De översta våningarna på den 36 våningar höga kontorsskrapan Citygate i Gårda i Göteborg.

Skanska hyr ut 800 kvm till Aspia i höga Citygate

Skanska har tecknat ett hyresavtal med redovisningsbyrån Aspia som flyttar in på våning 16 i Citygate, som är Nordens högsta kontorshus med 36 våningar. Aspia hyr 800 kvadratmeter kontorsyta och flyttar in i oktober i år. Skanska har fortfarande mycket kvar att hyra ut.

FV berättade i december att uthyrningsgraden i Citygate låg på 30 procent, där Skanska själva står för en stor förhyrning. Därefter har Knightec hyrt våning 34 och nya alltså Aspia med en lika stor förhyrning.

– Vi är mycket glada över att hälsa Aspia välkomna till sina nya kontorslokaler i Citygate i höst. Här kommer de att få de bästa förutsättningarna för att skapa ändamålsenliga och hälsosamma arbetsplatser anpassade för just deras verksamhet och medarbetare. Att dessutom kunna ”bjuda” på en vida utsikt över stan gör lokalerna till något alldeles extra säger Mats Dynevik, marknadschef, Skanska Fastigheter Göteborg.

Citygate är ett 36 våningar högt kontorshus på 144 meter, med en total uthyrningsbar yta om cirka 42.000 kvadratmeter. Huset kommer att färdigställas under hösten 2022 då även Sector Alarm, Compass Group (1.510 kvm), Visma (2.030 kvm på våningarna 18–20), Parttrap (400 kvm) och Skanska (som tecknat för 5.300 kvm) flyttar in samt Knightec (800 kvm) i december.

Citygate kommer att certifieras enligt både WELL och LEED, vilket innebär ett helhetstänk kring hur människor påverkas av den byggda miljön de befinner sig i. Citygate kommer att till 100 procent drivas med lokal förnybar el från solcellsparken i Utby. Solenergin blir en viktig pusselbit i en energieffektiv helhetslösning för huset.

– Vi är så förväntansfulla inför flytten till Citygate. Det känns helt rätt att jobba på ett miljösmart och modernt kontor där vi kan växa, både som företag och på individnivå. Det kommer bli en rolig plats att träffa kollegorna på och de nya lokalerna och den häftiga utsikten kommer göra det extra kul att komma in till kontoret, säger Caroline Hjelm, Market Area Leader på Aspia.

Aspia flyttar från Skånegatan 1 och fastigheten Heden 46:3 som ägs av Vasakronan.

Skanska har tidigare uppgett för FV att man haft ett riktigt stort intresse från potentiella hyresgäster under tredje och speciellt det fjärde kvartalet. Bolaget räknar med att inom kort berätta om fler uthyrningar.

Citygate blir 144 meter hög och därmed Nordens högsta kontorshus.

Fler Nyheter från förstasidan

Förvaltaren byter namn – tillsammans med ägaren

”Behåller allt som är bra”.

Vissa priser gått upp 30 procent

Skenande byggmaterialpriser hotar nya bostäder. Vill undanta allmännyttan från LOU.

Duo redo för snabb miljardförsäljning

Ytterligare en stor transaktion att vänta på Kungsholmen.

Selin i miljard-jv i norr

Läs om planerna.

Grönt ljus för Pembrokes stora cityprojekt

36.000 kvm ska utvecklas bakom NK. ”Vi är jätteglada och exalterade”. Se flera bilder på förändringen.

Hyr snabbt ut 7.000 kvm

Akademiska Hus avyttrade nyligen fastigheten.

Realplay

Nu ska nya tjänster öka bolagens intäkter

Efter jakt på minskade kostnader tittar proptechsektorn nu mer på hur de kan öka intäkterna hos fastighetsbolagen. Tenant experience ska fixa det.

Köper för 390 mkr av SPP

Central fastighet. Sweco hyresgäst.

Dragicevic nu näst störst i Oscar

Läs om den nya ägaren – som ”köttar på” inom fastighetsbranschen.

Affärsanalys

Säljer för att satsa på de egna skolorna

Hanna Käck på Cushman & Wakefild analyser en stor affär med utbildningsfastigheter i Stockholm.

Raset: McDonalds stänger tolfte i Stockholmsområdet

Se FV:s lista över alla nedstängningar.

Läs utdrag ur Mats Hederos nya bok Människobyn

Han var ansvarig för att genomdriva en av de största förändringarna och ombyggnationerna av Stockholms city. Berättar om tankarna.

Tar över efter Pane Fresco på Åhléns city

Förknippades länge med Paolo Roberto

Jätteavtal om 42.500 kvm – värde nästan 2 miljarder

Ett sammanlagt årligt hyresvärde på drygt 95 miljoner.

Tillbaka till förstasidan