Skanska redo bygga 50.000 kvm i söderort

Skanska föreslås få en stor markanvisning för hotell och kontor i Solberga i södra Stockholm. Sedan tidigare finns en anvisning i Västberga.

Skanska AB föreslås av exploateringskontoret få en markanvisning för kommersiell verksamhet inom fastigheten Västberga 1:1, intill kvarteret Diamantsliparen, i Solberga i södra Stockholm.

Det handlar om en exploatering om cirka 20.000 kvadratmeter ljus BTA där det planeras för både kontor eller hotell. Telefonplans tunnelbana ligger cirka 800 meter bort och Älvsjö pendeltågsstation cirka 1.800 meter bort. Fastigheten ligger längs Folkparksvägen, nära E4:an.

Bolaget valdes genom en anbudstävling. Flertalet byggherrar har lämnat markanvisningsansökan för den aktuella platsen. Exploateringskontoret anser att projektet skapar ett välbehövligt tillskott av kommersiella verksamheter i arbetsplatsklustret Västberga/Telefonplan. Projektet bidrar med att stärka det i översiktsplanen utpekade sambandet Älvsjö – Telefonplan.

Skanska kan bli en stor framtida aktör i närområdet. Skanska Fastigheter fick 2017 en markanvisning om totalt cirka 30-000 kvm ljus BTA kontor i Västberga, projekt Akrobaten.

Den fastigheten ligger invid Trafikplats Västberga. Skanskas ambition där är att bygga moderna, miljöriktiga och flexibla kontorslokaler. Söder om området ligger det före detta San Remo-bageriet byggt på 50-talet.

Skanska har även markanvisningar för Kvarteret Lönelistan om 35.000 kvadratmeter industri, med inslag av kontor och handel, samt Kvarteret Arbetsstolen, handel i Västberga.

Den kanske mest kända fastigheten på östra sidan av E4:an i området är Arbetsstolen 3 (San Remo-fastigheten). Den såldes av Atrium Ljungberg till Serena Properties (med Balder och Varma som huvudägare) i slutet av 2018. Den innehåller 16.000 kvm.

Skanskas projektplaner i Stockholmsområdet finns sedan tidigare främst vid Solna station, på västra Kungsholmen och i Hammarby sjöstad.

Missa inte! Uppsalamarknaden 2020 – årets stora mötesplats om marknad, investeringsläge och stadsutveckling i Uppsala med omnejd

25 september 2020, Uppsala.
Klicka här för mer info!

Missa inte! Samhällsfastigheter 2020 – årets stora mötesplats om politik, marknad och investeringsläge för samhällsfastigheter

3 september 2020, Stockholm.
Klicka här för mer info!

Fler Nyheter från förstasidan

Stordalen: ”Inget jäkla virus ska knäcka oss”

Kommer att tacka nej till flera erbjudanden framöver.

FV dokument om 24 sidor – 30 år sedan Kraschen

Delar av fastighetssverige har tvärnitat. Coronakrisens effekter på marknaden har både likheter och olikheter med den stora Kraschen för 30 år sedan. Vi återpublicerar här en uppmärksammad artikelserie i tre delar ur magasinet som nu finns att ladda ner som pdf.

”Tusentals handlare kan tvingas stänga igen”

”Substantiella hyreslättnader är en förutsättning för att många handelsföretag ska överleva krisen.”

Brutala investeringen får en ny vinge

870 kvadratmeter lokaler. Se bilder.

Säljer för 1,7 miljarder

Selin-ägda bolaget är köpare. Det här ingår i storaffären.

Areim erbjuder fri hyra

Agerar för drabbade hyresgäster under coronakrisen.

Nya Tango växer med två

Senior analyst och grafisk designer rekryteras när rådgivarna växer.

Affär om 105.000 kvm pausas

”Den klokaste vägen framåt för oss är att pausa affären”.

Porträtt

Allt från flyg till badhus

Det ryms allt från badhus till flygplan inom Tagehus investeringar. Men det är fastigheterna som är i fokus när Johan Ljungberg styr tredje generationens företagsbygge in i framtiden.

Bonnier gör ännu ett köp på ny marknad

23.000 kvm ingår. Fastighetsvärdet uppgår till cirka 710 miljoner kronor.

Ska sälja allmännytta för en miljard – två paket

Det här ingår i första paketet försäljningar.

Almedalsveckan ställs in

Besked från Region Gotland och huvudarrangörerna.

Grönt ljus för Sagax största satsning någonsin

Kan bygga 55.000 kvm vid ett nytt supernav. Se bilder.

Topplista

Största affärerna 2020

FV har här sammanställt de hittills största fastighetstransaktionerna under 2020. Vi berättar även vilka rådgivare som varit inblandade.

Tillbaka till förstasidan