Storebrand köper Hotell Hagaplan i Hagastaden i Stockholm för cirka 1 miljard. Illustration: Reflex.

Skanska säljer hotell Hagaplan till SPP

SPP köper för nära en miljard kronor. Skanska säljer hotell och kontorsbyggnaden Hotell Hagaplan i Stockholm för närmare 1 miljard kronor. Köpare är SPP som betalar 970 miljoner kronor och får tillträdde till fastigheten i december 2017, vilket är samtidigt som bygget beräknas stå klart.

Byggnaden som blir 17 våningar är på totalt 16.200 kvadratmeter och kommer ligga intill Nya Karolinska i Hagastaden vid torget Hagaplan och nära den planerade tunnelbanestationen i området.

– Det här är ett spännande projekt som Skanska har arbetat med under flera år. Vi har tecknat hyresavtal med bra, och för området mycket väl passande, hyresgäster. Nya Hagastaden är en snabbt växande stadsdel med inriktning på life science. Det har varit ett väldigt stort intresse för fastigheten, säger Kristina Lundblad, affärsutvecklare Projektutveckling Kommersiellt, Skanska Sverige.

Leimdörfer har varit rådgivare till Skanska. 

Elite Hotels har valt att teckna ett 20-årigt hyresavtal och kommer ha 222 hotellrum fördelat på 11 våningar. I botten av fastigheten finns fem våningar av kontor och Stockholms Läns Landsting har tecknat ett 10-årigt avtal på dessa.

Storebrand Fastigheters VD Marita Loft är nöjd med hyresavtalsstrukturen och de långa kontrakten och stabila kassaflöden och ser att affären passar utmärkt i bolagets portfölj.

– Vi är mycket glada över att ha fått möjlighet att genomföra en affär med Skanska och förvärva en nyproducerad fastighet med stark miljöprofil i ett av Sveriges mest expansiva och intressanta lägen, säger Marita Loft, VD Storebrand Fastigheter, ägare av SPP Fastigheter.

Fastighetsvärlden berättade i april att SPP/Storebrand vill utöka sitt fastighetsinnehav kraftigt, från 5 till 13 miljarder kronor. Läs mer om planerna här.

SPP har tidigare bland annat köpt det nya storhotellet vid Arlanda för drygt en miljard kronor, läs mer här.

Fastighetsvärlden Idag 2016-08-01

 

 

 

Fler Nyheter från förstasidan

SBB och stor kommun begraver samarbete

Projektet var stort – men kalkylen höll inte måttet.

Oscar kämpar för ändrad användning av Unité

Fick nej till ändrat bygglov – men exploateringskontoret gör tummen upp för bolagets förslag.

Småhuskoncernen satsar åter i Falkenbergs centrum

Gjorde bra affär för 12 år sedan – nu är det dags igen. Precis som då spelar Coop en betydande roll för affärens genomförande.

Porträtt

Tuffa grepp ger nystart

TURNAROUND. Nu har Tomas Carlsson städat i tre kvartal och dragit fram den ena surdegen efter den andra. Nyligen gav styrelsen dessutom aktieägarna en råsop med halverad utdelning. Men han är övertygad om att NCC kommer att bli bättre för var dag som går.

Nytt hopp efter politikernas kovändning

Alla var för projektet, men plötsligt blev det i stället stopp. Nu förs bostadsprojektet i Stockholms innerstad åter fram, men i bantat skick.

Förberedelser för nyemission i Prime Living

Det krävs kapitaltillskott för att bolaget ska kunna ro i land sina projekt.

Skanska redo att sälja Juvelen

Har hyrt ut två tredjedelar. Hyror på historisk toppnivå.

Sju markanvisningar har lämnats tillbaka

För några år sedan sågs det som otänkbart att återlämna en markanvisning, det skulle innebära dålig relation till kommunen i fråga. Nu har det blivit en överlevnadsfråga.

Amasten köper av sin storägare

Med hjälp av nyemitterade aktier förvärvar Amasten bostäder för över 200 miljoner i Mälardalen.

SBB säljer för 5 miljarder – gör snabbt klipp

Gör vinst på över en halv miljard kronor.

Bildextra: Humlegården redo storsatsa med 70.000 kvm

Planerar för stor satsning mellan Swedbanks huvudkontor och nya Grow.

Continental Apartments färdigsålt – efter tre år

Sista köparen nöjde sig inte med en lägenhet – och lyckades pruta.

Livsmedelskedja hyr 2.800 kvm av Citycon

Fastighetsbolaget fortsätter omdaningen av gallerian.

Sagax utvecklar 50.000 kvm i Veddesta

Kontor, handel och kanske hotell. Nu har ett viktigt steg tagits för satsningen intill den blivande tunnelbanestationen.

Tillbaka till förstasidan