Skanska säljer vård- och omsorgsboende i Tierp till Nordiska Vårdhem

Skanska ska bygga ett nytt vård- och omsorgsboende i Tierp i norra Uppland. Vardaga AB kommer att driva vårdboendet och Northern Horizons vårdfastighetsfond (Nordiska Vårdhem AB) tillträder som ny fastighetsägare i samband med färdigställande under fjärde kvartalet 2020.

– Det här blir ett modernt och hållbart vårdboende där vi kan dra nytta av våra goda erfarenheter av den här sortens projekt. Utöver välplanerade lägenheter med LEED-certifiering ligger fastigheten i direkt anslutning till inbjudande park- och naturområde, säger Johan Sahlberg, affärsutvecklingschef, Skanska Sverige AB.

Det nya vård- och omsorgsboendet är resultatet av en upphandling, anordnad av Tierps kommun, som Vardaga vann tidigare i år. I samarbete med Skanska utvecklas nu ett tre våningar högt hus om cirka 4.000 kvadratmeter med totalt 57 lägenheter.

– Vardaga är glada att vi nu fått möjligheten att tillsammans med Skanska etablera det fina boendet Villa Siggbo som kan välkomna seniorer med behov av vård- och omsorg dygnet runt. Här kommer vi också kunna ta emot personer med mer komplicerade behov av exempelvis psykogeriatrisk kompetens, säger Ulla Tansen, affärsområdeschef Vardaga.

– Vi ser fram emot att tillträda Villa Siggbo som kommer att bli ett attraktivt boende. Vi är glada över att genomföra vår femte transaktion med Skanska i Sverige och ser fram emot ett gott framtida samarbete med Vardaga, säger Christopher af Trampe, Sverigechef på Northern Horizon.

Fler Nyheter från förstasidan

SBB och stor kommun begraver samarbete

Projektet var stort – men kalkylen höll inte måttet.

Oscar kämpar för ändrad användning av Unité

Fick nej till ändrat bygglov – men exploateringskontoret gör tummen upp för bolagets förslag.

Småhuskoncernen satsar åter i Falkenbergs centrum

Gjorde bra affär för 12 år sedan – nu är det dags igen. Precis som då spelar Coop en betydande roll för affärens genomförande.

Porträtt

Tuffa grepp ger nystart

TURNAROUND. Nu har Tomas Carlsson städat i tre kvartal och dragit fram den ena surdegen efter den andra. Nyligen gav styrelsen dessutom aktieägarna en råsop med halverad utdelning. Men han är övertygad om att NCC kommer att bli bättre för var dag som går.

Nytt hopp efter politikernas kovändning

Alla var för projektet, men plötsligt blev det i stället stopp. Nu förs bostadsprojektet i Stockholms innerstad åter fram, men i bantat skick.

Förberedelser för nyemission i Prime Living

Det krävs kapitaltillskott för att bolaget ska kunna ro i land sina projekt.

Skanska redo att sälja Juvelen

Har hyrt ut två tredjedelar. Hyror på historisk toppnivå.

Sju markanvisningar har lämnats tillbaka

För några år sedan sågs det som otänkbart att återlämna en markanvisning, det skulle innebära dålig relation till kommunen i fråga. Nu har det blivit en överlevnadsfråga.

Amasten köper av sin storägare

Med hjälp av nyemitterade aktier förvärvar Amasten bostäder för över 200 miljoner i Mälardalen.

SBB säljer för 5 miljarder – gör snabbt klipp

Gör vinst på över en halv miljard kronor.

Bildextra: Humlegården redo storsatsa med 70.000 kvm

Planerar för stor satsning mellan Swedbanks huvudkontor och nya Grow.

Continental Apartments färdigsålt – efter tre år

Sista köparen nöjde sig inte med en lägenhet – och lyckades pruta.

Livsmedelskedja hyr 2.800 kvm av Citycon

Fastighetsbolaget fortsätter omdaningen av gallerian.

Sagax utvecklar 50.000 kvm i Veddesta

Kontor, handel och kanske hotell. Nu har ett viktigt steg tagits för satsningen intill den blivande tunnelbanestationen.

Tillbaka till förstasidan