SMW Group hyr av Stena i Stuveriet på Masthuggskajen

Stena Fastigheter har tecknat hyresavtal med SMW Group i Stuveriet på Masthuggskajen. SMW Group hyr våning 13 av totalt 16 i höghuset.

SMW Group kommer att bli grannar med bland annat BatteryLoop, Ekan Management och Wallenius Wilhelmsen.

Det nybyggda kontorshuset Stuveriet på Masthuggskajen i Göteborg står klar för inflyttning till sommaren. Ett flertal hyresgäster har tecknat avtal och senast är SMW Group som är specialister på rekrytering, employer branding och marknadsföring på sociala medier. Företaget hyr moderna lokaler på våning 13 av 16. Utsikten är fantastisk och de gemensamma ytorna ger utrymme för kreativitet och samverkan med de andra bolagen i huset. Inflyttning sker 1 oktober 2022.

– Vi ser väldigt mycket fram emot att flytta vår verksamhet till Masthuggskajen. En av anledningarna till att Stuveriet var ett självklart val för oss var deras genomgående hållbarhetstänk om framtidens Göteborg. Sedan kan man ju inte klaga på utsikten heller, säger Theodor Ahdrian, VD på SMW Group.

Stuveriet ligger i det nya området Masthuggskajen, intill älven, nära Långgatorna och Järntorget. Färjan kopplar samman den nya stadsdelen med Lindholmen och bidrar till Masthuggskajens centrala läge. Här finns ett brett utbud av kulturliv och restauranger som skapar liv och rörelse.

– Vi är väldigt glada över att få välkomna SMW Group till Masthuggskajen och Stuveriet. Här får de ett modernt kontor med spännande arkitektur i ett av stadens mest attraktiva lägen utmed vattnet, säger Agneta Kores, VD Stena Fastigheter Göteborg.

Masthuggskajen är ett av Göteborgs största stadsutvecklingsprojekt och här kommer 1300 bostäder, 6000 arbetsplatser, restauranger, förskolor, hotell och plats för kulturliv att växa fram. Stena Fastigheter bygger 300 hyresrätter och 30 000 kvadratmeter kontor, handel, service och restauranger. Först ut är Stuveriet, ett kontorshus på 16 våningar med storslagen utsikt och stort fokus på hållbarhet.

– Stuveriet ligger i Göteborgs kreativa och kulturella hjärta, i ett av stadens bästa lägen. Här kan ta del av ett fantastiskt utbud av både nödvändigheter och nöjen, säger Agneta Kores.

I Stuveriet delar hyresgästerna på de gemensamma ytorna i receptionen, orangeriet på 14e våningen och takterrassen. Det ger möjligheter att umgås och inspireras över företagsgränserna. För att underlätta det hållbara resandet finns bilpooler och trygg cykelförvaring i huset. I kvarteret finns spårvagnshållplatser, färja över till Lindholmen och cykelpooler.

Stuveriets fasad byggs i återvunnet aluminium och på taket finns solceller som försörjer hela fastigheten med el. Att generera egen förnyelsebar energi är ett viktigt steg i Stena Fastigheters arbete med att minska bolagets klimatavtryck med 50% till 2030. Stuveriet ämnar uppnå certifieringen LEED Platinum, vilket är LEEDs högsta certifiering för miljöbyggnader. Dessutom är Masthuggskajen certifierade enligt City Lab Action och har belönats med vinst i Sweden Green Building Award i kategorin City Lab.

Fler Nyheter från förstasidan

Starkt från Vasakronan – men ingen utdelning

188-miljardersbolaget visar nyckeltalen för 2022. Fastighetsvärdena skrevs ner under fjärde kvartalet.

Årets lokalkonsult 2022

Den meriterade juryn har korat en vinnare.

Två har hittat nya hem i Bromma –  totalt 16.000 kvm

Två stora hyresavtal är klara när planer på stor stadsutveckling är på gång.

Intar vad som kan bli stans häftigaste takbar

Fantastisk utsikt över Stockholm.

Lämnar Skanska efter 20 år  – får toppjobb vid Humlegården

Blir fastighets- och uthyrningschef.

Bostadsutvecklare varslar 15 procent av arbetsstyrkan

Uppgifter till FV: Närmare 40 anställda berörs.

Hyr takvåning om 2.600 kvm

Två tredjedelar av den stora projektfastigheten på östra Kungsholmen är nu uthyrd.

Årets affärskonsult 2022

”Det är smickrande, så klart”. Jobbat med fastighetstransaktioner i 20 år.

Zlatan Ibrahimovic köper på Östermalm igen

FV berättar detaljerna. Hela 55 procents värdeuppgång på tre år. Snabb affär.

Kan vinna Mipim Awards

Svenskt bolag: ”Wow, vi är superglada för den här prestigtunga nomineringen”.

57 procent färre sålda för Bonava

Vd:n: ”Vi är mer selektiva när vi startar projekt”.

Smällen: Tappade 1.705.000 miljoner under 2022

FV berättar om 23 svenska bolag som har bidragit.

Avgörande för 77.000 bostäder

Står för långt ifrån varandra i hyresförhandlingarna.

Besqab halverade produktionsstarterna 2022

Bra försäljningsnivå för det närmaste året ger utrymme att för effektivisering framåt.

Tillbaka till förstasidan