Skanskas projekt Sthlm 03 nu fullt uthyrt.

Snabbt fullt hos Skanska i nya Stockholm 03

Hyr ut 1.800 kvm till läkemedelsbolag. Skanska har tecknat hyresavtal med läkemedelsbolaget Boehringer Ingelheim i projektfastigheten Sthlm 03 i Hammarby Sjöstad. Kontorsfastigheten är därmed fullt uthyrd.

Uthyrningen till Boehringer Ingelheim omfattar totalt 1.770 kvadratmeter. Inflytt är planerad till fjärde kvartalet 2017.

– Uthyrningen gick fortare än vi trott och vågat hoppas på. Hammarby Sjöstad har verkligen blivit ett hett kontorsområde och vi får massor av förfrågningar från företag som vill sitta där, säger Anna-Maria Kääriä, marknadschef på Skanska Fastigheter Stockholm.

Bland grannarna i fastigheten finns sedan tidigare Lantmäteriet (1.500 kvm), Polystar (2.300 kvm), Erik Olsson Fastighetsförmedling och Waynes Coffee.

I närområdet bygger Skanska även kontorsfastigheten Sthlm Seaside. Den fastigheten är i det närmaste fullt uthyrd. De båda ingår i Skanskas stora projekt Sthlm New Creative Business Spaces som inkluderar en handfull nya kontorsbyggnader, bland annat ett höghus. Totalt handlar det om en tillförsel av cirka 100.000 kvm kontor i olika etapper. Kontorsskrapan Sthlm 01 blir juvelen i det nya kontorsområdet. Fastigheterna ligger i Hammarby Sjöstad, och nära Gullmarsplan.

Boehringer Ingelheim flyttar från Liljeholmen där läkemedelsbolaget hållit till i 15 år. Mikael Schwartz, projektansvarig för Boehringer Ingelheim om valet av nya lokaler:

– Vi ser mycket fram emot att flytta till nybyggda lokaler i Hammarby Sjöstad. Kontoret kommer anpassas till våra behov och stödja vårt tvärfunktionella samarbete, öppna kommunikation och tydligt spegla organisationens kultur.

Fastighetsvärlden Idag 2017-01-25

Interiör i nya Sthlm 03.

Tidigare Nyheter från förstasidan

FV idag-exklusiv till Kl. 15.00 Prenumerera!

Stort konsultbolag får nobben av Stockholms stad

Läs om den överraskande motiveringen. Fastighetsvärlden berättar vilka rådgivningsbolag som fått ramavtal för Stockholms kommande fastighetsaffärer.

Helomvändning – satsar på ytterligare en citybutik

Branschen spåddes en snabb död när det gällde fysiska butiker. Nu kan FV berätta att kedjan tecknat avtal för ännu en butik på en av de mest kända gatorna.

Miljardinvestering med tennishall i berg

Efter en segdrag process föreslås nu projekt för att knyta ihop Kungsholmen.

Storuthyrning i Göteborg

Ett 10-årigt hyresavtal med Göteborgs stad i nybygge vid Gamlestads torg har tecknats. Det är en av de största uthyrningarna i staden i år.

Corem ökar åter på Bredden

Corem utökar sitt bestånd i Bredden i Sollentuna med ytterligare förvärv av två fastigheter.

Köper känd travbana

Ytterligare en trav- eller galoppbana får flytta på sig. Planerar 3.400 bostäder.

Stor allmännytta vill sälja över 800 bostäder

Regionstaden planerar för ytterligare en större försäljning.

Nyheter från webben

Får stor utmaning att fylla tomställt landmärke

Uthyrning för kontor är första spåret. Fastighetsägaren Nordisk Renting har även utrett bostäder.

Svantesson klar för FV:s heldag om marknadsläget

Finansministerutmanare medverkar 7 dec. Alliansens nya finansministerkandidat, Elisabeth Svantesson (M), är nu klar som talare till FV:s seminarium ”Fastighetsmarknaden 2018” …

De kan ha startat branden i cityfastighet

Storbranden i Hufvudstadens fastighet på Biblioteksgatan var troligen inte anlagd, skriver DN. Polisen misstänker att den startades av svetsgnistor på …

Estancia tecknar med Domino´s Pizza i Lund

Den amerikanska pizzakedjan Domino´s öppnar sin första restaurang utanför Malmö. Ett sjuårigt avtal om cirka 175 kvm har tecknats med …

Sverige får inte EMA – lottsedel avgjorde

Stockholm utslagna redan i första omgången. Köpenhamn försvann i andra omgången.

Black Friday-rea på bostäder

Veidekke Bostad  rear ut lägenheter i Barkarby i projektet Barkarby Metropol.

Storaffär när tysk jätte tar över "halva" Barkarby

Stora delar av Sveriges allra största handelsområde ingår i affären, liksom en fastighet i Stockholms CBD. FV berättar vilka fastigheter som ingår.

IT-företag först in i The Edge

Företaget ska hyra de översta våningsplanen i det nya strykjärnsformade huset.

Vasakronan hyr ut 12.000 kvm – årets fjärde största kontrakt

Årets fjärde största uthyrning klar. Tecknat 15-årigt hyresavtal för helt ny byggnad inom tullarna i Stockholm.

Magnolia utvecklar vårdboende i Motala

Beräknas stå klart våren 2019. Kommunstyrelsen i Motala har tilldelat Svenska Vårdfastigheter, en del av Magnolia Bostad, en markanvisning i området …

Seg affär i Gotland kan vara på väg att avslutas

I slutet av förra året beslutade Region Gotland att fastigheten Kanonen 1 med Almedals-biblioteket och Campus Gotland skulle säljas för …

Hyr ut 3 100 kvm – fullt uthyrt i Aspudden

Vincero har tecknat hyresavtal med Mailworld Office AB, Värmdö Tekniska Utbildningar AB och Dermatrisse Cosmetics AB, om uthyrning av totalt …

SEB Trygg Liv säljer välkänt hus för över kvarts miljard

Har fortfarande kvar en fastighet vid det stora torget.

Tillbaka till förstasidan