Tillbaka till förstasidan